Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έξαλλη με Μπαρόζο Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Σταματήστε να εκβιάζετε τους Έλληνες!

Η χιλιοειπωμένη ατάκα του προέδρου της Κομισιόν πως μας θέλουν στην ευρωζώνη αρκεί να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις έφερε την έκρηξη της Γκαμπριέλα Τσίμερ υπέρ της Ελλάδας!
«Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, αρκεί να σεβασθεί τις δεσμεύσεις της» είπε ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και μόλις το... εκστόμισε, ποιος είδε την πρόεδρο της ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς και δεν τη φοβήθηκε!

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής κάλεσε τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν να πάψουν να εκβιάζουν τους Έλληνες ψηφοφόρους, με την απειλή εξόδου της χώρας τους από το ευρώ.

«Ο ελληνικός λαός θέλει να μείνει στο ευρώ, αλλά θέλει να έχει και τις απαραίτητες συνθήκες για να ζήσει», είπε!

Μπαρόζο προς Ευρωπαίους: «Ξυπνήστε!»
"Δεν ξέρω εάν ο επείγων χαρακτήρας του προβλήματος γίνεται κατανοητός από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σήμερα" τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκαλώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις!

"Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ακόμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. (...) Έχουμε μπροστά μας ένα συστημικό πρόβλημα, πρέπει να έχουμε μία πορεία και να την διατηρήσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μεσοπρόθεσμα, ο Ζοζέ Μπαρόζο προτείνει την "δημιουργία μηχανισμών στήριξης, την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και την συγκρότηση δημοσιονομικής ένωσης", με βάση είτε τα υπάρχοντα εργαλεία δημοσιονομικής πειθαρχίας , είτε αυτά που θα δημιουργηθούν, αναφερόμενος στο νομοθετικό πακέτο περί οικονομικής διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση των εξουσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον έλεγχο των προϋπολογισμών των χωρών μελών, επί του οποίου θα ψηφίσουν σήμερα οι ευρωβουλευτές.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα υποβληθούν το φθινόπωρο προτάσεις σε ό,τι αφορά την τραπεζική ένωση, τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και την εγγύηση των καταθέσεων.


Το σχέδιο της τραπεζικής που υποστηρίζει η Επιτροπή βασίζεται σε τρεις πυλώνες: μια ενισχυμένη επιτήρηση του χρηματοοικονομικού συστήματος, μια κοινή εγγυοδοσία για τις τραπεζικές καταθέσεις και έναν κοινό μηχανισμό επίλυσης διαφορών και κρίσεων στον τραπεζικό τομέα.
newsit.gr