Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ;

Ο Νίκος Πετρόπουλος, γραμματέας της νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τον Πέτρο Τατούλη, παραμένει εδώ και πολλά πολλά χρόνια μια από τις αυθεντικές φωνές του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, ασυμβίβαστος για όσα πρεσβεύει, αμετακίνητος για όσα πιστεύει.
Έχει τη φήμη του σκληρού σε ό,τι αφορά θέματα πολιτικής διαπλοκής και υπόγειων δοσοληψιών, δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω και δεν έχει διστάσει πολλές φορές να διαψεύσει δημοσίως ακόμα και κολλητούς του όταν έχει τύχει να παραποιήσουν ή να μεταφέρουν ατυχώς δηλώσεις και απόψεις του.
Πέρα από όσα έκτροπα έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από καθαρά πολιτικής και διοικητικής άποψης, υπήρχε ένα σοβαρό θέμα στο τραπέζι για το οποίο οι σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν σε ονομαστική ψηφοφορία.
Η από πολύ νωρίτερα (μέρες πριν το συμβούλιο) στερεοφωνικώς διαφημιζόμενη και διατυμπανιζόμενη από μερικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, συμφωνία των περιφερειακών συμβούλων της πλευράς του Τατούλη για το υπό ψήφιση θέμα, με τη "διαφήμιση" να φτάνει μέχρι και σε γραφικότητες που υποτίθεται ότι εκτυλίχθηκαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τρίπολη, φαίνεται ότι διαψεύστηκε πανηγυρικά και βαρύγδουπα.
Το "ΟΧΙ" του Πετρόπουλου ακούστηκε μέχρι τα πέρατα του Μοριά, αλλά πολλά πολλά ΜΜΕ έχασαν ή δεν είδαν ή δεν έβγαλαν ή ξέχασαν την είδηση. Τυχαίο ;
Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, από το arcadiaportal,gr, και συγκεκριμένα στο 0:39, ακούγεται στεντόρειο το "ΟΧΙ" του Πετρόπουλου που σε κάθε άλλη περίπτωση και αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, θα αποτελούσε "πρωτοσέλιδο" θέμα και θα ήταν αντικείμενο ρεπορτάζ για μέρες. Είναι γνωστό όμως ότι όταν υπάρχει "θέμα ΠΑΣΟΚ", όλα είναι αλλιώς σε αυτή τη χώρα και ιδιαίτερα στο νομό Κορινθίας.
Το θέμα είναι σοβαρό γιατί δεν γίνεται κάποιους να τους εμφανίζουν ως τραμπούκους (ακόμα και αν είναι έτσι) για το "ΟΧΙ" τους και κάποιους άλλους να τους εξαφανίζουν ή να τους αγνοούν για την ίδια θέση τους, ιδιαίτερα όταν πιθανώς να έχουν να πουν και κάτι σοβαρό ως επιχείρημα για το "ΟΧΙ" αυτό.
Τι συνέβη λοιπόν ; Γιατί "θάφτηκε" το "ΟΧΙ" του Πετρόπουλου ως πολιτική πράξη και στάση ; Γιατί δεν ασχολήθηκαν εκείνοι που είναι τόσο παρατηρητικοί, μα τόσο παρατηρητικοί που αντιμετωπίζουν με σημειολογικό τρόπο ακόμα και το γκολ του Ροντζέριο ;
Τι σημαίνει αυτό το "ΟΧΙ" και πως επηρεάζει τους εισηγητές και την περιφερειακή αρχή ; Πως δικαιολογείται και που βασίζεται, όταν μάλιστα είχαμε και αλλαγή στάσης από άλλους συμβούλους μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας ; Τι συνέβη και πείστηκαν οι άλλοι και όχι ο Πετρόπουλος ;

Περισσότερα : http://www.diaprisios.gr/2012/04/diaprisiosgr_09.html