Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η Νέα Δημοκρατία δύναμη ελπίδας και αξιοπιστίας



Γράφει ο Αντώνης Σπηλιώτης
 
Η Νέα Δημοκρατία είχε εξαρχής καταστήσει απόλυτα σαφές ότι στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, και αυτό το απέδειξε περίτρανα.

Παράλληλα, όμως, δε δέχεται καμία απόφαση εκτός αυτού του πλαισίου γεγονός το οποίο τονίζει σε κάθε περίπτωση που οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί αποπειρώνται να παραβούν τα συμφωνηθέντα.

Αναφέρουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις που η Νέα Δημοκρατία εναντιώθηκε σε ανάλογες πρακτικές:

Απέτρεψε την απόπειρα του υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε αποφυλάκιση εγκλείστων με κακουργηματικές πράξεις.

Έβαλε φρένο στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για την απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης, που απαξιώνουν εκατομμύρια περιουσίες, εγκλωβίζουν χιλιάδες πολίτες και πλήττουν ακόμη περισσότερο το χειμαζόμενο κλάδο της οικοδομής.

Κατήγγειλε την προσπάθεια του υπουργού Δικαιοσύνης να βάλει τέλος στη θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών ώστε το ΠΑΣΟΚ, με την υφιστάμενη σύνθεση της Βουλής, που είναι αναντίστοιχη με την κοινωνία, να ορίσει νέα μέλη Ανεξάρτητων Αρχών για τα επόμενα 6 χρόνια.

Κατήγγειλε την απόπειρα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος και ζήτησε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης παρεμβάσεων στο έργο των δικαστών.

Επιμένει ότι η διερεύνηση της λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 επιβάλλεται να γίνει αμέσως μετά τις επικείμενες εκλογές, όταν η σύνθεση της Βουλής θα ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση της κοινωνίας. Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς έχει μιλήσει για την ανάγκη μιας μόνο εξεταστικής επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο.

Κατήγγειλε την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να καταργήσει τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η οικονομία και η χώρα, αναδεικνύει ακόμη πιο επιτακτική την αναγκαιότητα μιας διαφορετικής οικονομικής συνταγής, όπως αυτή που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, έχουμε υποστηρίξει από τη πρώτη στιγμή.

Με τη διενέργεια των εκλογών, και τη δημοκρατική έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, μια νέα κυβέρνηση, της ΝΔ, νομιμοποιημένη και ισχυρή, θα κληθεί να εφαρμόσει αυτό το μείγμα πολιτικής που μπορεί να προκαλέσει επιτέλους την πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση της:

• δημοκρατικής ομαλότητας,

• εθνικής ενότητας,

• ευρωπαϊκής πορείας μας,

• παραμονής μας στο ευρώ και

• ανάκαμψης και ανάπτυξης.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας
 
aspiliotis.blogspot.com