Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η Βάσω σκέφτεται το “αντίο”

Πολύ κοντά στην απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική βρίσκεται η Βάσω Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Real News».
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που άκουσε τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρεί στη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, επειδή ψήφισε «όχι» στο Μνημόνιο ΙΙ, δεν δείχνει να… ενθουσιάζεται από τις κινήσεις οι οποίες δρομολογούνται σε παρασκηνιακό επίπεδο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Από την πρώτη στιγμή είχε φανεί η αποστασιοποίησή της από το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου, και η σθεναρή αντίθεσή της στις πολιτικές τις οποίες υπαγορεύει η δανειακή σύμβαση, καθώς εκτιμά ότι οδηγούν σε αδιέξοδο την Ελλάδα, επιτείνοντας την ύφεση της οικονομίας.
Απ’ την άλλη, δεν φαίνεται να την εκφράζουν ούτε οι παρασκηνιακές κινήσεις που λαμβάνουν χώρα από άλλους βουλευτές οι οποίοι διεγράφησαν, για την προοπτική δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Με αμιγώς κοινωνικά χαρακτηριστικά, που  θα επιδιώξει να ανακτήσει την πολιτική και ιδεολογική επαφή με πολίτες που στήριζαν παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ, απομακρύνθηκαν ωστόσο λόγω της ταύτισης με το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «Real News», η Βάσω Παπανδρέου έχει εκμυστηρευτεί ότι δεν επιθυμεί να είναι μέρος του σημερινού και αυριανού πολιτικού σκηνικού, διαβλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η ελληνική οικονομία λόγω του Μνημονίου.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ/ statesmen.gr