Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ THΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Ένα μικρότερο και ευλύγιστο κυβερνητικό σχήμα είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Απέφυγε πάντως να μιλήσει για ανασχηματισμό και χρησιμοποίησε τη λέξη «ανασύσταση». Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε ακόμη ότι επέδωσε στον Πρωθυπουργό επιστολή όπου του εκθέτει τις απόψεις του απέναντι στα τρέχοντα γεγονότα.
Επισήμανε δε ότι είναι καθοριστικό να επιτύχει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο Μάρτιος, οπότε η Ελλάδα θα χρειαστεί 80 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι κοντά.

Κόντρες και αντεγκλήσεις στο υπουργικό - «H εφεδρεία απέτυχε».

Σε κλίμα αντεγκλήσεων πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε μετά από τρεισήμισι ώρες συνεδρίασης.
Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και για αυτό το λόγο προέκυψε η νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο της κρίσης, κάτι που όμως δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς στο υπουργικό "αλληλοτρώγονται" για τα εσωκομματικά τους οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Παρά τον όποιον εκνευρισμό του κ. Παπαδήμου για καθυστερήσεις, παρά τον αγώνα για επιβίωση των ελλήνων, οι υπουργοί μοιάζουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ, τορπιλίζοντας ουσιαστικά την ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης.


Τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν τη διεξαγωγή άλλων δύο υπουργικών συμβουλίων την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τους υπουργούς να τακτοποιήσουν το σύνολο των εκκρεμοτήτων τους και να θέσουν προτεραιότητες μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου του 2012. Άλλωστε, εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα. Επίσης, οι μετέχοντες στο υπουργικό αποφάσισαν τη συνέχιση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι τα τέλη του 2012.
Στο «στόχαστρο» Ρέππας-Ραγκούσης
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέσσερα μέλη της κυβέρνησης, δηλαδή ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Μάκης Βορίδης άσκησαν δριμεία κριτική στον Δημήτρη Ρέππα, τονίζοντας ότι «η εφεδρεία απέτυχε».Επίσης, βολές κατά του Γιάννη Ραγκούση εξαπέλυσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Ρέππας, που χαρακτήρισαν μη αξιόπιστη την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων κατά την περίοδο που κατείχε τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
Παράλληλα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας ζήτησαν την εξαίρεση των υπαλλήλων των υπουργείων τους (Άμυνας και Εξωτερικών) από την εφεδρεία

Πρώτος, αήττητος και... ισχυρός ο EuroΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Ρούμπιν που έπαιζε με 10 παίκτες από το 13' και τερμάτισε πρώτος κι αήττητος στον όμιλο! οι Ρώσοι, έξω η Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήρθε ισόπαλος (1-1) με την Ρούμπιν Καζάν, κράτησε το αήττητο του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα μπει στην κλήρωση της Παρασκευής στον όμιλο των ισχυρών, αφού τερμάτισε στην πρώτη θέση. Στους “32” της διοργάνωσης πέρασαν δεύτεροι και οι Ρώσοι, που αγωνίστηκαν από το 13' με δέκα παίκτες, ενώ η Τότεναμ έμεινε εκτός διοργάνωσης.
Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησαν πιο δυνατά κι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα και να αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα σχεδόν με το… καλησπέρα. Ο Γεωργιάδης έκανε κούρσα 50 μέτρων, ξεπέρασε έναν αμυντικό, αλλά και τον τερματοφύλακα Ριζίκοφ που τον ανέτρεψε εντός περιοχής κι όντας σε προφανή θέση για γκολ ο άσος των Θεσσαλονικέων, ο κίπερ των Ρώσων αποβλήθηκε. Ο Βιεϊρίνια στο 16΄ νίκησε τον «κρύο» Καρλάουσκις, που στη συνέχεια είχε πολύ καλή απόδοση κι όλα μπήκαν σε μια σειρά...
Από εκείνο το σημείο και μετά, όλα απλουστεύτηκαν, καθώς υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στην επανάληψη, οι Ρώσοι βγήκαν με γκολ από τα… αποδυτήρια! Ο Καραντενίζ πήρε εξαιρετική κάθετη, βγήκε από δεξιά, ο Τσιρίλο δεν τον πρόλαβε, ο Τούρκος σέντραρε κι ο επερχόμενος Βαλντέζ με βολέ στην κίνηση ισοφάρισε για την ομάδα του στο 48'!
Ο «δικέφαλος» προσπάθησε να συνέλθει και να ανακτήσει τα ηνία του αγώνα και το κατάφερε. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για να πάρουν εκ νέου κεφάλι στο σκορ, όμως ο κίπερ των Ρώσων, ο Αρλάουσκις είπε «όχι» σε σουτ των Βιεϊρίνια (54'), Γεωργιάδη (57').
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει κατοχή, ωστόσο, δεν κυνήγησε στη συνέχεια με μεγάλη θέρμη το γκολ, καθώς τον βόλευε η ισοπαλία για να πάρει την πρωτιά, όπως και τους Ρώσους, που άφηναν μ' αυτό το σκορ εκτός συνέχειας την Τότεναμ. Κάπως έτσι πήγε το ματς ως το φινάλε...
 ΠΑΟΚ και Ρούμπιν στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή (14:00) κλήρωση στην οποία θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας (84' Λάζαρ), Γκαρσία, Γεωργιάδης (73' Σαλπιγγίδης), Βιεϊρίνια, Ιβιτς (80' Φωτάκης), Αθανασιάδης.
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Μάρτινς (61' Μπιστρόφ), Νέμοφ, Νομπόα, Βαλντέζ (90' Ντιαντιούν), Καλέσιν (14' Αρλάουσκις), Μπογκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι οι: Πόρτο, Αγιαξ, Τράμπζονσπορ, Βικτόρια Πλζεν, Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας, Λάτσιο, Στόουκ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα Βουκουρεστίου, Βίσλα Κρακοβίας και Λοκομοτίβ Μόσχας.

Αντώνης Σαμαράς: Ανάκαμψη, Ανταγωνιστικότητα και αποκατάσταση Κοινωνικής Συνοχής.

Η Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου μιαν απάντηση στην «προτροπή» που ακούστηκε, να παραταθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου…
Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας.
            Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες. Και τέλος!
            Συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων δεν υπήρξε. Επομένως πως θα παραταθεί; Πώς θα κυβερνήσουμε;
            Ας το καταλάβουμε: υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική.
Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό. Και γι’ αυτό ό,τι υπογράφουμε το εννοούμε. Και το τηρούμε. Και το φτάνουμε ως το τέλος του.
            Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό, αν άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνουμε.
Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αξιοπιστίας, αν πάψουμε να τηρούμε τα συμφωνημένα.
Εμείς την υπογραφή μας να τη σεβόμαστε!

Χρήστος Ζώης... Eνημέρωση της Βουλής για εφεδρεία σε πρώτο πρόσωπο και όχι από διαρροές και “πληροφορίες”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με το θέμα της εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων, είναι πλέον προφανής η ανάγκη να προσέλθει αμέσως ο κ. Ρέππας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και να ενημερώσει υπεύθυνα τα μέλη της.
Υπενθυμίζω ότι σε εκκρεμότητα είναι σχετικό αίτημά μας που έχει υποβληθεί από τις 28/09/2011.
Είναι αυτονόητο ότι η Βουλή δικαιούται και πρέπει να γνωρίζει κάθε τι σχετικό σε πρώτο πρόσωπο και όχι από διαρροές και “πληροφορίες”».

Δημοσκόπηση MRB: Μειώνονται οι προσδοκίες για Παπαδήμο- 8,6% μπροστά η ΝΔ

Αποδομείται η θετική εκτίμηση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με   48% να απαντά αρνητικά και μόλις το 33,3% θετικά. Στις 8,6 οι μονάδες της διαφοράς υπέρ της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύεται σήμερα στο real.gr. Οι ερωτηθέντες προκρίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ επτά κόμματα φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή. Προβάδισμα στις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα:
Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% το Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3,3%, Λευκό - αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 11,5% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 59,1% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 19,3% μία μονοκομματική κυβέρνηση και κανένα από αυτά τα σχήματα απαντά το 21,6%

Στην ερώτηση πώς αξιολογείται η πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, το 55,1% απαντά ότι η γενική εντύπωση για την εικόνα της είναι χειρότερη από αυτήν που προσδοκούσε, ενώ το 24,5 απαντά ότι έχει καλύτερη εικόνα. Σε ό,τι άφορα την ερώτηση αν θα πετύχει η κυβέρνηση συνεργασίας, το 60,1% απαντά ότι θα αποτύχει, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα πετύχει.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογείται η στάση του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, το 48% απαντά αρνητικά και το 33,3% θετικά.

Στην ερώτηση πότε θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές το 34% των πολιτών κρίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου, το 26,7% άμεσα, μετά τις 19 Φεβρουαρίου και έως το καλοκαίρι του 2012 το 20,4% και στο τέλος της τετραετίας το 11,8%.

Ως καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου, στους ψηφοφόρους του κόμματος το 2009, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προβάδισμα με 28,4%.  Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 8%, η Φώφη Γεννηματά με 4%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 3,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,3%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,1%. Άλλος απαντά το 2,3% των ερωτηθέντων και κανένας το 22,1%


eklogika.gr

Διαδοχικές συσκέψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ΕΣΠΑ

Διαδοχικές συσκέψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011  για την εξέλιξη του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Οι συσκέψεις αφορούσαν τους τομείς των υποδομών, υγείας και παιδείας. Παρευρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι διοικητές των νοσοκομείων, και εκπρόσωποι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
Ο κ. Τατούλης έθεσε για άλλη μια φορά σε προτεραιότητα το ΕΣΠΑ, και ζήτησε απ’ όλους ενημέρωση για την εξέλιξη των ενταγμένων έργων, ωρίμανση των έργων που πρόκειται να ενταχθούν και ακόμα γρηγορότερη κινητικότητα για νέες εντάξεις έργων «προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, αλλά και να προετοιμαστούμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Σε ότι αφορά τα έργα οδοποιίας ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να ωριμάσουν όσες περισσότερες μελέτες μπορούν ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.  
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στους μεγάλους  οδικούς άξονες της Πελοποννήσου για μια ακόμη φορά κατέθεσε την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης των οδικών αξόνων της Ολυμπίας Οδού, του οδικού άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ αναφερόμενος στον Βορειοανατολικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου, Κόρινθος – Επίδαυρος – Κρανίδι – Ερμιόνη – Λυγουριό – Ναύπλιο – Άστρος – Λεωνίδιο – Κυπαρίσσι –Αρεόπολη – Στούπα – Καρδαμύλη, τον χαρακτήρισε έργο όραμα, οι διαδικασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει.   
Στον τομέα της Υγείας ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Περιφέρειας, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε τους τομείς που χρήζουν παρεμβάσεων και ενημέρωσε τους διοικητές ότι από το 2013 η ευθύνη της εποπτείας των νοσοκομείων θα περάσει στην Περιφέρεια.
Στον τομέα της Παιδείας συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την ένταξη σχολείων και την ωρίμανση των μελετών για περαιτέρω εντάξεις, ενώ υπήρξε συνεννόηση και άριστη συνεργασία με τον ΟΣΚ για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.
Κατά τις συσκέψεις με τους Δημάρχους διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο συναίνεσης και συνεννόησης που έχει επιτευχθεί, ενώ ο Περιφερειάρχης τους κάλεσε να δοθεί τέλος στα μεγάλα και πολυέξοδα έργα με αμφίβολη αποδοτικότητα, ενώ αντίθετα να υπάρξουν ρεαλιστικές προσεγγίσεις που θα δώσουν λύσεις. 
«Ευθύνη μας να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας ούτως ώστε να καταστήσουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου τόπο φιλικό προς τους πολίτες της, αλλά και τους επισκέπτες, με υψηλό το επίπεδο ασφάλειας και παροχής υπηρεσιών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κλείνοντας τις συσκέψεις.   

Ημέρες και ώρες επίσκεψης κοινού στα Γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών

 Στα πλαίσια της σωστής και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών της Περιφέρειας μας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ορίζονται οι ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και ώρες από 10:00πμ έως 15:00μμ, ως ημέρες και ώρες επίσκεψης κοινού στα Γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών

Όλγα Κεφαλογιάννη...τουρισμός έχει ανάγκη αυτόνομης θεσμικής κάλυψης

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, συμμετείχε σήμερα, 15 Δεκεμβρίου 2011, στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός και Τουρισμός: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους». Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου ήταν μια ευκαιρία να ειπωθούν εκ νέου τρία σημαντικά πράγματα που εδώ και δύο χρόνια τονίζουμε διαρκώς.
Πρώτον, ότι ο τουρισμός έχει ανάγκη αυτόνομης θεσμικής κάλυψης. Ήταν λάθος η συγχώνευση πολιτισμού και τουρισμού σε ένα Υπουργείο. Δεν υπήρξαν όταν έγινε αρκετά επιχειρήματα που να τη δικαιολογούν. Δεν υπάρχει και σήμερα κάποια ένδειξη, ότι έχει ωφελήσει έστω και στο ελάχιστο. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τον τουρισμό, έχουν υπάρξει κυρίως αντενδείξεις. Νομοθετική αδράνεια, καθυστερήσεις σε όλα, αδυναμία διαχείρισης κρίσεων.
Δεύτερον, ότι η διεθνής συγκυρία δεν θα είναι πάντοτε ευνοϊκή για να στηρίζουμε σε αυτή τις θετικές επιδόσεις του τουρισμού μας. Ποτέ η ανάπτυξη δεν είχε διάρκεια χωρίς σχέδιο. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό. Χρειάζεται άμεσα στρατηγικός σχεδιασμός με συγκεκριμένα μέτρα σε πολλαπλά επίπεδα, όπως στη διαφήμιση, τις υποδομές, την ανάκαμψη της Αθήνας ως προορισμό, το φορολογικό πλαίσιο και το περιβάλλον επιχειρηματικότητας.
Τρίτον, όσο αφορά στον πολιτισμό ειδικότερα, δεν αρκεί που έχουμε ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο. Πρέπει να υπάρξουν πολιτικές που θα δώσουν σε αυτό προστιθέμενη αξία, όπως πολιτικές για την αποδέσμευση των μουσείων και μνημείων από τα ασφυκτικά λειτουργικά πλαίσια του Δημοσίου και για την εισαγωγή του πολιτιστικού μάρκετινγκ στην προώθηση και προβολή.

Συμπέρασμα όλων αυτών, είναι ότι πρέπει, επιτέλους, και στον τουρισμό και στον πολιτισμό να υπάρξει εντατικότερη κινητοποίηση. Ειδικά σε συνθήκες κρίσης, σαν τις σημερινές, οι ευκαιρίες δεν χαρίζονται. Κερδίζονται με διεκδίκηση, κόπο και δουλειά».
, συμμετείχε σήμερα, 15 Δεκεμβρίου 2011, στο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός και Τουρισμός: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους». Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου ήταν μια ευκαιρία να ειπωθούν εκ νέου τρία σημαντικά πράγματα που εδώ και δύο χρόνια τονίζουμε διαρκώς.
Πρώτον, ότι ο τουρισμός έχει ανάγκη αυτόνομης θεσμικής κάλυψης. Ήταν λάθος η συγχώνευση πολιτισμού και τουρισμού σε ένα Υπουργείο. Δεν υπήρξαν όταν έγινε αρκετά επιχειρήματα που να τη δικαιολογούν. Δεν υπάρχει και σήμερα κάποια ένδειξη, ότι έχει ωφελήσει έστω και στο ελάχιστο. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τον τουρισμό, έχουν υπάρξει κυρίως αντενδείξεις. Νομοθετική αδράνεια, καθυστερήσεις σε όλα, αδυναμία διαχείρισης κρίσεων.
Δεύτερον, ότι η διεθνής συγκυρία δεν θα είναι πάντοτε ευνοϊκή για να στηρίζουμε σε αυτή τις θετικές επιδόσεις του τουρισμού μας. Ποτέ η ανάπτυξη δεν είχε διάρκεια χωρίς σχέδιο. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό. Χρειάζεται άμεσα στρατηγικός σχεδιασμός με συγκεκριμένα μέτρα σε πολλαπλά επίπεδα, όπως στη διαφήμιση, τις υποδομές, την ανάκαμψη της Αθήνας ως προορισμό, το φορολογικό πλαίσιο και το περιβάλλον επιχειρηματικότητας.
Τρίτον, όσο αφορά στον πολιτισμό ειδικότερα, δεν αρκεί που έχουμε ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο. Πρέπει να υπάρξουν πολιτικές που θα δώσουν σε αυτό προστιθέμενη αξία, όπως πολιτικές για την αποδέσμευση των μουσείων και μνημείων από τα ασφυκτικά λειτουργικά πλαίσια του Δημοσίου και για την εισαγωγή του πολιτιστικού μάρκετινγκ στην προώθηση και προβολή.

Συμπέρασμα όλων αυτών, είναι ότι πρέπει, επιτέλους, και στον τουρισμό και στον πολιτισμό να υπάρξει εντατικότερη κινητοποίηση. Ειδικά σε συνθήκες κρίσης, σαν τις σημερινές, οι ευκαιρίες δεν χαρίζονται. Κερδίζονται με διεκδίκηση, κόπο και δουλειά».

Γεύμα με 2,16 ευρώ για τα χαμηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Με 2,16 ευρώ θα μπορούν πλέον να τρώνε μέσα στις μονάδες οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ), οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί μέχρι το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Αυτό προβλέπεται από την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δοκιμάζονται και οικονομικά, ιδιαίτερα όταν υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες.

Αλλωστε, αυτή ήταν μία από τις προτεραιότητες που είχε θέσει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του και ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος, στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και της καθημερινότητας του προσωπικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΓΕΕΘΑ είχε καταλήξει έπειτα από την αρχική πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος συσσιτίων ότι το μέτρο αυτό είχε μεν μεγάλη ανταπόκριση, αλλά θα έπρεπε να αυτοχρηματοδοτηθεί.

Η πρόταση στην οποία είχε καταλήξει και την οποία υπέβαλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο κινείτο σε μία τιμή περίπου 1,90 ευρώ ανά γεύμα.

Ωστόσο, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με γνωμοδότησή του, έκρινε ότι η τιμή δεν θα μπορούσε να είναι κατώτερη του προβλεπόμενου κόστους ανά γεύμα, όπως αυτό προβλέπεται από τον Κανονισμό Τροφοδοσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Το κόστος αυτό είναι 2,16 ευρώ ανά γεύμα.

Επομένως, σημειώνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, ο προϋπολογισμός δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω.

Το ζήτημα του συνολικού κόστους ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, όταν ελήφθη η απόφαση για το τελικό αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλουν όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα συσσιτίων, είχαν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό περίπου 14.000 άτομα.

Επιπλέον, έπειτα από την έγκριση και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και στελέχη του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
tromaktiko

Οι Καμπάνες κτυπούν Χαρμόσυνα και τα 400 Σήμαντρα θα Ξανά ακουστούν σε όλο τον Κόσμο!



Του Κώστα Τζεβελέκου

Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε χθες με 436 ψήφους κατά της Τουρκίας και έναν υπέρ να επιστραφούν οι κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες.
Η παγκόσμια αυτή επιτυχία οφείλεται στον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας (Free Agia Sophia Cuncil of America) κ. Κρίς Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου ξεκίνησε αυτόν αγώνα εδώ και πέντε χρόνια και σήμερα δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Ένας Ελληνοαμερικανός πολιτικός απέδειξε πως ενεργώντας με στρατηγική και πρόγραμμα μπορεί να καταφέρει το ανέφικτο.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με την κατάθεση του Κρίς Σπύρου στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου στις 20 Ιουνίου 2007.

Το newsbomb.gr ρώτησε τον κ. Σπύρου σχετικά με το Ιστορικό ψήφισμα της ολομέλειας του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Μας απάντησε :
«Έχω ισχυρισθεί και έχω δηλώσει ότι το παράλογο του 21ου αιώνα ήταν να βλέπει ένας χριστιανός να λειτουργεί ανεμπόδιστα ο καθεδρικός ναός του Κρεμλίνου στην Μόσχα και η Αγία Σοφία να είναι τουρκικό μουσείου τέχνης του πεζοδρομίου.
Είναι ντροπή να χρειάζεται ο κ. Ερντογάν και η Τουρκική πολιτική ηγεσία το Αμερικανικό Κογκρέσο, προκειμένου να ψηφίζει και να ζητεί το αυτονόητο . Δηλαδή ότι κατοχή δεν συνιστά ιδιοκτησία όπως πρόσφατα αποφάσισε το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων .
Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την κατοχή της θρησκευτικής μας ελευθερίας, 536 χρόνια είναι αρκετά ,φθάνουν έως εδώ.
Οι καμπάνες κτυπούν χαρμόσυνα και τα 400 σήμαντρα θα ξανά ακουστούν σε όλο τον κόσμο . Ας καθαρίσει τα αυτιά του ο κ. Ερντογάν να ακούσει και να έλθει να προσευχηθεί μαζί μας στην Αγία Σοφία.
Η Θρησκεία του το επιτρέπει. Το έχω διαβάσει στα γραπτά του προφήτη Μωάμεθ. Αισθάνομαι υπερήφανος που με τις χιλιάδες Αγιοσοφιτών παγκοσμίως ξεκινήσαμε την προσπάθεια της απελευθέρωσης των χριστιανικών εκκλησιών εντός της Τουρκίας».

Τέλος ο κ. Σπύρου στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Ήρθε η ώρα! Ερντογάν προχώρα». Του Κώστα Τζεβελέκου http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/99860/psifisma-kolafos-gia-tin-toyrkia

Η ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από Το Χαμόγελο του Παιδιού

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από το σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιούστην Κόρινθο
Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2011 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2011
Στον πεζόδρομο (έμπροσθεν της Δημοτικής Πινακοθήκης) Κολοτρώνη & Πυλαρινού (Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 22:00)
και στο Κιάτο
Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2011 έως και τις 24 Δεκεμβρίου 2011
Στον κεντρικό πεζόδρομο, στην στοά Κοβατζή (Ώρες λειτουργίας καταστημάτων)
Στο παζάρι μας θα βρείτε πολλές πρωτότυπες δημιουργίες και κατασκευές των παιδιών ενώ παράλληλα θα διατίθενται  προς πώληση σχολικά και λευκά είδη του Συλλόγου.

 Σας περιμένουμε όλους!
Θέση Θέατρο, ΤΚ 200 07, Aρχαία Κόρινθος
Τηλ: 2741032628, Φαξ: 2741032626, e mail: korinthos@hamogelo.gr

O Πάνος Μπεγλίτης νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης, ορίστηκε, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης...η Ελλάδα παραμένει ουραγός των ευρωπαϊκών εξελίξεων και στο περιβάλλον.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μια περίοδο που η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας στην Ευρώπη αποτελεί κρίσιμο ζητούμενο, δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει ουραγός των ευρωπαϊκών εξελίξεων και στο περιβάλλον. Ο ρυθμός ενσωμάτωσης των σχετικών Κοινοτικών Οδηγιών στο Εθνικό Δίκαιο είναι εξαιρετικά χαμηλός, με ορατό κίνδυνο να αυξηθούν οι παραβάσεις και να προστεθούν νέες παραπομπές και καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τα πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας του WWF Ελλάς είναι ενδεικτικά της υστέρησης της χώρας μας, καθώς δώδεκα οδηγίες βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα, ενώ για τις πέντε από αυτές είμαστε πλέον εκτός χρονικών προθεσμιών ενσωμάτωσής τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά για τις πολύ σημαντικές Οδηγίες 98/2008 για τη διαχείριση αποβλήτων και 99/2008 για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω του ποινικού δικαίου, η προθεσμία ενσωμάτωσής τους έχει ήδη λήξει από το 2010. Επί δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αρμόδια Υπουργεία δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με αυτές τις σημαντικές νομοθετικές εκκρεμότητες και περιορίστηκαν σε δηλώσεις, εξαγγελίες και ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις, χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα.
Σε λίγες μέρες, λήγει η προθεσμία για ακόμα δύο οδηγίες (37/2011 και 126/2009), για τις οποίες δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία, ενώ έπονται κι άλλες το επόμενο διάστημα. Είναι απαράδεκτο μια αυτονόητη υποχρέωση της χώρας μας για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να μην μπορεί να υλοποιηθεί, εξαιτίας της αδράνειας και της αδιαφορίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι άλλων συναρμόδιων Υπουργείων. Αν δεν μπορούν οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της Ευρώπης, ας αναλάβουν τουλάχιστον τις ευθύνες τους έναντι των ελλήνων πολιτών, που θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα από τις καταδίκες που θα μας επιβληθούν. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση γι’ αυτές τις εκκρεμότητες γι’ αυτό και κατέθεσα σχετική Ερώτηση στη Βουλή».          

Κώστας Κόλλιας: «Οι μεγάλοι χαμένοι της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι οι αγρότες»

Παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια συζήτησης σχετικά με τον νεοσύστατο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Από την 1η Ιανουαρίου 2012 αρχίζει τυπικά η λειτουργία του νέου Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, στον οποίο ενσωματώνονται οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ. Σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Διοικητή του νέου οργανισμού. Η έμφαση δόθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην προσδοκώμενη εξοικονόμηση χρημάτων από την ενοποίηση των υπηρεσιών και στην εξίσωση των παροχών για όλους τους ασφαλισμένους και των τεσσάρων ταμείων.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει από την εικόνα που παρουσιάζουν οι Υπουργοί και ο Διοικητής. Το όλο εγχείρημα, το οποίο αφορά 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, σχεδιάστηκε πρόχειρα και με μοναδικό γνώμονα την εξοικονόμηση κάποιων δισεκατομμυρίων από το χώρο της υγείας. Ο προϋπολογισμός που θα διατεθεί στον ΕΟΠΥΥ δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων. Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο: θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και το βάρος θα πέσει κατά κύριο λόγο στις πλάτες των αγροτών.
Η Κυβέρνηση έχει ήδη αυξήσει δύο φορές την ασφαλιστική εισφορά για τον ΟΓΑ. Το μεγάλο πλήγμα ωστόσο αναμένεται από την αρχή του 2012, οπότε και θα αλλάξει ο τρόπος κατάταξης των ασφαλισμένων στις κατηγορίες του ΟΓΑ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, σε εφαρμογή των επιταγών του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψήφισε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, από το ερχόμενο έτος η ασφάλιση του ΟΓΑ θα διακρίνεται σε πέντε υποχρεωτικές και δύο προαιρετικές κατηγορίες. Οι αγρότες δηλαδή δεν θα μπορούν πλέον να διαλέγουν ελεύθερα την κατηγορία που επιθυμούν, ανάλογα με τη δυνατότητα που έχουν να καταβάλουν τα ασφάλιστρα.
Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να καταταγεί σε κατηγορία κατώτερη από αυτήν στην οποία θα κατατασσόταν υποχρεωτικά, σύμφωνα με το χρόνο ασφάλισής του. Σε πρώτη φάση, 525.000 ασφαλισμένοι της πρώτης κατηγορίας θα περάσουν στη δεύτερη, 31.000 θα περάσουν από τη δεύτερη στην τρίτη και 36.000 θα περάσουν από την τρίτη κατηγορία στην τέταρτη. Αυτό θα γίνει υποχρεωτικά και θα σημάνει κατά μέσο όρο μία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές της τάξεως του 23%. Μετά την παρέλευση περίπου δέκα ετών, που υποχρεωτικά θα έχει μεταταγεί στην τέταρτη κατηγορία, τα ασφάλιστρα, με τα σημερινά δεδομένα, θα είναι διπλάσια.  
Τα μηνύματα από την Τρόικα είναι σαφή: εδώ και καιρό ζητά την εξομοίωση των ασφαλιστικών εισφορών με αύξηση των ποσοστών εισφοράς για τον ΟΓΑ. Και πολύ φοβούμαι ότι η σαρωτική αλλαγή στις ασφαλιστικές κατηγορίες δεν πρόκειται να είναι το τελευταία πλήγμα για τους αγρότες μας. Φοβούμαι ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι ο επόμενος δούρειος ίππος για τις αγροτικές συντάξεις, μέσω του οποίου οι εισφορές θα εξισωθούν προς τα πάνω με εκείνες άλλων ταμείων. Αυτές τις ενστάσεις και τους φόβους μετέφερα στη παρέμβασή μου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να λάβω συγκεκριμένες και υπεύθυνες απαντήσεις - απαντήσεις που ελπίζω να πάρω όταν θα φέρω το θέμα στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου.»

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για το νέο ρεκόρ ανόδου της ανεργίας


 Η δημοσιοποίηση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή του νέου ιστορικά υψηλού ποσοστού ανεργίας, που φτάνει το 17,7%, σε σύγκριση με το 12,4% του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, αντικατοπτρίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τη δραματική κατάσταση της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.  Δυστυχώς, οι χειρισμοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ενίσχυσαν τη δραματική αύξηση της ανεργίας, ιδιαιτέρως ανάμεσα στους νέους.  Σε αυτές ιδιαιτέρως κρίσιμες συνθήκες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές και ανάπτυξη στη χώρα. Ταυτόχρονα, χρειάζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός για τη στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, αλλά και των ενεργών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Η παρούσα συγκυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής. Πρέπει να κυβερνήσει πρέπει να λάβει υπόψη της ότι (α) ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος από την προσαρμογή, πως (β) η ρευστότητα, καθίσταται ζήτημα ζωής ή θανάτου για τις επιχειρήσεις και ότι (γ) πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση.        
.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚ​Ο ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 36

Αγαπητοί μας Συμπατριώτες
Μέρες Χριστουγεννιάτικες –Πρωτοχρονιάτικες, χρονιάρες μέρες, όλοι μας ψάχνουμε για μια βδομάδα οικογενειακής γαλήνης, θαλπωρής. Με το νου μας αναπολούμε, με τη σκέψη μας ανατρέχουμε, στα περασμένα χρόνια στα παιδικά, στα μετέπειτα, να θυμηθούμε τέτοιες μέρες που ζήσαμε στο χωριό τότε με τους γονείς, συγγενείς και φίλους.
Οι καλύτερες ευχές μας προς όλους μας και φέτος οι γιορτές να μείνουν αξέχαστες, χαρούμενες, γαλήνιες, ειρηνικές.
Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος.
Μην ξεχνάμε την Τρίτη ηλικία. Μας περιμένουν αυτές τις μέρες, όπου και νάνε, στο χωριό, στην πόλη, να τους δώσουμε λίγη χαρά ή να ανάψουμε ένα κεράκι στη μνήμη αυτών που έφυγαν.
Στην Τράπεζα της Αγάπης και στον λογαριασμό σας, από 01/01/2012 θα  καταθέσουμε 365 μέρες αγάπης, ευτυχίας, υγείας και τύχης. Οι μονάδες είναι χωρίς valeur, διαθέσιμες από ...σήμερα!

ΠΟΛΙΤIΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΝΟ 36.

Εντυπωσιακό Προβάδισμα ΝΔ - Σαμαρά

Εντυπωσιακό προβάδισμα 13,6 μονάδων εξασφαλίζει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου της συνδρομητικής έρευνας «Τάσεις» της εταιρείας MRB. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ΝΔ εξασφαλίζει 32,7% των ψήφων, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 19,1%, με αποτέλεσμα, η ΝΔ να δικαιούται 140 βουλευτές έναντι μόλις 53 που αναλογούν στο ΠΑΣΟΚ.


Εκτίμηση ψήφου
Έδρες
ΝΔ
32,7
140
ΠΑΣΟΚ
19,1
53
ΚΚΕ
11,2
31
ΣΥΡΙΖΑ
8,8
24
ΛΑΟΣ
7,1
20
Δημοκρατική Αριστερά
7,0
19
Οικολόγοι-Πράσινοι
4,7
13
Λοιπά < 3%
9,4
-
   
Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνει στη πρώτη θέση δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών με 20,1% έναντι 9% που συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και του 17,5% που συγκεντρώνει ο σημερινός μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ επιλέγεται πλέον με μεγάλη διαφορά «καταλληλότερος πρωθυπουργός» συγκεντρώνοντας 22,2% έναντι 8,6% του Γιώργου Παπανδρέου.    
Οι καταγραφές αυτές σημειώνονται σε ένα περιβάλλον μεγάλης απαισιοδοξίας των πολιτών για την πορεία της χώρας, περιορίζοντας σημαντικά και τις προσδοκίες από την παρουσία της σημερινής μεταβατικής κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 55% απαντά ότι η απόδοση της μεταβατικής κυβέρνησης είναι χειρότερη ή το ίδιο κακή απ’ ότι προσδοκούσε, με μόνο το 24,5% να απαντά ότι είναι καλύτερη ή το ίδιο καλή με ό,τι προσδοκούσε, με αποτέλεσμα, μόνο το 32,5% να απαντά ότι η κυβέρνηση αυτή θα καταφέρει να ολοκληρώσει τους στόχους της αποστολής της.      
Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, το σημερινό κυβερνητικό σχήμα αντιμετωπίζεται ως ειδικού σκοπού, συγκεκριμένης αποστολής και μικρής διάρκειας από τη μεγάλη πλειοψηφία του 69,9% έναντι μόλις του 23,2% που απάντησε ότι θα επιθυμούσε έναν ευρύτερο ρόλο και περισσότερο χρόνο παραμονής της στην εξουσία. Έτσι, είναι εξ’ ίσου εντυπωσιακό το 60,7% των πολιτών που ζητάει πλέον τη διεξαγωγή εκλογών, είτε άμεσα (26,7%) είτε χωρίς καμία καθυστέρηση πέραν της προθεσμίας της 19ης Φεβρουαρίου 2012 (34%).   

Πολιτικό Παρατηρητήριο No 73

Ντόρα Μπακογιάννη...Να μειωθεί η φορολογία, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Είναι βέβαιο ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά είναι επίσης σαφές και το είπα και στην τρόικα στη συνάντηση που είχαμε, ότι είναι αδύνατο πλέον να υπάρξουν νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων και περισσότερης φορολόγησης των Ελλήνων. Το αντίθετο πρέπει να γίνει. Να μειωθεί η φορολογία, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας»
Επίσης η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα ακόλουθα:  
 Βρίσκομαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενόψει και της κατάρτισης των συνδυασμών για τις επόμενες εκλογές. Η κατάσταση όπως ξέρετε στη χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη, η ελληνική οικονομία είναι στην πιο δύσκολη καμπή της, οι ελληνικές επιχειρήσεις στέλνουν κραυγή αγωνίας. Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, είναι η ώρα μίας σοβαρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, έτσι ώστε το νέο πακέτο της δανειακής σύμβασης που θα υπογραφεί, να περιέχει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας. Στήριξης του ιδιωτικού τομέα, μείωσης της φορολογίας και όπως έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 
Δημοσιογράφος: Ο κ. Τόμσεν μίλησε χθες και για νέα μείωση του κράτους και μάλιστα με απολύσεις.
Ντόρα Μπακογιάννη: Ακούστε, ότι το κράτος πρέπει να μειωθεί, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και αντιθέτως επιβαρύνουν τον έλληνα φορολογούμενο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει πλέον αποδεκτό, άνθρωποι από τον ιδιωτικό τομέα καθημερινά να γίνονται άνεργοι, διότι το κράτος είναι εμπόδιο σε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Αυτό το οποίο σήμερα πρέπει να γίνει, είναι να στηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν καινούργιες, αυτός είναι και ο στόχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. 
Δημοσιογράφος: Η κυβέρνηση θα αντέξει διότι υπάρχει ένα ερώτημα κατά πόσο τα κόμματα που την αποτελούν, τη στηρίζουν ουσιαστικά.
Ντόρα Μπακογιάννη: Πιστεύω ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι ακριβώς αυτό, ότι τα κόμματα που συμμετέχουν ουσιαστικά την υπονομεύουν. Δηλαδή από τη μία μεριά έχετε μια παρέλαση υποψηφίων αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μεριά έχετε στη ΝΔ την αντίληψη ότι είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Αυτό δεν βοηθά. Αυτό το οποίο χρειάζεται σήμερα είναι πολύ περισσότερη σοβαρότητα, να πούμε στον κόσμο την αλήθεια και κυρίως να δώσουμε τη μάχη για τη διαπραγμάτευση που τώρα γίνεται. 
Δημοσιογράφος: Εκλογές χρειάζονται;
Ντόρα Μπακογιάννη: Πάντοτε χρειάζονται εκλογές. Ο λαός σίγουρα πρέπει να μιλήσει, αλλά πρέπει να μιλήσει μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, ώστε να μην διακινδυνεύσει η Ελλάδα να χάσει τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ.    

 Επίσης ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η χώρα έχει μια συγκυβέρνηση από 3 κόμματα, τα οποία ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το κρίσιμο και το αυτονόητο: το να κυβερνούν. Την ίδια στιγμή η ανεργία καλπάζει, καμία μεταρρύθμιση δεν προχωρά, οι μηχανές έχουν τελείως σταματήσει. Τα τρία κόμματα και οι εκπρόσωποί τους στην κυβέρνηση, με την αδράνεια και την μικροκομματική τους λογική καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να φτάσουν τις επιδόσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου».                                                                                                                       

Εκτός τόπου και χρόνου εγχώριοι και διεθνείς «σωτήρες». Και νέες καταγγελίες για διαφθορά

Η τρόικα παραδέχεται τα λάθη της, τα οποία επέβαλε χωρίς κανέναν αντίλογο από ελληνικής πλευράς, αλλά το δίδυμο που είχε αναλάβει την «σωτηρία» μας το τελευταίο κρίσιμο διάστημα ασχολείται με την κούρσα της διαδοχής και τα δαχτυλίδια. Η κυβερνητική συνεργασία τους υπήρξε καταστροφική. Μένει να δούμε αν θα συμβεί το ίδιο και με την εσωκομματική…
 
 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
Εκτός τόπου και χρόνου παραμένουν όλοι όσοι έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν μέρος στην δήθεν προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία – εντός και εκτός συνόρων.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δείχνει να αγωνίστηκε πολύ για να εντοπίσει κάποια θετικά στοιχεία της κυβέρνησής του, προκειμένου να τα παραθέσει (χθες) υπό μορφήν ανακοινώσεως στο πρωθυπουργικό μπλογκ, τόσο η χώρα όσο και η Ευρώπη βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η εικόνα που υπάρχει είναι η ακόλουθη:

Καλό ταξίδι αφέντη μου, Γεράσιμε Αυγουστάτε

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Βιάστηκε να σκεπαστεί με το αγαπημένο χώμα της Κεφαλονιάς. Ο Γεράσιμος Αυγουστάτος, ιατρική προσωπικότητα και ακούραστος υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος, γιατρός ανθρωπιστής, φωτεινό παράδειγμα για όσους έδωσαν τον Όρκο του Ιπποκράτη, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Του αφιερώνω αυτό το σημείωμα, την ώρα που οι μεγάθυμοι Κεφαλλήνες, αλλά και όλοι όσοι είχαν την τύχη να εξασφαλίσουν την πολύτιμη φιλία του, να δουλέψουν και να φιλοσοφήσουν μαζί του, να βρουν την γιατρειά τους, συνεχίζουν να θρηνούν για τον πρόωρο χαμό του.

Νευρολόγος – ψυχίατρος, από τους πλέον διακεκριμένους, πέρασε όλη του τη ζωή μέσα στο ΝΙΜΤΣ, την δεύτερη αγάπη του μετά την Κεφαλονιά.

Αγαπημένος των συναδέλφων του, ανιδιοτελής, γενναιόψυχος, αφοσιωμένος στην επιστήμη, παντρεμένος με την ιατρική, χιουμορίστας, ιδιοφυής και πάντα με… αδειανό τον λογαριασμό του στην τράπεζα.

4Ο Debate ΟΝΝΕΔ – Μονιμότητα στο Δημόσιο Τομέα: Υπέρ ή Κατά;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

        Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρία debates όπου συζητήθηκε η συμβολή της Γενιάς του Πολυτεχνείου στη σύγχρονη Ελλάδα, η διαγραφή ή διαχείριση του δημόσιου χρέους και, την προηγούμενη εβδομάδα, η ανωνυμία στα blogs.

Τα τελευταία τρία χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που εάν είχαν εφαρμοστεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ίσως να μην είχαμε φτάσει στην τωρινή κατάσταση. Έντονη αναφορά γίνεται στο μεγάλο μέγεθος του δημοσίου τομέα και την αναποτελεσμάτικοτητα του, ενώ πλέον ανοιχτά συζητείται και το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία που κινείται στη λογική αυτή. Παρ’ όλο που τα επιχειρήματα που έχουν ακουστεί υπέρ της άρσης της μονιμότητας είναι πολλά, δεν θα πρέπει να μην λαμβάνονται υπόψη και οι πιθανές κοινωνικές παρενέργειες που θα έχει αυτή.

Για το λόγο αυτό, το 4ο debate της ΟΝΝΕΔ θα έχει θέμα «Μονιμότητα στο Δημόσιο Τομέα: Υπέρ ή Κατά;» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15).

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

  • Ερμής Κασσές, Γενικός Γραμματέας ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα
  • Γιώργος Κύρτσος, δημοσιογράφος, εκδότης City Press και Free Sunday

Οι ομιλητές ξεκινάνε με δεκάλεπτες τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα του debate. Έπειτα πραγματοποιούνται επτά κοινές ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε τρία λεπτά ο καθένας. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν ψηφίζοντας (με ανάταση καρτών) εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με την απάντηση κάθε ομιλητή.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα www.onned.gr/live

Από το Γραφείο Τύπου

Image


Ο Συνεδριακός τουρισμός
αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της Οικονομίας


Με αφορμή το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον επαγγελματικό και συνεδριακό
τουρισμό ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζουμε για ακόμη
μία φορά τη σημασία και τη βαρύτητα της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού για
την ελληνική οικονομία, την εξωστρέφεια της Ελλάδας και την ανάπτυξη της
καινοτομίας στο τουριστικό προϊόν.

Ο συνεδριακός τουρισμός έμεινε στο περιθώριο εξαγγελιών, δημιουργώντας
τεράστιο πλήγμα στην τουριστική αγορά με αποτέλεσμα το συνεχιζόμενο κλείσιμο
ξενοδοχείων και τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας. Η άσχημη εικόνα του κέντρου
της Αθήνας, συντέλεσε στην αποστροφή διοργάνωσης μεγάλων συνεδρίων που θα
επιδρούσαν καταλυτικά, στη δοκιμαζόμενη από τις στρεβλώσεις και την οικονομική
ύφεση τουριστική εικόνα της πρωτεύουσας.

Ως νέοι άνθρωποι που προσπαθούμε να αλλάξουμε κυρίως τη νοοτροπία με την
οποία αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και παράλληλα
συντονισμένοι προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής προοπτικής του
συνεδριακού τουρισμού προτείνουμε τα εξής:

Την καταγραφή των συνεδριακών υποδομών της Ελλάδας και την κατάρτιση
Μητρώου Συνεδρίων και Συνεδριακών Επιχειρήσεων.

Την άμεση μετατροπή του Ολυμπιακού σταδίου ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ σε μητροπολιτικό
συνεδριακό κέντρο.

Ρυθμιστικό πλαίσιο για την εύρυθμη λειτουργία των ξενοδοχείων του κέντρου
της Αθήνας και την αισθητική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.

Την ενίσχυση και την αποτελεσματικότερη προβολή της Ελλάδας στη διεθνή
αγορά συνεδρίων.

Τη μείωση του τέλους εκσυγχρονισμού ελληνικών αεροδρομίων.

Στρατηγικός σχεδιασμός για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη διάχυση του
συνεδριακού τουρισμού στην επικράτεια.

Τη δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ μέσω ΣΔΙΤ για την ουσιαστική διαχείριση
της τουριστικής προβολής της Ελλάδας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών
των Convention Bureau.

Ο τουρισμός συνεδρίων μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αντιμετώπιση
του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζει η τουριστική αγορά της
Ελλάδας, την εποχικότητα. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες, να αναδειχθεί στις
πρώτες θέσεις στη διεθνή αγορά διοργάνωσης και φιλοξενίας συνεδρίων, αρκεί
να υπάρξουν άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες, για την επίλυση σοβαρών και
διαχρονικών αγκυλώσεων που αποτελούν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική
του συγκεκριμένου κλάδου.O τουρισμός είναι η μόνη ελπίδα για την επανεκκίνηση
της ελληνικής οικονομίας και απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό και ρήτρες ανάπτυξης
για να αποδώσει.


Τομέας Τουριστικής Πολιτικής ΟΝΝΕΔ