Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τατούλης: Ναι στα προγράμματα κοινωνικής οικονομίας , όχι στην κατασπατάληση μυστικών κονδυλίων για προσωπικούς σκοπούς

Απέναντι στη λογική κατασπατάλησης των κονδυλίων του κράτους για εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπών, σε αντιπαράθεση με την προώθηση τέτοιων κονδυλίων για κοινωνική οικονομία, τάχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατακρίνοντας χαρακτηριστικά τις σπατάλες στο Υπουργείο Εξωτερικών τις περιόδους που διετέλεσαν επικεφαλής των οργανισμών αυτών οι σημερινοί αρχηγοί των δύο κομμάτων εξουσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου Λάμπρου Μπούκλη για ενεργοποίηση του Ν.4019 περί κοινωνικής οικονομίας και αναπτυξιακών συμπράξεων: "είναι ξεκάθαρη η πολιτική μας, είμαστε μαζί στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας και για το σκοπό αυτό συμφωνούμε στη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνέχισε ο κος Τατούλης έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει για την επιμόρφωση δύο-τριών στελεχών των οποίων τα ονόματα θα κοινοποιηθούν προς το αρμόδιο υπουργείο και θα μεταβούν στο εξωτερικό για ειδική επιμόρφωση.

Η αδυναμία της κυβέρνησης για μια ουσιαστική και αποτελεσματική προνοιακή πολιτική καθιστά αναγκαία την εκμετάλλευση όλων των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων από την Περιφέρεια για δημιουργία κοινωνικής οικονομίας κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στη φάση επιλογής του αναδόχου η μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο του Ευρώτα
Ιδιαίτερα σημαντικό χώρο για την αγροτική οικονομία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την περιοχή του Ευρώτα, απαντώντας στην σχετική επερώτηση για το αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση επιλογής του αναδόχου της μελέτης. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, γίνεται επεξεργασίας όλων των προτάσεων για δημιουργία αντιπλημμυρικών υποδομών στον Ευρώτα, όπως τα μικρά ανασχετικά φράγματα για βελτίωση του υδροφόρου ορίζοντα, μέσω του Ταμείου Πυρόπληκτων.
Για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στους υδροφόρους ορίζοντες ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις, υποστήριξε όμως ότι παραμένει επιφυλακτικός μετά την περίπτωση στα Οινόφυτα και την αμφιλεγόμενη κρατική συμπεριφορά. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι ανησυχεί για την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και για το λόγο αυτό ο σχεδιασμός προβλέπει την ενεργοποίηση των μικτών επιτροπών με την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος για το μεγαλύτερο βαθμό φερεγγυότητας στα ζητήματα δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.