Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη


Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι πολιτικές που διευρύνουν την κοινωνική ανισότητα και πυροδοτούν την κοινωνική αδικία είναι οι αιτίες που γεννούν την διευρυνόμενη νέα φτώχεια.
 Η έλλειψη πολιτικής βούλησης να επιβάλλει δίκαιη αναδιανομή και του πλούτου αλλά και των βαρών αποτελεί την κύρια αιτία των δεινών.
Η αντιβίωση απέναντι σε αυτά τα επαχθή φαινόμενα είναι η ύπαρξη μιας εναλλακτικής, ισόρροπης οικονομικά και κοινωνικά πρότασης που θα φέρει στην πολιτική εξουσία δυνάμεις που διαθέτουν έμπνευση, φαντασία, δημιουργικότητα, βούληση σύγκρουσης με ό,τι μας βολεύει και μας αγκυροβολεί.
 Οι δυνάμεις που επιθυμούν και επιχειρούν να μετατρέψουν τον πολίτη σε “ζόμπι” του καναπέ, σε θεατή των εξελίξεων, σε υπήκοο και υπάκουο πρέπει να αναχαιτιστούν από την δύναμη της αλληλεγγύης που καλεί όλους μας να μετατραπούμε  σε ενεργούς εθελοντές υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς μας.
Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η αιτία της ανέχειας και της φτώχειας δεν είναι η ανικανότητα του καθένα αλλά η ενδημούσα κοινωνική αδικία».