Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Μαρία» και «Γιώργος» τα πιο συχνά ονόματα στην Ελλάδα!


Βαφτίζεται η δούλη του Θεού… Μαρία! Αυτό είναι το πιο συχνό όνομα που ακούγεται σε ελληνικά βαφτίσια και.. αποδεδειγμένα πλέον! Όσον αφορά τους άνδρες: Φωνάξτε «Γιώργος» και θα καταλάβετε!

Μέσα από μια πρωτότυπη έρευνα που πραγματοποίησε ο κ. Χάρης Φουντάλης έβγαλε λίστα με τα περισσότερο κοινά ανδρικά και γυναικεία ονόματα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα το όνομα «Μαρία» για τις γυναίκες και το όνομα «Γιώργος» είναι τα πιο συχνά. Υπάρχουν περισσότερες από 342.632 Μαρίες και περισσότεροι από 171.007 Γιώργοι.

Για τις γυναίκες ακολουθούν το Ελένη και το Κατερίνα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι από την δεκάδα λείπει το Άννα. Για τους άνδρες πάλι δεύτερος «έρχεται» ο Δημήτρης και τρίτος ο Κωνσταντίνος!

Όπως λέει ο κ. Φουνταλής στον Ελεύθερο Τύπο, η έρευνα έγινε με βάση τα ονόματα από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2008, στον οποίο συμμετείχαν 97.000.

«Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά, αν σκεφτεί κανείς πώς συνήθως οι έρευνες διεξάγονται με δείγμα 600 ατόμων, τότε αντιλαμβάνεται ότι το αποτέλεσμα της μελέτης είναι αρκετά ακριβές», εξηγεί.

Δείτε στην λίστα πόσες/ πόσους συνονόματους έχετε και ποια είναι τα σπάνια ονόματα να παίρνετε ιδέες…

star.gr