Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διάγγελμα Παπανδρέου και συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 8 το μήνυμα του πρωθυπουργού, στις 4.30 η συνάντηση με Παπούλια. Συγκαλείται και το υπουργικό Συμβούλιο

«Καταφέραμε τη μείωση ενός μεγάλου βάρους σε ό,τι αφορά το χρέος» δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά αποχώρησε από το προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει άλλες δηλώσεις, ενόψει του διαγγέλματος που θα απευθύνει στις 8 το βράδυ, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Πριν όμως από το διάγγελμα, αυτή την ώρα συνεδριάζει το    Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, ενώ ακολούθως ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Η ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει μετά το τριήμερο που ακολουθεί και συγκεκριμένα τη Δευτέρα.
Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο κ. Παπανδρέου  κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και μετά το σχόλιό του ότι ήταν μια «μεγάλη νύχτα», ο πρωθυπουργός απάντησε:
«Μεγάλη νύχτα, κύριε Πρόεδρε, και πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα για τον Ελληνικό λαό. Ήταν μεγάλη και δύσκολη η διαπραγμάτευση.  Όπλο μας ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του Ελληνικού λαού, που αναγνωρίζονται πια από όλο τον κόσμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όλο και περισσότεροι θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, να βοηθήσουν τον Ελληνικό λαό και να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής στη χώρα μας.
Και έτσι καταφέραμε τη μείωση ενός μεγάλου βάρους σε ό,τι αφορά το χρέος, ένα βάρος που ο Ελληνικός λαός, η μεσαία τάξη, οι πολίτες της χώρας σηκώνουν τα τελευταία χρόνια. Και μας δίνει και μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα. Μια πορεία χωρίς τα μεγάλα αυτά βάρη, ώστε να μπούμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά.
Και βεβαίως, οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα. Αποτελούν και ιστορικές αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετές πια για να καλμάρουν, να ησυχάσουν τις αγορές και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία απέναντι στο ευρώ, γιατί αυτό επηρεάζει όλους, και την Ελλάδα βεβαίως.
Είναι λοιπόν η ώρα που πρέπει να στρωθούμε και πάλι όλοι στη δουλειά της επόμενης φάσης, που είναι ακριβώς αυτές οι μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα βάλουν τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα».
«Όπως λένε, η επόμενη μέρα θέλει δουλειά», σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες και πριν αρχίσει η κατ΄ ιδίαν και ουσία ενημέρωσή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

eklogika.gr