Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αντώνης Κλαδούχος : Αγαπητά μας παιδιά, μαθητές στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση «Δράξατε παιδείας» ως προϋπόθεση για ελευθερία και ευημερία.

Αγαπητά μας παιδιά, αξιότιμοι καθηγητές - δάσκαλοι & νηπιαγωγοί
Φίλες & φίλοι γονείς
Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες λόγω της πολύπλευρης κρίσης στην οικονομία, στην κοινωνία, στους θεσμούς, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.
Αγαπητά μας παιδιά, μαθητές στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση «Δράξατε παιδείας» ως προϋπόθεση για ελευθερία και ευημερία.
Στο σχολικό περιβάλλον, σας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνεται τους πνευματικούς σας ορίζοντες, να απελευθερώσετε το πνεύμα σας, να αγωνιστείτε για αξίες και ιδανικά, να σπάσετε κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις.
Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και ασυμβίβαστοι, ζωντανοί - σύγχρονοι νέοι, ριζοσπαστικοί, αμφισβητίες και υπερασπιστές των μειοψηφιών.
Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά, να ευαισθητοποιηθείτε και να συνεργαστείτε, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς για την προστασία του δημόσιου σχολείου από φθορές και καταστροφές.
Είναι αυτονόητο, οι δαπάνες, που αφορούν φθορές και καταστροφές, επιβαρύνουν τις τσέπες των γονέων σας σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Το σχολείο είναι η καρδιά και το πνεύμα της κοινωνίας, είναι το σπίτι σας. Οφείλουμε να το προστατεύσουμε, να το διατηρήσουμε καθαρό και όμορφο.
Παρακαλώ θερμά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τους γονείς για την προστασία του δημόσιου σχολείου.
Σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά.
Φιλικά
Αντώνης Κλαδούχος