Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Χάγη για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Δήμαρχος Καλαβρύτων


Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, κατά τη συνεδρίασή του στις 09/09/2011, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, μεταβαίνει την Τρίτη το απόγευμα στη Χάγη, προκειμένου να παραστεί, την Τετάρτη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να παρακολουθήσει, την ανάπτυξη των θέσεων και των απόψεων της Ελλάδος, από τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου κ. Στέλιο Περάκη με την παρέμβαση της Χώρας μας υπέρ της Ιταλίας, στη διεθνή διαφορά της με τη Γερμανία, για το σημαντικό και για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα ζήτημα της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μεταβαίνω στη Χάγη, για να παραβρεθώ στο Διεθνές Δικαστήριο και να παρακολουθήσω την εμπεριστατωμένη ανάπτυξη των θέσεων της Χώρας μας σχετικά με το, μέγα και για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων και το κρίσιμο θέμα της ετεροδικίας, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης και ενίσχυσης των θέσεων της Χώρας μας, αλλά και ανάδειξης της ηθικής, νομικής και πολιτικής αναγκαιότητας καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα των ολοκαυτωμάτων.

Τα Καλάβρυτα είναι το μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα των Γερμανών κατακτητών.

Διεκδικούμε σταθερά και αταλάντευτα και χωρίς υποχωρήσεις και δεν απεμπολούμε την άμεση καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, στις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, καθώς και σε όλα τα ολοκαυτώματα της Χώρας και της Ευρώπης, όπου τελέστηκαν εγκλήματα πολέμου.

Υποστηρίζουμε, ενισχύουμε και προωθούμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, τις δίκαιες απαιτήσεις των θυμάτων – δημοτών – κατοίκων μας, απέναντι στη Γερμανία, για τα εγκλήματα που τέλεσαν διατεταγμένα όργανά της την περίοδο της Κατοχής.

Αγωνιζόμαστε, μαζί με τα θύματα, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος 1941-1944, το Εθνικό Συμβούλιο για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και Επανορθώσεις και την Ελληνική Κυβέρνηση να έχουμε τη ζητούμενη, θετική για εμάς, απόφαση στη Χάγη και να καταβληθούν επιτέλους οι οφειλόμενες Γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις.

Η συμβολική παρουσία μου στη Χάγη, αυτή την έννοια έχει. Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι οι θέσεις μας στηρίζονται στην ηθική και στο δίκαιο.”.

BEST TV