Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ: «Aπό τη Νεάπολη της Λακωνίας, στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο”


«Εδώ, από το νοτιότερο δήμο της ηπειρωτικής Ελλάδας το δήμο Βοιών και τη Νεάπολη της Λακωνίας, στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο, μέσα στο οποίο κύριο μέλημά μας, θα είναι η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία πρέπει και μπορεί να μπει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου».
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε στην προεκλογική εμφάνιση που έκανε στη Νεάπολη της Λακωνίας την Πέμπτη 14/10, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα ΚΑΙ ΤΟ ΣΎΝΟΛΟΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΊΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΏΝ ΣΥΜΒΟΎΛΩΝΤΟΥ ΝΟΜΟΎ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Δημήτρης Δράκος. Παρών και ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο Δ. Δράκος τόνισε ότι μοχλός της Ανάπτυξης πρόκειται να είναι τόσο ο Αγροτικός Τομέας, όσο και ο Τουριστικός και πρόσθεσε: «Με το πρόγραμμά μας, που θα το θέσουμε σε εφαρμογή στο 100% αμέσως μετα τις εκλογές και με τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, θέτουμε τον πήχη σε υψηλό επίπεδο. Οι αλλαγές με το σχέδιο Καλλικράτης -με τις οποιες ελλείψεις του- θα μας βρουν πανέτοιμους να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις προκλήσεις.Η έλευση του Καλλικράτη, θα μας βρει δίπλα στον πολίτη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, δέχεται τόση πίεση από το Μνημόνιο και τις καταστροφικές συνέπειές του, που νιώθει πως οι πάντες βρίσκονται απέναντί του».
Νωρίτερα είχε επισκεφτεί ελαιοτριβεία της περιοχής όπου ενημερώθηκε για την φετινή ελαιοκομική περίοδο που ξενικά το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Την Παρασκευή 15/10, ο Δ. Δράκος περιόδευσε στη Μεσσηνία, συνοδεία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων. Η αρχή έγινε με επίσκεψη στο Πεταλίδι, στη λαϊκή της αγορά και σε καταστήματα.
Στη συνέχεια, μετέβη στη Βιομηχανική Περιοχή της Καλαμάτας (ΒΙ.ΠΕ) όπου και επισκέφθηκε τυποποιητήρια και επιχειρήσεις της ζώνης. Ενημερώθηκε διεξοδικά από τους επιχειρηματίες για το σύνολο των θεμάτων που τους απασχολούν, ενώ το κύριο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το πως εξελίσσεται η φετινή χρονιά, την οποία οι συνομιλητές του Δ. Δράκου χαρακτήρισαν ως την χειρότερη των τελευταίων τριάντα ετών. «Το εμπόριο αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει» επεσήμανε στους επιχειρηματίες ο Δ. Δράκος, σημειώνοντας παράλληλα, ότι φέτος ειδικά οι αγορές είναι εξαιρετικά συμπιεσμένες και δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, με τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί με βάση την πολιτική του Μνημονίου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και συνομίλησε με το προεδρείο αλλα και με οδηγούς, ενώ αμέσως επόμενος σταθμός του ήταν στα Αστικά Λεωφορεία, όπου ενημερώθηκε για τοπικά συγκοινωνιακά θέματα και για πως εξυπηρετείται ο πολίτης στις καθημερινές του μετακινήσεις.
Τέλος, ο Δ. Δρακος είχε συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσηνίας όπου έλαβε τη δέσμευση να προβεί σε όλες τις ενέργειες που εντάσσονται στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Περιφερειάρχη, ώστε να υπάρξει δραστική αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του Παραεμπορίου, το οποίο, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, πλήττει καίρια το υγιές εμπόριο. Χαρακτηριστικά, ο Δ. Δράκος επεσήμανε: «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εξαλείψουμε αυτό το φοβερό φαινόμενο, το οποίο από τη μία πλευρά δεν αφήνει τον καταστηματάρχη να δουλέψει και από την άλλη, γεμίζει την αγορά με προϊόντα αμφιβόλου, αν όχι χειρίστης ποιότητας, τα οποία αποδεικνύονται στο τέλος ασύμφορα, κάποτε μάλιστα και επικίνδυνα, για τον καταναλωτή».

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/10Το Σάββατο 16/10 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος θα βρίσκεται στην πόλη της Τρίπολης, για πρωινή περιοδεία στη λαϊκή αγορά και στα καταστήματα, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα στο συνοικισμό Μπουρνιά για να συναντήσει τοπικούς παραγωγούς.