Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Στα Κορινθιακά γήπεδα

Τεχν. Δ/ντής ο Τάκης Τσεκούρας στον Πανεμεατικό

Ο πρόεδρος του Παννεμεατικού Γιάννης Βαφειάδης έχει σοβαρές βλέψεις για την δημιουργία ομάδας με σοβαρή επιφάνεια που θα αντιπροσωπεύει τόσο την πόλη της Νεμέας όσο και γενικότερα το Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Μέσα στις φετινές εκπλήξεις των αλλαγών ήλθε να προστεθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής και γεν. αρχηγός ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδος Τάκης Τσεκούρας που θα αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα Δημήτρη Μπούρχα.Αυτή η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού ο παλαίμαχος Νεμεάτης ποδοσφαιριστής γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για την ομάδα του Πανεμεατικού. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη σεζόν ο Τάκης Τσεκούρας ήταν τεχνικός της ομάδας Πρόοδος Αγ. Βασιλείου όπου και είχε αξιόλογη πορεία.
Η προετοιμασία της ομάδος ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (2 Αυγούστου) από εγκαταστάσεις του νέο γηπέδου Νεμέας υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Ηλία.

Προσφορά Κοντογιαννάκη
Όπως είναι γνωστόν, τον Κύψελο Κορίνθου τον έχει αναλάβει ο γνωστός μεγαλοπαράγοντας Κώστας Κ. Κοντογιαννάκης από την περσινή σεζόν. Η ομάδα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της υπέκυψε στον υποβιβασμό και στη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Β΄Κατηγορία. Στην ομάδα ξεχώριζαν δύο σπουδαία ταλέντα ποδοσφαιριστές, οι Μαρούδας, Μαλαχάτης, τους οποίους διακαώς ο Αποστόλου ήθελε στον Ατρόμητο Αθηνών. Ο Κορίνθιος παράγοντας δεν ενέδωσε στις «σειρήνες» της Σούπερ Λίγκας σαν κάτι άλλους που ήταν κατά… φαντασία παράγοντες και έδιναν Κορίνθια παιδιά εκτός Κορινθίας.
Ο Κοντογιαννάκης είπε «τα παιδιά θα πάνε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στην Κόρινθο και αν αποδείξουν ότι αξίζουν και κάνουν μεταγραφή, τότε ο Κύψελος θα έχει λαμβάνειν μεγάλο ποσοστό (50%) σε κάθε μεταγραφή τους». Έτσι και τα παιδιά έμειναν να παίζουν στην Κορινθία και να τα θαυμάζουμε και το μέλλον τους ανήκει.

Παρέμειναν οι… Στασινόπουλοι
Φέτος η νέα διοίκηση του Πέλοπα Κιάτου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Παπαβασιλείου έχουν φέρει αξιοπρόσεκτες αλλαγές σε ότι έχει σχέση με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Συγκεκριμένα, από τον Πέλοπα παρελθόν αποτελούν οι Θανάσης Δάνης (πήγε Αστέρα Δερβενίου), Χρήστος Γεώργαρης (πήγε ΠΑΣ Κλένια), Βασίλης Πετρόπουλος (επέστρεψε στην Κόρινθο), Γιάννης Ροθώνης (δεν έχει κλείσει), ενώ υπάρχουν και δύο-τρεις ακόμα ποδοσφαιριστές που δεν έχουν γίνει γνωστόν τι θα πράξουν. Αντίθετα, στην ομάδα έχουν παραμείνει οι αδελφοί Στασινόπουλοι, τους οποίους διακαώς ήθελε ο προπονητής Θανάσης Παπασημάκης. Ακόμη στον Πέλοπα ήλθαν υπό μορφή μεταγραφής οι Νίκος Σαμανίδης (από Αετό Κρυονερίου), Νίκος Μπαλτζής (από Δήλεσι), Αλέξης και Παύλος Χουσελάς (από Ασπρόκαμπο) και Γιάννης Μπίκος (αμυντικός από Σπαθοβούνι)


Μισή ντουζίνα παίκτες
Η επιστροφή της Προοδευτικής Περιγιαλίου στην Α΄ Κατηγορία ανέβασε τις προθέσεις των διοικούντων σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα της ομάδας στην νέα αγωνιστική περίοδο. Έτσι με προσεκτικές και επιλεγμένες κινήσεις, προέβησαν στην τωρινή μεταγραφική περίοδο στην ενίσχυση του ρόστερ της ομάδος, αποκτώντας έξι νέους ποδοσφαιριστές με εμπειρίες αλλά και υποσχέσεις για το κάτι καλύτερο. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Κώστας Βελέντζας (αμυντικός από Ηρακλή Ξυλοκάστρου). Μακάροφ (από Άρατο Βασιλικού), Νίκος Πήλιουρας (μέσος – ελεύθερος), Γιώργος Δόσης (επιθετικός από Αγ. Θεοδώρους), Αλέξης Σκύρτσας (αμυντικός από Ν. Αστέρια Λουτρ.), Θοδωρής Παλιός (επιθετικός από ΑΕ Σίνδου Θες/νίκης). Με αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις, ο τεχνικός της ομάδος Χρήστος Βελέντζας μένει ικανοποιημένος εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Ίσως τις επόμενες ημέρες να προκύψει κάποια καινούρια μεταγραφή.


Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γ.Σ. της ΕΠΣ Κορινθίας παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και 46 σωματείων από τα εν δυνάμει 58 που αποτελούν την Κορινθιακή Ένωση.
Η διοίκηση της ΕΠΣ Κορινθίας υπό τον πρόεδρο Μιχάλη Τσιχριτζή συμπλήρωσε ένα χρόνο διοίκησης από πέρυσι όπου ήταν και η κερδισμένη των Ενωσιακών Εκλογών.
Μέσα σ’ αυτή την δωδεκάμηνη θητεία, το διοικητικό επιτελείο προσπάθησε και γύρισε σελίδα στην Ενωσιακή κυριαρχία της επί 34 έτη του απελθόντα προέδρου Σπύρου Νίκα. Γύρισε σελίδα ξεκινώντας την θητεία της με έργο όπως ήταν η αλλαγή εικόνας των γραφείων της, αντικαθιστώντας τα πάντα, και μεταβάλλοντας τα γραφεία σε ένα νέο, σύγχρονο, και εξυπηρετικό οίκο των ερασιτεχνικών ομάδων της Κορινθίας. Έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό ως προς τον θεσμό αλλά και τον μεγάλο ρεαλισμό της αποκατάστασης των σχέσεων της ΕΠΣΚ με την ΕΠΟ με αποτέλεσμα φέτος ο προϊστάμενος όλων των Ενώσεων της χώρας να δίνει το παρόν στις διεργασίες του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της.
Τώρα που άλλαξε η διοίκηση θα περιμένω να δω πότε επιτέλους η Κορινθία θα αποκτήσει ένα Ενωσιακό Κέντρο, ακολουθώντας τους δρόμους (ή λεωφόρους) της ανάπτυξης και της αναγέννησης του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, όπως κάλλιστα παρουσιάζει η αναφορά του νέου προέδρου της Κορινθιακή Ένωσης.
Φυσικά όπως είναι και ήταν αναμενόμενο, θα υπήρχαν και κάποια σωματεία που θα είχαν διαφορετική θέση και άποψη στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της 12μηνης θητείας της ΕΠΣ Κορινθίας του Μιχάλη Τσιχριτζή.
Από τα 46 σωματεία που έδωσαν το παρόν στην Γ.Σ. της περασμένης Δευτέρας, ΝΑΙ στα πεπραγμένα της Ένωσης ψήφισαν τα 44 σωματεία και ΟΧΙ μόνον… δύο! Αυτό το αποτέλεσμα φανερώνει την καθολική στήριξη που είχε η νέα διοίκηση του Μιχάλη Τσιχριτζή, παρουσία βέβαια και της προϊσταμένης αρχής που είναι η ΕΠΟ.