Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα νίκη των «100» στην ΠΓ - Έκτακτο Συνέδριο, στις 24 Νοεμβρίου οι εκλογές - Συζήτηση για πόθεν έσχες και κριτήρια για τους υποψήφιους προέδρους με το βλέμμα στον Κασσελάκη

  

Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, τις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή προέδρου.

Η πλευρά των 100 -η ομάδα των «87» που διευρύνθηκε και κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελακη – έβαλε το ζήτημα των πολιτικών προϋποθέσεων για τις υποψηφιότητες.

Έτσι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: 

Να καταθέσουν το πόθεν έσχες τους στο κόμμα

Να μην έχουν οφειλές προς το Δημόσιο

Να έχουν λευκό ποινικό μητρώο

Να αποδέχονται το καταστατικό και να αποδέχονται και να τηρούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Επίσης, κατά πληροφορίες, πέρασε η άποψη των «100» για διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου χωρίς καταστατικό χαρακτήρα και όχι διαρκές, όπως ζητά ο Παύλος Πολάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη, εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη.

Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί το οποίο όριζε έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου. Αν χρειαστεί β’ γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Δεκεμβρίου. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διατυπώθηκε κριτική προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη για τη δημιουργία «εμπρηστικού κλίματος».

Ο Κασσελάκης απαντά στη Νοτοπούλου μέσω πηγών για το bullying: Να προσφύγει στη δικαιοσύνη

«Το bullying δεν είναι μια κενή λέξη», αναφέρουν πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις καταγγελίες της Κατερίνας Νοτοπούλου πως ο αποπεμφθείς από την Κεντρική Επιτροπή πρόεδρος είχε τέτοια συμπεριφορά.

Όπως αναφέρουν οι πηγές που είναι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, «πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης» ενώ σημειώνουν πως η Κατερίνα Νοτοπούλου «οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη».

«Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δε θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Έχω υποστεί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη»

Το πρωί της Δευτέρας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη. Οπως είπε στο MEGA «υπήρχαν διαρροές από το γραφείο τύπου του κ. Κασσελάκη, στοχοποίηση δίκης μου και άλλων στελεχών του Σπίρτζη και της Γεροβασίλη. Πάντα η στάση που κρατήσαμε ήταν προωθητική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω στοχοποιηθεί, έχω δεχθεί bullying και απειλές προσωπικά» με τους δημοσιογράφους να την ρωτούν «από τον κ. Κασελάκη;» και την Κατερίνα Νοτοπούλου να απαντά «ναι, δεν θα πω παραπάνω γιατί δεν αφορά τον κόσμο. Όλα αυτά τα αφήσαμε στην άκρη για να επιτελέσουμε τον ρόλο μας»

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά θα σας πω ότι από τη στιγμή που αναφέρεται σε κουκούλες και κουκουλοφόρους, από τη στιγμή που μιλά για εκτροπή, από τη στιγμή που δεν δέχεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, μπορούμε να μιλήσουμε για απαξίωση της συλλογικής διαδικασίας και των συλλογικών αποφάσεων. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το κόμμα μας» πρόσθεσε η κυρία Νοτοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξαναβρεί τους ρυθμούς του και να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση. Εξαπολύοντας, δε, πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη είπε: «Με την ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη και των ανθρώπων που υποστήριζαν τις επιλογές του, η ατζέντα άλλαζε διαρκώς με όρους παραπολιτικής, εσωστρέφειας και διχασμού. Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, διότι παραβιάζει διαρκώς το καταστατικό του κόμματος».

«Είναι δυνατόν ο κ. Κασσελάκης να μη σέβεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής; Υπάρχουν εξουσίες που δεν ελέγχονται σε δημοκρατικά κόμματα; Δεν πρέπει να μιλήσει επιτέλους η βάση;» αναρωτήθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως τόνισε «ο Στέφανος Κασσελάκης όταν εξελέγη είπε ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, είπε ότι εγγυάται την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι σέβεται το καταστατικό. Ένα χρόνο μετά απέδειξε ότι τίποτα από αυτά τα τρία είναι ικανός να φέρει εις πέρας».

 



 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολούθησε μας στο Google News Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook Ακολούθησε μας στο κανάλι μας στο Youtube Ακολούθησε μας στο Instagram Ακολούθησε μας στο X
Αποκτήστε συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Αποκτήστε συνδρομή
στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Γίνε συνδρομητής