Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Η επέτειος της ψήφου ενός λαού… σαν ζώα (που έλεγε και ο Λεβέντης)

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2021-10-10-at-10.51.06-AM.png 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ποιός δεν θυμάται εκείνο το βράδυ… Το βράδυ, που η Ιστορία επρόκειτο να δικαιώσει το συγκλονιστικό ξέσπασμα του Βασίλη Λεβέντη προς το εκλογικό σώμα: “Ψηφίσατε… σαν ζώα”.

Πέρασαν 29 χρόνια από τη 10η Οκτωβρίου του 1993, όταν το… σκανδαλιάρικο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου επέστρεφε στην εξουσία, μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Αποστασία.

Τα ρωσικά χτυπήματα στο Κίεβο, ως κλιμάκωση ενός πολέμου που… κάποιοι δεν αφήνουν να τελειώσει

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/10/Screenshot-2022-10-10-at-10.13.39-AM.png 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Τα πυραυλικά χτυπήματα της Ρωσίας στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, ως αντίποινα για το χτύπημα της Ουκρανίας στην γέφυρα της Κριμαίας, έρχονται να μας θυμίσουν ότι… κάποιοι δεν αφήνουν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος.

Μια πολεμική σύγκρουση που επηρεάζει δραματικά τις ζωές κυρίων των πολιτών της Ευρώπης, με την ακρίβεια και τη συνεπακόλουθη κοινωνική φτωχοποίηση, να μην είναι

Μετρό Πειραιάς - Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη το σύνθημα συνέπεια - Παραδίδουμε μεγάλα έργα υποδομής, κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες

Μετρό Πειραιάς  Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη το σύνθημα συνέπεια  Παραδίδουμε μεγάλα έργα υποδομής κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες.  

Μετρό Πειραιάς: «Επόμενη στάση, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο». Οι τρεις τελευταίοι σταθμοί του μετρό για Πειραιά που εγκαινιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/10) από τον πρωθυπουργό, συμπληρώνουν τον νέο κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης και σφραγίζουν μια δύσκολη και γεμάτη ανατροπές διαδρομή της μεγάλης επέκτασης, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Παρών στα εγκαίνια ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, γιατί επί πρωθυπουργίας του είχε ξεκινήσει το έργο.

Μπλόκο στις γονικές παροχές για οφειλέτες της εφορίας

 Μπλόκο στις γονικές παροχές για οφειλέτες της εφορίας 

Χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα και ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία που επιθυμούν να προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή δωρεές ακινήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα εμπόδια τα οποία τους βάζουν οι ισχύουσες διατάξεις για τη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας.

Οι διατάξεις αυτές «μπλοκάρουν» τις συγκεκριμένες μεταβιβάσεις ακόμη κι αν οι φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε δόσεις κι είναι συνεπείς στην αποπληρωμή τους. 

Τραβήχτηκαν τα νερά από τη θάλασσα μετά τον σεισμό στον Κορινθιακό. Τι προβληματίζει τους επιστήμονες

  

Οι επιστήμονες είναι προβληματισμένοι για το σεισμό και δεν το κρύβουν. Υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων μετά τον σεισμό αποτραβήχτηκαν τα νερά της θάλασσας.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN για τον σεισμό στον Κορινθιακό.

Super League 1: Άλμα εξάδας ο Ατρόμητος - Έμεινε στη 12η θέση ο ΠΑΣ

 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Το γύρισε με Κιάρτανσον 

Το παιχνίδι του Ατρόμητου και η νίκη με 2-1, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, έκλεισε την 7η αγωνιστική της Super League. Νίκη που έφερε στην εξάδα της βαθμολογίας τον Ατρόμητο και κράτησε χαμηλά τους Ηπειρώτες.

Ο "πεναλτάκιας" Παναθηναϊκός με τη νίκη, απέναντι στον Αστέρα παρέμεινε μόνος πρώτος, ενώ η ΑΕΚ με το εμφατικό “διπλό” στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, κατοχύρωσε την δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση… μοιράζεται ο Ολυμπιακός με τον Βόλο, έχοντας από 14 βαθμούς.

Αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής

Άλμα εξάδας ο Ατρόμητος με νίκη ανατροπή επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Το γύρισε με Κιάρτανσον 

Για τρίτη φορά φέτος ο Ατρόμητος μπόρεσε να ανατρέψει σε βάρος του σκορ και να πανηγυρίσει νίκη, στο παιγνίδι που έκλεισε την 7η αγωνιστική της Super League. Το έκανε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Κιάρτανσον να σκοράρει δύο φορές ως απάντηση στο γκολ του Παντελάκη και να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο Περιστέρι. Νίκη που έφερε στην εξάδα της βαθμολογίας τον Ατρόμητο και κράτησε χαμηλά τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κτίρια από το Ιερό του Ποσεδώνα στο «Κλειδί» Ζαχάρως.

  

Κτιριακά κατάλοιπα που μπορούν να αποδοθούν στο ιερό του Ποσειδώνα, εντοπίστηκαν κατά τη φετινή, πρώτη, ανασκαφική περίοδο του πενταετούς ερευνητικού προγράμματος στο “Κλειδί” Σαμικού.

Το ερευνητικό πρόγραμμα, που αποσκοπεί στη διερεύνηση της τοπογραφίας της περιοχής και στον εντοπισμό του ιερού του Ποσειδώνα και του λιμανιού του Σαμικού, αποτελεί συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, υπό την διεύθυνση της Δρ. Ερωφίλης Κόλλια,

Με μικρά προβλήματα εξελίσσεται η δακοκτονία στη Περιφέρεια Πελοποννήσου / Στους 8.000 τόνους η εκτιμώμενη παραγωγή ελαιολάδου στην Κορινθία.

  

Ικανοποιητικοί ρυθμοί και μικρά κατά τόπους προβλήματα, που ωστόσο αντιμετωπίζονται, καταγράφονται στην εξέλιξη του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χθες Πέμπτη.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τονίστηκε στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Παράλληλα έγινε και εκτίμηση της φετινής παραγωγής ανά Περιφερειακή Ενότητα. Τα βασικά στοιχεία που προέκυψαν από τη χθεσινή σύσκεψη:


 

Συνελήφθη 19χρονος για τους τραυματισμούς μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2022/10/10/sholeio_2.jpg

Ενας 19χρονος συνελήφθη για τη συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο 1ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής στον καυγά ενεπλάκησαν τρία άτομα τα δύο από τα οποία τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι τραυματισμένοι νεαροί, 17 και 19 ετών φέρουν επιφανειακά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δήλωσε πως “το πρώτο μέλημα είναι η υγεία των παιδιών και πως αυτή εξελίσσεται και ακολούθως η διερεύνηση της υπόθεσης”.

Τις έρευνες για το περιστατικό διεξάγει το Α.Τ. Κορίνθου.

Να σημειωθεί ότι το 1ο ΕΠΑ.Λ Λουτρακίου λειτουργεί με πρωινό ωράριο και η φοίτηση είναι τριετής ενώ τα προγράμματα διδασκαλίας περιλαμβάνουν μαθήματα γενικής παιδείας, τεχνικά – επαγγελματικά και εργαστηριακές ασκήσεις.

 

Σοβαρό επεισόδιο με τραυματίες στο 1ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

 https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2022/10/10/sholeio_2.jpg

Σοβαρό επεισόδιο με τραυματίες μαθητές σημειώθηκε  στο 1ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου.

Όπως μεταδίδει το Greec radio web channel, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκλήθηκε συμπλοκή μεταξύ μαθητών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 3 τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Γονείς των τραυματιών μαθητών που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, δήλωσαν ότι κάποιo από τα παιδιά, φέρει τραύμα από μαχαίρι. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από τους γιατρούς.

Ο έφηβος φέρει τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, μετά από τη συμπλοκή των ανηλίκων στο 1ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου. Ο νεαρός δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του και φρόντισαν τα τραύματά του. Την έρευνα για τα αίτια του επεισοδίου έχουν αναλάβει οι αρχές.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα έξω από την Κυπαρισσία

 

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην ε.ο. Κυπαρισσίας – Φιλιατρών.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι συνθήκες, η οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυπαρισσίας, για να απεγκλωβισμό της οδηγού. Το αυτοκίνητο το οδηγούσε ηλικιωμένη γυναίκα υπήκοος Ελβετίας, η οποία τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

 

Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες στο Κιάτο

  

Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο Κιάτου, το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022, στις 7 το απόγευμα. Διοργανωτής είναι ο Δήμος Σικυωνίων.

Θα μιλήσουν οι Γιάννης Πανούσης καθηγητής εγκληματολογίας, πρώην πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πρώην αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία της Αστυνομίας, Κατερίνα Ταγαρά, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Θα συντονίσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σικυωνίων, δικηγόρος Νίκος Σκαρμούτσος.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κορυφή

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κορυφή 

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός (σ.σ. τους γράφουμε με τη συγκεκριμένη σειρά λόγω βαθμολογικής θέσης) είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. 

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πείθει ότι μπορεί να μπει σφήνα στη μάχη του πρωταθλήματος. Ακόμα κι αν π.χ. ο ΠΑΟΚ πάρει αποτέλεσμα σε επτά βράδια στο Καραϊσκάκη, δεν δίνει την εικόνα ομάδας που μπορεί να έχει διάρκεια και να παραμείνει ζωντανή έως το τέλος της φετινής διαδρομής.

Super League: Για την επιστροφή στις νίκες Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα

 Super League: Για την επιστροφή στις νίκες Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα 

Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς που ρίχνει την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Super League,  με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στην επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. 

O Ατρόμητος θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες, έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες που παραχώρησε σε Παναιτωλικό και Λαμία. Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς, αλλά με αντιπάλους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, και θα επιδιώξει να κάνει σεφτέ στην Αθήνα.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 10/10-16/10 2022