Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Στην Ελλάδα με αποστολή 70 ατόμων ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου

 Στην Ελλάδα με αποστολή 70 ατόμων ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου  

Στην Ελλάδα θα βρεθούν για επίσημη επίσκεψη από τις 2 έως τις 4 Μαΐου, ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου, συνοδευόμενοι από πολυπληθή αποστολή με υπουργούς, πρυτάνεις και επιχειρηματίες. “Υπάρχει εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδας, γι’ αυτό αποφασίστηκε να διοργανωθεί αυτή η επίσκεψη στο ανώτερο επίπεδο”, ανέφερε η πρέσβης του Βελγίου στην Αθήνα Françoise Gustin, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών.

Βαρβιτσιώτης: Θα αντισταθούμε στην απειλή του διχασμού της Ευρώπης

Βαρβιτσιώτης: Θα αντισταθούμε στην απειλή του διχασμού της Ευρώπης 

«Στρατηγική του προέδρου Πούτιν είναι να χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές δυνατότητες της Ρωσίας για να διχάσει την ΕΕ», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα Tετάρτη στο Star Channel. 

«Απέναντι σε αυτή την απειλή του διχασμού της Ευρώπης, εμείς θα αντισταθούμε»,τόνισε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που

Η Ρωσία στριμώχνεται και απειλεί αλλά η Δύση δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς

Η Ρωσία στριμώχνεται και απειλεί αλλά η Δύση δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς 

Η Ρωσία είναι στριμωγμένη και απειλεί τους πάντες αλλά οι εκβιασμοί της δεν φαίνεται ότι θα έχουν αποτέλεσμα.

Μετά την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτοξεύει απειλές κατά της Δύσης και όσων χωρών «μπλεχτούν στα πόδια» της Ρωσίας. Μιλώντας στο Συμβούλιο των

Ουκρανία: Πιο κοντά από ποτέ σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Γιατί τρέμουν οι ειδικοί τη νέα φάση της σύγκρουσης

Ουκρανία: Πιο κοντά από ποτέ σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Γιατί τρέμουν οι ειδικοί τη νέα φάση της σύγκρουσης

Συναγερμός έχει σημάνει σε Μολδαβία και Υπερδνειστερία τις τελευταίες δύο μέρες, με τον κίνδυνο ο πόλεμος να απλωθεί πέρα από την Ουκρανία να μεγαλώνει.

Ο φόβος ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να εξαπλωθεί ολοένα και μεγαλώνει μετά τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες δύο ημέρες σε Μολδαβία και Υπερδνειστερία. Την ίδια ώρα η Δύση συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία, τόσο παίρνοντας αποφάσεις για κυρώσεις απέναντι στη Μόσχα, όσο και στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Πάπας προς πεθερές: “Προσέχετε τη γλώσσα σας”

  

“Προσέχετε τη γλώσσα σας”, ήταν το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου προς τις… πεθερές, των οποίων πάντως με κάποιον τρόπο, επέλεξε το εγκώμιο. Ο ποντίφικας είπε ότι οι πεθερές, συχνά είναι θύματα αρνητικών στερεότυπων, ωστόσο τις κάλεσε “να προσέχουν τη γλώσσα τους”, κυρίως όταν μιλάνε στις νύφες τους.Στην ακρόαση που παραχώρησε σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ακρόαση αφιερωμένη στις σχέσεις μεταξύ των γενεών, ο ποντίφικας έκανε μια μεγάλη παρέκβαση για να μιλήσει για το “μυθολογικό ον”, όπως χαρακτήρισε τις πεθερές.

«Έμφραγμα» στην παράταση: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρόκριση στον τελικό.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: «Έμφραγμα» στην παράταση 

 Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 και οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρόκριση στον τελικό. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 105' με το πέναλτι του Ελ Αραμπί, αλλά στο 108' ο Τσόλακ ήταν αυτός που έκανε το 1-1 και έδωσε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς. Ο Ολυμπιακός είχε κορυφαίο παίκτη του τον Βατσλίκ, αλλά δεν αρκούσε για να πάρει την πρόκριση. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που πάλεψαν για να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερα τρεξίματα και στο δεύτερο ημίχρονο πιο πολλές ευκαιρίες και τελικά προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ.

41 υπερπτήσεις από Σάμο, Ίμια, Κάλυμνο μέχρι Ρόδο και Καστελόριζο: Τουρκικά μαχητικά έκαναν «σουρωτήρι» τον ελληνικό εναέριο χώρο. / Ακυρώθηκε η πρόσκληση προς την Τουρκία για συμμετοχή στην άσκηση «NATO Tiger Meet».

 chalki-0 

Δεν έχει προηγούμενο η ένταση που προκαλεί η Αγκυρα καθώς μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης προχώρησε σε 41 υπερπτήσεις ελληνικών νησιών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 126 παραβιάσεις (!) του εθνικού εναέριου χώρου

Σοκ στην Νέα Ιωνία: Νεκρός σε τροχαίο 19χρονος πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου

Οι εικόνες από το τροχαίο στη Νέα Ιωνία προκάλεσαν σοκ, με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος Κώστας Τακιδέλλης να έχει

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό μετά από οκτώ χρόνια μέσω Λαμίας!

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Στον τελικό μετά από οκτώ χρόνια! 

 Την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια θα έχει ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Λαμίας και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου της 21ης Μαΐου.

Οι «πράσινοι» δεν συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα και με

Αυτό είναι το σχέδιο για την ενεργειακή οχύρωση της Ελλάδας: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

   

Καθησυχαστικά είναι τα μηνύματα από τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ενέργειας και άλλους παράγοντες στο Μαξίμου, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το συναγερμό που σήμανε στην Ευρώπη, μετά τον τερματισμό της προμήθειας της Πολωνίας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό του Δελτίο Ειδήσεων,  με το Νίκο Χατζηνικολάου, ο ΑΝΤ1, από τη σύσκεψη προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικά – Αυτές είναι οι παρτίδες

 ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικά – Αυτές είναι οι παρτίδες  

Στην ανάκληση καλλυντικών προϊόντων προχωρά ο ΕΟΦ, καθώς διαπιστώθηκε μικροβιακή επιμόλυνση σε ορισμένες παρτίδες. 

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων των καλλυντικών προϊόντων OASIS BED BATH – PACK OF 10, CONTI CONTINENCE CARE – PACK OF 25, CONTI FLASHMEE – PACK OF 50 & OASIS RINSE FREE SHAMPOO CAP, καθώς διαπιστώθηκε μικροβιακή επιμόλυνση σε ορισμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΕ, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Εξαιρετικές οι πληρότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Πάσχα.

  

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υποδέχθηκε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών την περίοδο του Πάσχα.

‘Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η μέση πληρότητα των καταλυμάτων – τόσο σε ορεινούς, όσο και σε παραθαλάσσιους προορισμούς – ξεπέρασε το 90% τις προηγούμενες ημέρες.

Το γεγονός αυτό, επιτρέπει την αισιόδοξη εκτίμηση, πως σε ανάλογα επίπεδα θα κυμανθεί η κίνηση των επισκεπτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Super League 2: Πρωταθλητές αναδείχθηκαν Βέροια και Λεβαδειακός

 Super League 2: Πρωταθλητές αναδείχθηκαν Βέροια και Λεβαδειακός 

Την 33η και προτελευταία αγωνιστική στη Super League 2 ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τους πρωταθλητές των δύο ομίλων. Στον βορρά, η Βέροια κέρδισε 3-1 στην Ηγουμενίτσα τον Θεσπρωτό και στον νότο ο Λεβαδειακός επικράτησε 3-0 του Καραϊσκάκη και έτσι θα είναι αυτές οι δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν στα μπαράζ για την άνοδο στην Super League 1.

Την πέμπτη του νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια (είχε ένα 0-0 στην Καβάλα) σημείωσε ο Ολυμπιακός Β’, ο οποίος από τότε που μπήκε ο Απρίλιος έχει αποφασίσει να περνάει αναίμακτα όλα τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά του. Αυτή τη φορά «θύμα» του ήταν η Νίκη Βόλου, την οποία κέρδισε στο Πανθεσσαλικό με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλέξανδρου Βοϊλη στο 55’, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Super League 2. Η

Αυτές είναι οι «συσκευές - βαμπίρ» που καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και όταν είναι κλειστές - Τις έχουμε όλοι στο σπίτι

 Αυτές είναι οι «συσκευές - βαμπίρ» που καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και όταν είναι κλειστές - Τις έχουμε όλοι στο σπίτι 

Την ώρα που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ολοένα και αυξάνονται, καλό είναι να γνωρίζουμε τις «παγίδες» στις οποίες όλοι πέφτουμε, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός μας να φουσκώνει χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.

Άρθρο του BBC μιλά για τις λεγόμενες «συσκευές- βαμπίρ» που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και που εξακολουθούν να απορροφούν ενέργεια, ακόμα και όταν τις έχουμε απενεργοποιήσει. Συνήθως, πρόκειται για μικρές ηλεκτρονικές συσκευές που τείνουμε να αφήνουμε στην πρίζα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ισχυρή ζήτηση για εξοχικές κατοικίες

 Ισχυρή ζήτηση για εξοχικές κατοικίες 

Για προσωπική χρήση ή για επένδυση, οι εξοχικές κατοικίες διανύουν, με όρους αγοράς, την καλύτερη περίοδό τους. Ερευνες από όλο τον κόσμο τοποθετούν τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στις πρώτες θέσεις και οι τιμές ακολουθούν τις κατευθύνσεις της αγοράς. 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.184 νέα κρούσματα ( 182 στην Κορινθία, 197 στην Μεσσηνία, 262 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη αύξηση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (+758) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 1.184 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (641) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (443).  

  Συγκεκριμένα: