Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Οι ευτυχισμένες στιγμές πριν το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

 

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία στην Κόρινθο και ολόκληρο το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση πνιγμού της μικρής Αμέλια, την Δευτέρα 22/08/2022 στο Καλαμάκι. Το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) ο πατέρας της 6χρονης απολογήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Μόλις άκουσε την απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, ο 42χρονος έβαλε τα κλάματα και

είπε: «θέλω να μιλήσω με την γυναίκα μου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να πάω στην κηδεία του παιδιού μου». 

Οι γονείς της 6χρονης ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν η μοίρα θα τους επιφύλασσε το πιο άσχημο παιχνίδι της. Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας έπαιζαν με τη μονάκριβη κόρη τους και παρότι οι δύο τους βρίσκονταν σε διάσταση, ωστόσο έκαναν τα πάντα για να είναι ευτυχισμένη η Αμέλια. 

Εδώ και δύο 24ώρα η είδηση του πνιγμού του 6χρονου κοριτσιού που είχε πάει μαζί με τον πατέρα της στην παραλία Καλαμάκι στην περιοχή των Ισθμίων έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Την ίδια ώρα η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού έχει υποστεί σοκ.

Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της τραγικής είδησης οι γονείς αλλά και συγγενείς της μητέρας του κοριτσιού έσπευσαν για να της συμπαρασταθούν. Πριν από περίπου ένα μήνα οι γονείς της Αμέλια αποφάσισαν να μείνουν σε διαφορετικά σπίτια, έτσι η μητέρας μαζί με την 6χρονη μετακόμισαν στην πόλη της Κορίνθου, ενώ ο 42χρονος εν διάστασή σύζυγος παρέμεινε στο σπίτι στην περιοχή του Καλαμακίου. 

 Και οι δύο τους δούλευαν σκληρά προκειμένου να τα βγάλουν πέρα και να προσφέρουν τα απαραίτητα στην 6χρονη.  Η μητέρα της Αμέλια εργάζονταν σε ψητοπωλείο, με αποτέλεσμα το παιδί αρκετές ώρες να ήταν με τον πατέρα του, όπως και το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό. Ο 42χρονος αγαπούσε τη μικρή κάτι που φαίνεται κι από τις φωτογραφίες που ανέβαζε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σε μερικές από αυτές πατέρας και κόρη είναι αγκαλιασμένοι και χαμογελούν στον φωτογραφικό φακό. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σπύρο Μπιτσάκο, ο πατέρας ο οποίος απολογήθηκε με υπόμνημα, ισχυρίστηκε ότι την ώρα που γλίστρισε και έπεσε το παιδί μέσα στην θάλασσα, πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει και δεν βούτηξε στο νερό γιατί φοβήθηκε επειδή έχει πρόβλημα στην αναπνοή. 

Αρχικά καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια αλλά μην βλέποντας κανέναν έφυγε από το σημείο για να πάει να πάρει το κινητό του αλλά δεν είχε μπαταρία και πήγε να το φορτίσει λίγο στο σπίτι. Όταν επέστρεψε στο σημείο, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του, είδε το κοριτσάκι του στην ακτή με το ζευγάρι πολιτών που το ανέσυραν από το νερό και κατέρρευσε όταν είδε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του.