Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Σύσκεψη για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη διώρυγα της Κορίνθου

  

Η κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας της Διώρυγας της Κορίνθου, που παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων, υπήρξε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο πρόεδρος, Παντελής Παντελίδης και ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλειος Ανδρικόπουλος της Α.Ε.ΔΙ.Κ., με το διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον αναπληρωτή του, Στέφανο Γιουρέλη, στα γραφεία της Α.Ε.ΔΙ.Κ.

Σχέδιο «Πάσχα στο χωριό»: Οι προϋποθέσεις για να μην κάνουμε πάλι Ανάσταση στο μπαλκόνι

 Σχέδιο «Πάσχα στο χωριό»: Οι προϋποθέσεις για να μην κάνουμε πάλι Ανάσταση στο μπαλκόνι 

Ένας μήνας απομένει μέχρι το Πάσχα και το ερώτημα που είναι στα χείλη όλων είναι αν θα έχει χαλαρώσει και άλλο το lockdown μέχρι τότε και αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, έτσι ώστε οι κάτοικοι των πόλεων να μπορέσουν να πάνε στα εξοχικά τους.

Κυβέρνηση και ειδικοί τηρούν προς το παρόν σιγή ιχθύος και συμφωνούν πως η συζήτηση για αυτό το ζήτημα είναι πρόωρη. Από τη μεριά του κυβερνητικού επιτελείου, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η Αριστοτελία Πελώνη παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούν ακόμα να δώσουν ψεύτικες ελπίδες για το Πάσχα.

Όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα: αυτό δεν αφορά μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού, αλλά και σε αυτόν των διασωληνωμένων και των νοσηλειών.

FIFA: Έρχεται το «αυτοματοποιημένο» οφσάιντ – Πως θα εφαρμοστεί

 FIFA: «Αυτοματοποιημένο» οφσάιντ 

Στην ψηφιακή εποχή βαδίζει ολοταχώς το ποδόσφαιρο καθώς μετά το VAR έρχεται και το αυτοματοποιημένο οφσάιντ, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός που σαν προπονητής της Άρσεναλ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αλλάξει η εικόνα του Αγγλικού ποδοσφαίρου, τώρα σαν αξιωματούχος της FIFA, προχώρησε σε  μία αποκάλυψη που αν μη τι άλλο θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

«Νομίζω ότι το αυτοματοποιημένο οφσάιντ θα είναι έτοιμο για το 2022» τόνισε ο Βενγκέρ, μιλώντας στην εφημερίδα “The Times” και πρόσθεσε:

Τι ειπώθηκε στο 13ο diaNEOsis Live για τη νέα ελληνική διασπορά.

  

Η δημόσια διαδικτυακή συζήτηση της διαΝΕΟσις και του Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SEESOX) πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 7/4/2021
 

 

Την Τετάρτη 7 Απριλίου, η διαΝΕΟσις και το Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SEESOX) διοργάνωσαν μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τη νέα ελληνική διασπορά. Ποιο είναι το προφίλ των Ελλήνων της νέας ελληνικής διασποράς; Πώς μπορούν να συνεισφέρουν στην Ελλάδα; Για ποιους λόγους επέλεξαν κάποιοι να επιστρέψουν; Πολλές απαντήσεις δόθηκαν στη συζήτηση που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη εδώ.
 
Στη συζήτηση υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις

Ζούρτσα 1821

 Ζούρτσα 1821 

Ζούρτσα 1821 

Ελένη Γ ιαννίκου

Το βιβλίο Ζούρτσα 1821, στο οποίο περιλαμβάνεται και η βιογραφία της αγωνίστριας Αδαμαντίας Γρηγοριάδου, το έγραψε έπειτα από έρευνα η φιλόλογος Ελένη Γιαννίκου.

Η έκδοση είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο, με υπότιτλο «Από το μελάνι στο μάρμαρο», παρατίθενται βιογραφικά στοιχεία της Αδαμαντίας Γρηγοριάδου, και στο δεύτερο, με τίτλο «Η Τουρκοκρατία στο κόλι της Ζούρτσας», αναφέρονται όλα τα πρόσωπα και γεγονότα εκείνης της εποχής.

Το βιβλίο προλογίζει η ιστορικός και αρχαιολόγος Μαρία Γ. Πιπιλή, ενώ φιλοξενούνται άρθρα του συγγραφέα Στάθη Παρασκευόπουλου, του συγγραφέα, ιστορικού ερευνητή Ευάγγελου Γιαννικόπουλου και του Κώστα Κατσάμπουλα.

 

Ζούρτσα 1821
Bιογραφία της Αδαμαντίας Γρηγοριάδου
Ελένη Γιαννίκου
Φίλντισι
168 σελ.
ISBN 978-618-5456-37-5
Τιμή €12,72  /     

001 patakis eshop

 

 

 

 

diastixo.gr

Διαβιβάστηκαν έγγραφα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου  – Γεωργίου Φουρθιώτη  για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν  και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος 2021

Απαγόρευση χρήσης φωτιάς για την περίοδο από 15.04 έως 31.10

   

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η υπ’ αρίθμ. 1/2021 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η χρονική διάρκεια απαγόρευσης χρήσης πυρός στην ύπαιθρο που για το τρέχον έτος ορίζεται από την 15η Απριλίου έως την 31η Οκτωβρίου και συγκεκριμένα:

1.       Κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου, από 15-04-2021 μέχρι 31-10-2021, απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η χρήση πυρός στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, στις χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς επίσης, τις βραχώδεις πετρώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινά εδάφη.

2.       Κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου, από 15-04-2021 μέχρι 31-10-2021, απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στο Άρθ. 5, Παρ. 1 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ Β’1459/30-11-2000) όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αρίθ. 9Α/2005 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β’1554/10-11-2005) και ισχύει.

Γραφείο Τύπο

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων