Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 27/12 2021 - 2/1 2022

  

Ουρανός

Δευτέρα, 27/12 στις 23:00 

 

 
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Άλισον Μακάλπιν (2017). Ένα ονειρικό οδοιπορικό στην έρημο της βό­ρειας Χιλής, αφιερωμένο στην ομορφιά του νυχτερι­νού ουρανού. Κινούμενο μεταξύ ποίησης και επιστή­μης, το ντοκιμαντέρ ξενυχτά με τους κυνηγούς πλα­νητών στα αστεροσκοπεία της Ατακάμα και με τους κατοίκους της ερήμου, μεταφέροντας τις ιστορίες, τους μύθους και τις υπαρξιακές αναζητήσεις τους. 
 



Τραγουδώντας την Ιστορία

Τρίτη, 28/12 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστο­ρικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.










Προορισμοί

Τετάρτη, 29/12 στις 23:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που μας καλεί να αφήσουμε για λίγο τους φρενήρεις ρυθμούς του σύγχρονου τρό­που ζωής και να απολαύσουμε ένα ταξίδι σε μέρη που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης μεγάλων καλλιτε­χνών.









Γιάννης Μαρκόπουλος: Ανα-Γέννηση "Κρήτη ανάμεσα σε Βενετία και Πόλη"

Πέμπτη, 30/12 στις 19:00








Ένα μουσικό σκηνικό έργο που αγωνιά να αποτυ­­πώσει τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού μέσα από γεγονότα που σηματοδοτούν κορυφαίες ιστορι­κές στιγμές του. Ένα ηχητικό αναπαραστατικό οδοι­πορικό στο ελληνικό παρελθόν με τη συνύπαρξη πα­ραδοσιακών ελληνικών, ανατολικών και δυτικών ορ­γάνων, αλλά και του συμβολικού μοναστηριακού ξύ­λινου σήμαντρου.










Χάρι Πότερ: Μια Ιστορία Μαγείας

Παρασκευή, 31/12 στις 21:00







Με αφορμή την έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης "Χάρι Πότερ: Μία Ιστορία Μαγείας", η Τζ. Κ. Ρόου­λινγκ, συγγραφέας της διάσημης σειράς, αποκαλύπτει τις πραγματικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τον φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ.









Συναυλία Κλασσικής Μουσικής

Παρασκευή, 31/12 στις 23:00







Συναυλία κλασσικής μουσικής από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μόντρεαλ. Στο πιάνο ο Πιοτρ Αντερ­σέφσκι και στη διεύθυνση ο Κεντ Ναγκάμο.









Ημερολόγια Ιστορίας

Σάββατο, 1/1 στις 17:00




Εκπομπή με τον Γιώργο Γαβαλά, που παρουσιάζει γε­­γονότα από τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια ιστο­ρία. Αυτή την εβδομάδα, μεταξύ άλλων, παρουσιάζο­νται: Τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα σε προέδρους της Δημοκρατίας αλλά και Πρωθυπουργούς στα χρό­νια της μεταπολίτευσης, ένα ξεχασμένο έθιμο, όταν οι οδηγοί έδειχναν την ευγνωμοσύνη τους προς τους άνδρες της τροχαίας με δώρα την Πρωτοχρονιά και το ξεχασμένο Λαχείο Συντακτών πού κλήρωνε μέχρι και ολόκληρες πολυκατοικίες στους τυχερούς.













Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 1/1 στις 18:00







Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 1/1 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.









Λουτσιάνο Παβαρότι: Η Γέννηση ενός Ποπ Σταρ

Σάββατο, 1/1 στις 21:00







Ο Λουτσιάνο Παβαρότι ήταν ένας από τους δημοφιλέστε­ρους τραγουδιστές όπερας όλων των εποχών. Μέσα από την πληθωρική παρουσία του έκανε την όπερα δημοφιλή στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Το ντοκιμαντέρ μας πα­ρουσιάζει τη στρατηγική και τις μεθόδους που ακολούθη­σε, ώστε να κερδίσει  την αγάπη και την αναγνώριση του απλού κόσμου.









Από Τόπο … σε Τόπο - Ληξούρι

Κυριακή, 2/1 στις 12:00








Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο Ληξούρι Κεφαλονιάς

και στην πλούσια πολιτιστική του παράδοση. Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.










Ντελφίν

Κυριακή, 2/1 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Γκασπάρ Σάουερ. (2019, Αργεντινή). Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Και σίγουρα δεν είναι εύκολη για τον Ντελφίν, ένα 11χρονο αγόρι, που ζει μόνο με τον πατέρα του στα χέρσα και λασπωμένα περίχωρα μιας μικρής πόλης στην επαρχία του Μπουένος Άιρες.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία