Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Θοδωρής Ζαγοράκης: Γιατί τελικά αποχώρησε από την προεδρία της ΕΠΟ

  

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ μόλις 165 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αν και υπήρξε προσπάθεια να μεταπεισθεί, επέμεινε στην απόφασή του. Το πρωί της Τετάρτης ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Πλέον,  βάσει καταστατικού, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου ως το καλοκαίρι και ακολούθως να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές, ώστε να υπάρξει η διάδοχη κατάσταση.  Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παραμένει ίδια, ανεξάρτητα της εξέλιξης αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το γεγονός πως δεν έχει βοηθηθεί στο βαθμό που θα ήθελε απ’ όλους όσοι εμπλέκονται για να ένα καλύτερο αύριο.

Ο Ζαγοράκης αποτέλεσε μια οικουμενική επιλογή, καθώς τύγχανε της εμπιστοσύνης και του Big-4, ενώ θυμίζουμε πως την υποψηφιότητά του είχε χαιρετίσει τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Θοδωρής Ζαγοράκης με δήλωσή του είχε τοποθετηθεί για την απόφαση να τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα ο Άρης. Μάλιστα σε αυτή κατέληγε με νόημα πως «Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…».

Αυτός όμως δεν ήταν ο μοναδικός λόγος για να αποχωρήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και θεωρεί ότι στο μέτρο που η Ολιστική Μελέτη που συμφώνησε με FIFA-UEFA πέρασε ομόφωνα με 65 ψήφους στην ΕΠΟ ολοκλήρωσε το έργο του.

Για να συνέχιζε στη θέση του ο Ζαγοράκης, ήθελε συναίνεση, ήθελε συνεργασία όλων και διάθεση να συμβάλουν άπαντες στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό στην πράξη και με όσα είχε στο μυαλό του κατάλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει, την ώρα που το κλίμα παραμένει τεταμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναμένεται δήλωσή του στην οποία ο ίδιος καλείται να απαντήσει για του ακριβείς λόγους που τον ώθησαν να εγκαταλείψει την προεδρία της ΕΠΟ.