Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Τι έγραψε ο Κυριάκος

Σαν σήμερα στις 29 Μαΐου του 2017, σε ηλικία 98 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφευγε από ζωή κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μόλις έξι λέξεις και δύο κορνίζες τίμησε την μνήμη του πατέρα του. Εγραψε: «3 χρόνια. Είσαι πάντα μαζί μας» και συνόδευσε το σχόλιο με μία φωτογραφία που έχει δύο κορνίζες.
Στην μία, υπάρχει φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στην δεύτερη μια φωτογραφία με τον σημερινό πρωθυπουργό και τον πατέρα του.
 

Μόλις 5 κρούσματα και από αυτά τα 4 από γνωστή συρροή κρουσμάτων και ένα από ταξιδιώτη

Κορωνοϊός: Σοβαρά μυοσκελετικά, αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι βγήκαν από τις ΜΕΘ
Ανακοινώνονται 5 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1 εντοπίστηκε σε έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2909, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 631 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1660 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 5 (31.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 105 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 174.844 κλινικά δείγματα.

Προκήρυξη για προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία (έγγραφο)


Μια νέα  προκήρυξη βρίσκεται στον «αέρα» αυτές τις ημέρες και αφορά στην πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στην Σχολή Αστυφυλάκων στο Τμήμα Δόκιμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως και 10 Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη:

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 44η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 3-6-2020


Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ



Κόρινθος  29-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή με θέμα συζήτησης το νέο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης καθώς επίσης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι όλων των υπολοίπων παρατάξεων, οι κ.κ. Θανάσης Πισιμίσης, Γιώργος Οικονόμου, Χρήστος Καρσιώτης, Τάσος Μποζίκης και Νίκος Γκιλίτσης. Τέλος ο Διευθυντής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας.
Μεταξύ άλλων, σε κλίμα συνεργασίας και αφού εξετάστηκαν ενδελεχώς οι χώροι οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ιδιόκτητοι και μη, αναφέρθηκαν καθ υπόδειξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, σ ένα κτήριο οικολογικής κλίμακας, λειτουργικό ως προς τις υπηρεσίες και προσβάσιμο στους πολίτες του νομού με πάρκινγκ, χώρους πρόσβασης και εξυπηρέτησης ΑμεΑ κ.α.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ : ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΥΚΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο θετικός αντίκτυπος στο περιβάλλον, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, απέδειξε πόσο σημαντικός - για την επιβίωσή μας - είναι ο σεβασμός μας στο πλανήτη.
Υστέρα από αυτήν την παγκόσμια παύση, επανερχόμαστε σιγά σιγά στην κανονικότητα πιο συνειδητοποιημένοι και με περισσότερη φροντίδα για τους διπλανούς μας και τη φύση.
Σε αυτήν την «επανεκκίνηση» της κοινωνίας, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και καλεί όλους τους συνδημότες να αποδείξουμε στην πράξη το ενδιαφέρον και τη φροντίδα στη προστασία του άμεσου φυσικού περιβάλλοντός μας.   
Ξεκινάμε, λοιπόν, καλώντας όλους τους εθελοντές/τριες και τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου, να συμμετάσχουν στον καθαρισμό του Πευκιά, την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:00.
Τηρώντας αυστηρά όλες τις οδηγίες για απόσταση και τα μέτρα ατομικής υγιεινής,  οι ομάδες θα συγκεντρωθούν: μια στην Είσοδο του Πευκιά (Πλατεία Ηρώων) και μια στην Συκιά (Ειδικό Σχολείο Συκιάς). 
Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, προστατεύουμε τους εαυτούς μας .  

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Καιρός: Ήρθε για να… μείνει το «φθινόπωρο»- Χαμηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο


Ποιες περιοχές και ποιες ώρες θα επηρεαστούν – 

Κάλεσμα στους τουρίστες έκανε η ελληνική κυβέρνηση, η… κακοκαιρία και ο… χειμώνας πρόλαβαν να «τσεκάρουν» τα πρώτα «εισιτήρια», κλείνοντας… δωμάτιο για πολλές… διανυκτερεύσεις! Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι… τροπικές καταιγίδες θα επιμείνουν τα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα και τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

Μείωση Ενοικίου 40%: Μέχρι πότε θα ισχύσουν και πόσα θα πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες

 

Έκτακτη δήλωση στο Taxis θα κληθούν να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αναγκάζονται να δεχθούν υποχρεωτική μείωση ενοικίων, προκειμένου να επωφεληθούν από την έκπτωση φόρου

Επεκτείνεται και για τους επόμενους μήνες η μείωση ενοικίου επιχειρήσεων, εργαζομένων, φοιτητών, ναυτικών
Συγκεκριμένα:

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ

https://i2.wp.com/kalimeraellada.gr/wp-content/uploads/2017/05/540600_4223802913157_672401513_n.jpg?fit=720%2C469&ssl=1
Πεντακόσια εξηνταεπτά χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαϊου 1453. Τότε που ακούστηκε η κραυγή "Εάλω η Πόλις" καί η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Ετσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος απεβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολις και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια. Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους, συγκινούμεθα και διδασκόμεθα. Διότι αυτή είναι η αξία της ιστορικής μνήμης. Να αποτελεί μάθημα ες αεί για τις νεώτερες και τις απερχόμενες γενιές.