Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΥΠΟΜΟΝΗ... Ευχές από τον Στέλιο Γκόλκγαρη και τον Σύλλογο Ελληνων Κιθαριστών



Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα την ζωή μας και να μας οδηγεί!

 



OI ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .

«ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
από το Δερβένι

εύχονται σε όλους εσάς που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του,

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,

και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
                  
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Εν αρχή ην ο Λόγος…


Αποτέλεσμα εικόνας για καλη ανασταση
Το Ευαγγέλιο που διαβάζεται όταν… οι περισσότεροι έχουν φύγει από τους ναούς μετά το “Χριστός Ανέστη”, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί και τον πρόλογο στην ανάγνωση και κατανόηση του μεγάλου μυστηρίου του Χριστιανισμού.
Κατά Ιωάννην, λοιπόν:
“ΕΝ ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 

Ανάσταση Ελλήνων

Είναι πολλές φορές που στο μυαλό μας αυτήν την δύσκολή περίοδο που περνάει η χώρα μας να την συγκρίνουμε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Κυρίου.
Ίσως στο φετινό Πάσχα να υπήρχε η πιο δυνατή και φορτισμένη σκέψη του κάθε ανθρώπου πάνω σε αυτήν πολύπαθη χώρα που να ένιωσε την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στο Θείο Δράμα του Θεανθρώπου.
Η φράση που ακούγεται «…προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών…» να έχει

«Το οικονομικό επιτελείο είπε… Παναγία μου όταν άκουσε lockdown» – Αποκαλύψεις Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό


Αισιόδοξος ότι τόσο η υγειονομική όσο και η οικονομική κρίση θα ξεπεραστούν και όλα θα αποδειχθούν μία προσωρινή παρένθεση, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία  και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές.(…)Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην εφημερίδα Καθημερινή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι μέσα από την υγειονομική κρίση απέκτησε

Ένα μοναδικό Πάσχα! Οι ευχές του Δ.Σαββόπουλου και της ΓΓ Πολ.Προστασίας


Το ταξίδι, λοιπόν. Τίποτα άλλο (δεν έχει σημασία)…




Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή, ακόμη και ο καιρός αποφάσισε να περάσει απέναντι. Και αντί της παραδοσιακής, σκοτεινιασμένης και πένθιμης εικόνας του, να μας χαρίσει έναν ατίθασο ήλιο. Μήπως και καταφέρει να ζεστάνει λίγο περισσότερο τις παγωμένες καρδιές, που γίνονται περισσότερες, στο βάρος και τη σκιά μιας μελαγχολικής πραγματικότητας. Μετρώντας απώλειες. Ανθρώπων, συναισθημάτων, στιγμών.

Το Άγιο Φως δεν θα διανεμηθεί στην επικράτεια

Μεταβαίνει στην Ιερουσαλήμ για την Αφή του Αγιου Φωτός η ελληνική αποστολή
Το Άγιο Φως θα έρθει στην Ελλάδα και θα παραμείνει στην Αθήνα, αφού δεν θα διανεμηθεί στην επικράτεια, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Βλάσση.
«Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά. Ούτε στη Θεσσαλονίκη. Φοβηθήκαμε πολύ το συνωστισμό και του κόσμου και των αξιωματούχων. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πληγεί η δημόσια υγεία. Δεν θα διανεμηθεί. Θα πάει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής» ανέφερε ο κ. Βλάσσης.

Κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 108 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Δεν είναι ακόμη ώρα να πανηγυρίσουμε - Ενθαρρυντικά νέα από τη χρήση φαρμάκων
Στα 17 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Συνολικά τα κρούσματα είναι 2.224.

Η ανακοίνωση: 
Ανακοινώνονται 17 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2224, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 14 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω..
35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 108 θανάτους συνολικά στη χώρα. 29 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ



Καλή Ανάσταση με Υγεια και του χρονου Ελευθεροι, υγιείς να γιορταζουμε το Πασχα, όπως κι όπου ποθεί ο καθένας

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου Ι.Π.Ν. ΠΑΜΜ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ


Νικος Ανδρουλάκης : Καλό Πασχα

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους #mazi #menoumespiti

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

Πενθος στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο με τον τραγικό θανατο του 14χρονου στα Ισθμια

 Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Κορινθία ,το τοπικό ποδόσφαιρο και όχι μόνον,  έχει βυθιστεί στο πένθος μετά τον τραγικό θάνατο του 14χρονου Βαγγέλη Τσάκωνα ποδοσφαιριστού της ομάδος του Ποσειδώνα Κυράς Βρύσης καί της Μικτής ομάδας Κ14 της  ΕΠΣ Κορινθίας.
 Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο  μικρός  ποδοσφαιριστής, χθες μαζί με την παρέα του βρισκόταν στη περιοχή Γαλότα των Ίσθμιων για βόλτα, όπου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από ύψος 60 μέτρων εντός του Ισθμού. Στο σημείο επιχείρησαν Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική οι οποίοι και ανέσυραν νεκρό τον άτυχο 14χρονο.
 Μέτα από  το τραγικό αυτό περιστατικό η Ένωση Ποδοσφαιρικών Κορινθίας έξέδψσε την ακόλουθο Συλληπητήρια ανακοίνωση
Ένα δικό μας παιδί, ποδοσφαιριστής της Ομάδας ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ και της Μικτής Ομάδας Κ14 της Ένωσης μας, ο 14χρονος Βαγγέλης Τσάκωνας, έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή του βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όλο το τοπικό ποδόσφαιρο. Σύσσωμο το Δ.Σ της ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και το προσωπικό εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

O AIRETOS.GR σας εύχεται χαρούμενες γιορτές.
Ελπίδα και αισιοδοξία για να λήξει γρήγορα αυτή η περιπέτεια και μετά να γυρίσουμε πολλά πολλά χωριά και υπέροχα μέρη της πατρίδας μας.
Μέχρι τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Πασχαλιάτικες ευχες από τον βουλευτή Κορινθίας Γιωργο Ψυχογιό

https://cdn.mamasou.gr/wp-content/uploads/2019/04/euches-kalo-pasxa-kali-anastasi-2.jpg
Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές με υγεία και δύναμη, σε σας, τις οικογένειες σας και τους αγαπημένους σας.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία,
Χρόνια πολλά  και Καλή Ανάσταση,
Γραφείο Γιώργου Ψυχογιού.



Έργα παρέμβασης στη μετρική Σιδηροδρομική γραμμή από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι




Σημαντική παρέμβαση θα υλοποιηθεί στην έκταση εκατέρωθεν της μήκους 55 χιλιομέτρων, ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στην Π.Ε Κορινθίας, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, η οποία θα παραχωρηθεί από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο σχετικός σχεδιασμός, συζητήθηκε εκτενώς σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, είχε χθες το μεσημέρι με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα τον ομόλογό του Περιβάλλοντος αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου και τον γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμιο Μπακογιάννη, καθώς επίσης με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή και τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη και Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, όπως επίσης και στελέχη της Περιφέρειας.

Μεγάλη Παρασκευή: Η ζωή εν τάφω – Τι γιορτάζουμε, ποια η σημασία της ημέρας


Η Εκκλησία θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση.

Κορωνοϊός: Πέθανε ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής Κριστόφ

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/03/kristof-500-960x480.jpg

Ένας από τους διασημότερους τραγουδιστές στη Γαλλία, ο Κριστόφ, έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια.
Ο τραγουδιστής Κριστόφ, είχε μεταφερθεί πριν από μερικές ημέρες σε νοσοκομείο του Παρισιού και νοσηλεύεται διασωληνωμένος λόγω «αναπνευστικής ανεπάρκειας» ανέφερε το περιβάλλον του στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Le Parisien.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τραγουδιστής του «Oh! Mon Amour» και δημιουργός του «Mots Bleus» ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια.
«Ο Κριστόφ έφυγε. Παρά την αδιάκοπη αφοσίωση των γιατρών και των νοσηλευτών, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν», έγραψαν η σύζυγός του και η κόρη του Λουσί σε ανακοίνωση.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης Ευχές Πάσχα

 

Vangelis Meimarakis

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ



Το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών εύχεται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλους σας!🥚
Με ελπίδα, αισιοδοξία και αλληλεγγύη🎯🙏🏻
#olympionikesellados #HellenicWinnersAssociaition
#Easter2020
#menoumespiti
#fighttowincovid19 



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Μεγάλες ΄Ωρες - Εσπερινός Αποκαθηλώσεως - Μεγάλη Παρασκευή πρωί - Ιερός Ναός Αγίας Λυδίας, Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης (Ζωντανή συνδεση)


Λίγο φρένο με το υψωμένο δάχτυλο (όσων… δεν έχουν τον Θεό τους) προς την Εκκλησία



Του Νίκου Φυλάγγελου

Με το θρησκευτικό αίσθημα των κοινωνιών, δεν κατάφερε ποτέ να τα βάλει κανείς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα δόγματα προϋπήρξαν των δικών μας γενεών και θα υπάρχουν και μετά από εμάς. Η σχέση που καλλιεργούν με τον ψυχισμό ενός ανθρώπου, και η προσπάθεια να εξηγήσουν… τη ζωή μετά, καθιστούν κάθε θρησκεία περίπου ανίκητη.
Η πίστη είναι φυσικά αμιγώς προσωπική υπόθεση. Και ο καθένας τη βιώνει διαφορετικά. Εσωτερικά. Χωρίς να τη… φωνάζει.
Ειδικά ο ελληνικός λαός διατηρεί βαθιά θρησκευτικότητα και πίστη. Και οι μέρες του Πάσχα, η Μεγάλη Εβδομάδα, διατηρούν προχωρημένη σημειολογία.
Φέτος, με την πανδημία του κορονοϊού και την εθνική καραντίνα, όλα είναι διαφορετικά. Καλό θα ήταν ωστόσο να μπει ένα φρένο σε δημοσιογράφους, “περσόνες” των social media και δημοσιολογούντες, που… χωρίς να καταλαβαίνουν, υψώνουν το δάχτυλο στην Εκκλησία.
Οι περισσότεροι από αυτούς βέβαια… δεν έχουν τον Θεό τους. Η συγκεκριμένη έλλειψη ωστόσο, δεν τους απαλλάσσει των ευθυνών.

ysterografa.gr

Κορονοϊός: Ένας ακόμη νεκρός στην Ελλάδα – Κατέληξε 76χρονος στην Πτολεμαΐδα

κορονοϊός
106 είναι πια οι θάνατοι που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έχασε τη μάχη με τον ιό ένας 76χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής ( Βίντεο)


Τα ΕΓΚΩΜΙΑ της Μ. Παρασκευής με την χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής. Χοράρχης ο αείμνηστος  Ηλίας Γιουρούκος,

 

ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ( 21 - 4 - 1995) video


ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Τραγωδία στον Ισθμό: Νεκρός 14χρονος που έπεσε στην διώρυγα

Τραγωδία στον Ισθμό: Νεκρός 14χρονος που έπεσε στην διώρυγα
Νεκρός από την διώρυγα της Κορίνθου ανασύρθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ ένας ανήλικος.
Το αγόρι σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουν οι αρχές φαίνεται να έπαιζε με συνομηλίκους του στο πλάι της διώρυγας και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να καταλήξει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

korinthostv.gr