Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Μήνυμα αγάπης και ελπίδας από τα Παιδικά Χωριά SOS


Του Μανώλη Κομνηνού

Το δικό τους μήνυμα αγάπης και ελπίδας στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έστειλαν τα Παιδικά Χωριά SOS, με σχετική ανάρτηση στο Facebook.
“Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό, το αληθινό του νόημα, η δύναμη της αγάπης και της προσφοράς.
Δείξτε στους αγαπημένους σας ότι αν και μακριά, τους έχετε πάντα μέσα στην καρδιά και τη σκέψη σας – ίσως ακόμη πιο πολύ τώρα – χαρίζοντας δώρα αγάπης από το eshop μας.
Έτσι, βοηθάτε και τα δικά μας παιδιά που αυτές τις μέρες ζουν όχι μόνο τον κατ’οίκον περιορισμό αλλά και την ανασφάλεια για το μέλλον τους, καθώς οι δωρεές αυτήν την περίοδο προς την οργάνωση έχουν μηδενιστεί λόγω των συνθηκών.
Κάντε κλικ στο www.sos-villages.gr/eshop

 ysterografa.gr

Τα εύσημα Κικίλια στους λειτουργούς του ΕΣΥ για τη μεγάλη μάχη απέναντι στον κορονοϊό

 Τα εύσημα Κικίλια στους λειτουργούς του ΕΣΥ για τη μεγάλη μάχη απέναντι στον κορονοϊό
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Δύο νοσοκομεία που απορροφούν ένα μεγάλο μέρος των βαρέων περιστατικών από όλη την Πελοπόννησο.
Είναι ενδεικτικό ότι τα δύο νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά με προσλήψεις προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Τρίπολης έχουν ήδη γίνει 49 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, και έχουν εγκριθεί ακόμη 14 θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν εντός των προσεχών ημερών, ενώ στο Νοσοκομείο Κορίνθου έχουν πραγματοποιηθεί 62 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, και υπάρχουν ακόμη 11 εγκρίσεις προσλήψεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Αλέξης Παπαχελάς συγκλονίζει για τη μάχη με τον κορονοϊό


Γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς
Πηγή: εφημερίδα “Καθημερινή”

Παράξενο πράγμα ο υπαρξιακός φόβος. Από τη μια στιγμή στην άλλη νιώθεις ότι μπορεί να μην αγκαλιάσεις ξανά αυτούς που αγαπάς, να μην έχεις την ευκαιρία να ζητήσεις συγγνώμη για κάποια γέφυρα που έκοψες χωρίς λόγο ή να ξαναδείς το αγαπημένο σου αιγαιοπελαγίτικο εκκλησάκι με την ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα. Νιώθεις ένα ανεξήγητο άγχος ότι δεν θα ξαναδείς πράγματα που πρακτικά ποτέ δεν είχες καν παρατηρήσει. Είναι πολύ παράξενο πόσο κινηματογραφικές και ρομαντικές μπορούν να μοιάζουν οι «ρετρό» λάμπες της Βασιλίσσης Σοφίας από το πίσω παράθυρο ενός ασθενοφόρου.

Οι… οδηγίες του Χένρι Κίσινγκερ για να βγει η ανθρωπότητα από την κρίση


Του Κυριάκου Βελισσάριου

Τόσα χρόνια… στο παρασκήνιο, να κινεί νήματα και να δίνει κατευθύνσεις. Ο Χένρι Κίσινγκερ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη δημόσια ρητορική για το… τι έρχεται στον πλανήτη, μετά την πανδημία του κορονοϊού.
Ο “γκουρού” της παγκόσμιας διπλωματίας υποστήριξε ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, και προκύπτει η

Κορωνοϊός: Το ιστορικό διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ – «Θα συναντηθούμε ξανά»


Σε ένα ανθρώπινο διάγγελμα παγκόσμιας εμβέλειας, η Βασίλισσα Ελισάβετ απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό για τον κορονοϊό. Η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου συγκίνησε σε μια σπάνια στιγμή της διαδρομής της στον θρόνο. Η φωτογραφία ντοκουμέντο του 1940 και όλο το μήνυμα.
 Βασίλισσα Ελισάβετ 
Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Βρετανία λόγω κορωνοϊού ανάγκασε την βασίλισσα Ελισάβετ να απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό.
Επιλογή που δεν είναι συνηθισμένη καθώς αυτή ήταν η πέμπτη μόλις φορά που πήρε τέτοια πρωτοβουλία.
Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 621 και ανέρχεται πλέον σε 4.934 (έως τις 19.00 ώρα Ελλάδας της 4ης Απριλίου), έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.
Έως τις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδας σήμερα, συνολικά εξετάστηκαν 195.524 άνθρωποι εκ των οποίων οι 47.806 διαγνώστηκαν με τη νόσο Covid-19, έγινε γνωστό από το υπουργείο.

Το μήνυμα της βασίλισσας:

ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ LIFESTYLE ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ακόμα και την ώρα που ο ιός Coronavirus θερίζει, το παρακράτος παραμένει αδίστακτο και ασχολείται με το lifestyle των πρωταγωνιστών για να στέλνει τα πολιτικά μηνύματά του που το εξυπηρετούν και να φτιάχνει πολιτικό προφίλ. Το ζητούμενο είναι πώς θα παραμείνει στην εξουσία και στη μετά-Coronavirus εποχή της ανθρωπότητας για να βασανίζει και να καταστρέφει την Ελλάδα.

Αποκάλυψη: Η ώρα της μάχης έχει φτάσει. Δείτε τι δείχνουν τα νούμερα παγκοσμίως (video)

του Αλέξανδρου Γιατζίδης, διευθυντή σύνταξης,  medlabnews.gr
Από την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, η ασθένεια Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 66.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σχεδόν τα τρία τέταρτα των οποίων στην Ευρώπη.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 65.884 θάνατοι, εκ των οποίων 44.132 στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών σήμερα στις 16.30 ώρα Ελλάδος.
Η τρομερή αποκάλυψη των αριθμών

ΜΕΡΑ 25 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: «μένουμε στο σπίτι»...



 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSBjHl4SgJm75L-uD0Yk5qEkHX4g7_q47W8yfs5YBTtUXAks2ys&usqp=CAU
Δελτίο Τύπου
 
Με αφορμή το κρούσμα του κορονοϊού στις Αρχαίες Κλεωνές θα θέλαμε ως ΜέΡΑ 25 Κορινθίας να ευχηθούμε καταρχήν περαστικά στον συμπολίτη μας που νοσεί καθώς και σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολή θέση.
Θέλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ανάγκη πρώτα από όλα να έχουμε και στο νομό μας επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των ως τώρα κρουσμάτων καθώς και την καθιέρωση συστηματικής ενημέρωσης για το θέμα από εδώ και στο εξής. Καλούμε λοιπόν τους υπευθύνους (ΕΟΔΥ, Περιφέρεια) να

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Αδικαιολόγητη απορία επικράτησε με την απότομη αποχώρηση του "υβριδικού όπλου" των βίαιων οικονομικών μεταναστών Αφρικής και Ασίας που χρησιμοποίησε το διεθνές

Απαγόρευση κυκλοφορίας : Νέα μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη


 


 
Απαγόρευση κυκλοφορίας : Νέα μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη | in.gr
Σε νέα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη προχώρησε η κυβέρνηση
Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλία λαμβάνονται νέα μέτρα στα δύο νησιά για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊου.
Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι για λόγους δημόσιας υγείας απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις οκτώ το πρωί στη Μύκονο.
Τα μέτρα, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από αύριο στις 08.00 το πρωί και για

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Εφέτος ας κοινωνήσουμε διαφορετικά – Ας γίνουμε όλοι δωρητές αίματος και πλάσματος

«Θέμα τιμής η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου» - Σήμερα η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου
Ανοιχτή επικοινωνία, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί, διατηρεί με κληρικούς και πιστούς της Εκκλησίας της Αμερικής ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων και μηνυμάτων σε 24ωρη βάση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Μάλιστα, στο τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του  ο κ. Ελπιδοφόρος αφού σημειώνει ότι ζούμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, τονίζει ότι από τις

Ξεκινά το «μαύρο» Πάσχα των Καθολικών – Κεκλεισμένων των θυρών η λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων


O πάπας Φραγκίσκος τέλεσε σήμερα τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ενώ ξεκινά  το Πάσχα των Καθολικών.
Η Ιταλία ετοιμάζεται να γιορτάζει, τρόπος του λέγειν, ενα «μαύρο Πάσχα» καθώς – σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό – θρηνεί 15.362 νεκρούς ενώ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην χώρα είναι 124.632.
Στη λειτουργία, στην οποία συμμετέχει συνήθως δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αυτήν την φορά παρέστησαν καμιά 20αριά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κάποιοι ιερείς, μοναχές και μια χορωδία, όλοι τους τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Η συμβολική πομπή έγινε για λίγα μόλις μέτρα. Η τελετή μεταδόθηκε από την

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο αναλυτικός πίνακας για το πότε θα καταβληθούν τα 800 ευρώ


Προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών έως τις 10 Απριλίου έχουν οι επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω της κρίσης κορωνοϊού, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι 20 Απριλίου επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης.
«Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε», τόνισε και στη συνέχεια παρέθεσε τις ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων.

Κορωνοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι, 73 συνολικά και 62 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: 59 οι νεκροί στην Ελλάδα – 99 νέα κρούσματα και 1.613 συνολικά
Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 62 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Εχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 73  θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στο μεταξύ, 93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.

Κορονοϊός: Δύο νεκροί σήμερα στην Ελλάδα – 70 συνολικά

κορονοϊόςΑυξάνονται οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα. Σήμερα στη “μαύρη” λίστα προστέθηκαν άλλοι δύο νεκροί από κορονοϊό, που κατέληξαν το πρωί. Πρόκειται για έναν 75χρονο κάτοικο Κέρκυρας, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, και μία 89χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Συνωστισμός 100 ατόμων σε εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας -Έγιναν συλλήψεις



Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου, το οποίο συνελήφθη κατηγορούμενο για συμμετοχή σε συγκέντρωση, με συνωστισμό, περίπου εκατό ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα, που συμμετείχαν στην ίδια συγκέντρωση.
Το άτομο, που συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ατόμων.

eleftherostypos.gr

Κορωνοϊός-Πάτρα: Χαμός σε εκκλησία – Αστυνομικοί «έκοψαν» πρόστιμα σε πιστούς

Κορωνοϊός-Πάτρα: Χαμός σε εκκλησία – Αστυνομικοί «έκοψαν» πρόστιμα σε πιστούς
Κινητοποίηση το πρωί της Αστυνομίας , καθώς κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Πάτρα το tempo24.news, αρκετοί πιστοί της περιοχής, κυρίως ηλικιωμένοι, έσπευσαν στο Ιερό Ναό μετά από πρόσκληση του ιερέα για να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο (πιθανότατα δεν πραγματοποιήθηκε λειτουργία)..
Αποτέλεσμα της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να προκληθεί ένταση , δεδομένου ότι πολλοί κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.
Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να επιδίδουν σε πολλούς από τους παρεβρισκόμενους πρόστιμα, καθώς δεν είχα βεβαίωση εξόδου.
Ενω ο Ιερός Ναός έκλεισε αμέσως και οι πιστοί έφυγαν.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μπροστά από την ξεθωριασμένη θρησκεία μας και ενώπιον της επιστήμης ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έστειλε το μήνυμα της μάχης εναντίον του αόρατου εχθρού, του χαμένου χρόνου της Ελλάδας και της σημασίας της οικογένειας στην πολιτική.

Πολύ αργά ο κ.Μητσοτάκης δείχνει να συνειδητοποιεί τις αξίες και αρχές του

Προβολή συναυλίας Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος

 

 Όσο #Μένουμε_σπίτι...

Ευχόμαστε να σας κρατήσουμε συντροφιά με το ελάχιστο που μπορούμε αυτές τις στιγμές.
Δύναμη! Υπομονή! Ελπίδα! Αισιοδοξία!

ΣΟΝΕ

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος

H ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η «κατάρα των Κένεντι» συνεχίζεται: Νεκροί θεωρούνται η εγγονή του Ρόμπερτ και ο γιος της

Η «κατάρα των Κένεντι» συνεχίζεται: Νεκροί θεωρούνται η εγγονή του Ρόμπερτ και ο γιος της
Νεκροί πρέπει να θεωρούνται οι αγνοούμενοι από την Πέμπτη 40χρονη Μέιβ Κένεντι ΜακΚίν – εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι – και ο μικρός της γιος,όπως ανακοίνωσε μέσα από τα social media ο σύζυγος της ΜακΚίν, Ντέιβιντ.
Η Μέιβ Κένεντι Μακκίν, 40 χρονών και ο γιος της Γκιντεόν, 8 χρονών, δεν επέστρεψαν την Πέμπτη από ένα ταξίδι τους στο Τσέζαπικ Μπέι, δήλωσε ο Χόγκαν, ανακοινώνοντας τα «άσχημα νέα» σε δημοσιογράφους.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιόνια στα ορεινά της Αττικής την Κυριακή

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιόνια στα ορεινά της Αττικής την Κυριακή
Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχει ο καιρός της Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με έντονα φαινόμενα στα κεντρικά, χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και πυκνές στα κεντρικά ορεινά, πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.