Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Δύσκολες προκρισεις για Ελλάδα Βέλου και Κόρινθοσ 2006 , στο Κυπελλο Κορινθίας


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTRMg3Rg2Aa3NeZ_XTqYiYo6_RQN_FI2V0H7jbRJaz7KpTJ96tg
Στα πλαίσια της  Δ΄ ( προημιτελικής) φάσης του Κυπέλου Κορινθίας  Ελλάδα Βέλου και Κόρινθος 2006 , πέρασαν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης,  καθώς νίκησαν, χθες, δύσκολα , τους Αγίους Θεοδώρους και τον Σαρωνικό Γαλατακίου.
Μάλιστα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Κόρινθος 2006 , για να προκριθεί σε βάρος του Σαρωνικού, έφτασε στην  διαδικασία των πέναλτι.  Κανονικός αγώνας και παράταση έληξαν ισόπαλοι  1 – 1.  Στη διαδικασία των πέναλτι πιο τυχερή στάθηκε  η ομάδα της Κορίνθου, που με σκορ 3 – 1 πέρασε στον επόμενο γύρο  του κυπέλλου.
Στο  Bέλο  η Ελλάδα  κατάφερε με ανατροπή  στο 82΄ να κάμψη την αντίσταση των Αγίων Θεοδώρων ( είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 20΄)  και να πάρει την  νίκη - πρόκριση  με 2 – 1.
Η  Δ΄  φάση του Κυπέλλου Κορινθίας συνεχίζεται την Τετάρτη 29/1/20 -14:30) με τους νοκ άουτ αγωνες του Ισθμιακού με τον ΠΑΟ Λουτρακίου και του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με τον Παννεμεατικό

Συνεχίζει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός , ανέβηκε ο Άρης που νίκησε την Ξάνθη.

Άρης - Ξάνθη 1-0: «Καθάρισε» ο Γκάμα για τους «κίτρινους»

Ο Άρης με το πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 20η αγωνιστική της Super League 1 και βρίσκεται μόνος στην θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι «κίτρινοι» του Μίχαελ Ένινγκ που πέτυχαν την φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα, είχαν για κορυφαίο, τον σκόρερ της αναμέτρησης.
Ο Πορτογάλος που είχε κρίνει το παιχνίδι των δύο ομάδων και στον πρώτο γύρο (με δικό του γκολ οι Θεσσαλονικείς είχαν φύγει με 0-1 από τα Πηγάδια), ήταν ο παίκτης «κλειδί».
Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση έγινε στο 58ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σάσα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκάμα ο οποίος έγραψε το τελικό 1-0 με τον 32χρονο μέσο να φτάνει τα 7 γκολ και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.
Μάλιστα ο Άρης θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα στο παιχνίδι, όμως η κεφαλιά του Ντιγκινί στο 87' σταμάτησε στο δοκάρι του Άμπαντ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια (92΄Μπα), Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54΄ Ντιγκινί), Λάρσον (85΄ Μαρτίνες)
ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάσεβιτς (81΄ Ουίλιαμ), Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (62΄ Στάρτζεον), Φοσέ (59΄ Μασάντο), Κάστρο

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:
ΑΕΛ - Παναιτωλικός 2-2
Βόλος - ΑΕΚ 1-3
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-1
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 3-0
Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 2-0
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1
Άρης - Ξάνθη 1-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 20 αγώνες)
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
42-8
50
2
ΠΑΟΚ
42-18
49
3
AEK
35-21
37
4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
23-19
30
5
ΑΡΗΣ
32-22
29
6
ΟΦΗ
29-31
26
7
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
28-31
26
8
Α.Ο. ΞΑΝΘΗ
17-25
26
9
ΑΕΛ
24-29
24
10
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
16-26
23
11
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
20-35
22
12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.
27-30
18
13
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
14-34
10
14
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
14-37
6

Διεθνές συνέδριο δημοσιογραφίας Future News Worldwide 2020

Διεθνές συνέδριο δημοσιογραφίας Future News Worldwide 2020
Το Future News Worldwide 2020 είναι ένα υψηλού κύρους διεθνές συνέδριο για την επόμενη γενιά δημοσιογράφων, που διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης στον κόσμο.
Εκατό πλήρως χρηματοδοτούμενες θέσεις είναι διαθέσιμες για τους πιο λαμπρούς νέους σπουδαστές bloggers, vloggers, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στο διήμερο συνέδριο που θα φιλοξενηθεί στο Sky Central –την παγκόσμια έδρα του Sky Group στο Isleworth του Λονδίνου– τον Ιούλιο του 2020.

Νίκησε ο ΠΑΟΚ 1-0 στην Λαμία. Αμφισβητούμενο γκολ του Μάτος, με το VAR εκτός... λειτουργίας

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1: Νίκη ΠΑΟΚ, ήττα VAR! (vid)
Με αμφισβητούμενο γκολ του Λέο Μάτος στο 33', σε φάση όπου ο Βραζιλιάνος φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι να είναι εκτεθειμένος πριν σκοράρει με το γόνατο από το φάουλ του Βιεϊρίνια αλλά το VAR... χάλασε, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 στην Λαμία και έμεινε κοντά στον Ολυμπιακό στη βαθμολογία.
Στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία προσπάθησε να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από

Ο Αστερας Τρίπολης 2 - 0 τον Πανιώνιο με γκολ των Μπαράλες και Ιγκλέσιας.

Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος 2-0: Θετικός και αρνητικός πρωταγωνιστής ο Μπαράλες (vids)
Ο Αστέρας Τρίπολης στα πλαίσια της εμβόλιμης 20ης αγωνιστικής της Super League νίκησε τον ουραγό Πανιώνιο με 2-0
 Οι Αρκάδες πήραν τα ηνία του αγώνα από την αρχή κι αφού… προειδοποίησαν τους «κυανέρυθρους» με την ευκαιρία του Κρέσπι στο 28’, προηγήθηκαν στο 35’ με πέναλτι του Μπαράλες (χέρι του Μασούρα στην προσπάθειά του να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή). 

Super League 1: Στη Λαμία ο ΠΑΟΚ, με Ξάνθη ο Άρης

Με Βιγιάλμπα η Λαμία απέναντι στον ΠΑΟΚ 
Ολοκληρώνεται η εμβόλιμη 20η αγωνιστική της Super League την Πέμπτη 23/1 με τρεις αναμετρήσεις.
Στις 17:15 ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον ουραγό Πανιώνιο. Αμφότερες οι ομάδες ψάχνουν βαθμούς σε ένα κρίσιμο ματς και για τις δύο.
Στις 19:00 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία. Ο Αμπέλ Φερέιρα άφησε εκτός τον Ομάρ Ελ Καντουρί, αφού κρίθηκε ανέτοιμος. Ο Άκης Μάντζιος, από την άλλη, συμπεριέλαβε τον νεοαποκτηθέντα Αργεντινό μεσοεπιθετικό Λεονάρντο Βιγιάλμπα.
Τέλος, αυλαία στην αγωνιστική ρίχνει η αναμέτρηση Άρη και Ξάνθης στο «Κλ. Βικελίδης». Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, με τον Μίχαελ Ένινγκ να έχει συμπεριλάβει τον Χούλιαν Κουέστα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Super League 1:

Τετάρτη 22/1
ΑΕΛ - Παναιτωλικός 2-2
Βόλος - ΑΕΚ 1-3
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-1
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 3-0

Πέμπτη 23/1
17:15 Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος
19:00 Λαμία - ΠΑΟΚ
19:30 Άρης - Ξάνθη

23-01-2020 ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στην Ημερίδα ενημέρωσης Αιμοδοσίας και Μυελού των Οστών όπου διοργάνωσαν στο Δημοτικό Θέατρο του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ΕΚΕΑ και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή. Ακόμα παρευρέθηκαν και συμμετείχαν  μία λήπτρια Μυελού των Οστών και δύο δότριες από το Νομό Κορίνθου, περιγράφοντας τις δικές τους πραγματικές εμπειρίες.
Τέλος την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 μαθητές Γ’ Λυκείου των σχολείων 1ο  - 2ο  - 3ο - 4ο  Λυκείου Κορίνθου, 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, 1ο Λυκείου Λουτρακίου, Αριστοτέλειο και Αποστόλου Παύλου.

Ο κ. Γκιολής σε σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη με ιδιαίτερη τιμή άλλη μία φορά την ανθρώπινη εθελοντική προσφορά των εθελοντών Σαμαρειτών, αφ ενός για την άμεση συμβολή τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αφ ετέρου για δράσεις σαν αυτή, όπου κυριαρχεί η αφιλοκερδώς και καθαρά εθελοντική προσφορά του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.
Ο ίδιος νιώθοντας ευγνωμοσύνη απέναντι στους συμμετέχοντες και ευθύνη απέναντι στο τόσο σημαντικό κοινό της ημερίδας, αυτό των νέων παιδιών, χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων είπε πως «η δωρεά αίματος χαρίζει ζωή, λίγα μόλις λεπτά της ζωής του υγιή δότη είναι η ίδια η ζωή για τον λήπτη ασθενή, το διπλανό μας, τον ξένο, τον φίλο, τον αδελφό, το γονιό μας. Εγώ από 18 ετών είμαι εθελοντής αιμοδότης και ποτέ δε παρέλειψα το καθήκον μου προς το συνάνθρωπο, καθήκον όπου έγινε ακόμα πιο έντονο σπουδάζοντας στην ιατρική. Αξιώνουμε από εσάς, από τη νέα αυτή γενιά που επιβάλλεται και ευτυχώς είναι μπροστά από εμάς, να κάνει την υπέρβαση, να ενημερωθεί και να συμβάλλει στον εθελοντισμό έτσι ώστε και η χώρα μας να ενταχθεί σε εκείνες όπου, όχι μόνο καλύπτουν σε επάρκεια τα περιστατικά της αλλά μπορούν να στηρίξουν και άλλες χώρες, αποδεικνύοντας επιπλέον την προσφορά που χαρακτήριζε πάντα τον τόπο μας».
Φανερά συγκινημένος ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τη λήπτρια μυελού των οστών καθώς και τις δότριες για το μεγαλείο αυτό από συνάνθρωπο σε συνάνθρωπο, το μεγαλείου του να «Χαρίζεις τη Ζωή».
Τέλος τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά δε θα πάψουν να στηρίζουν δράσεις σαν και αυτή και πως με κάθε δυνατό τρόπο η ΠΕ Κορινθίας θα βρίσκεται κοντά στους νέους του νομού δίνοντάς τους τα εφόδια εκείνα ώστε να ενημερώνονται, να συμμετέχουν, να δημιουργούν, να αναπτύσσουν και να πρωτοπορούν.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη