Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Πρεμιέρα 2ου το Σαββατοκύριακο και στη Β΄κατηγορία Κορινθίας


 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSVauetsp_okzqG2bFUVhKtQyWKMIdrsFcO_u8kqqa4GvFlCXhw
Πρεμιέρα 2ου γύρου  ( 16η αγωνιστική) και στη Β΄κατηγορία Κορινθίας  το Σαββατοκύριακο.

Αυλαία της αγωνιστικής , αύριο Σάββατο (15:00) με τους αγώνες του Ηρακλή Λεχαίου με τον Κύψελο Κορίνθου, και στην Αρχαία Κόρινθο του Αγίου Γεωργίου με τον Αστέρα Κορίνθου. 
 Η  πρώτη ,του β΄ γύρου, αγωνιστική συνεχίζεται το απόγευμα της Κυριακής με τους  Αγίους Θεοδώρους  και τον Άρη Βοχαϊκού, να μάχωνται με Αετό Κρυονερίου και Πανευρωστινιακό,αντίστοιχα, ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός Άσσου μάχεται στην Ξυλοκέριζα, κόντρα στον τοπικό Εθνικό. 
Δύσκολη έξοδο και για τον ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού κόντρα στον ΠΑΣ Κλένια, όπως και της Προόδου Αγίου Βασιλείου , στο Κιάτο επί του Ασπροκάμπου., ενώ την ίδια στιγμή ο Πανσολυγειακός αγωνίζεται με το Βελλερεφωντη  Αρχαίας Κορινθου.



Η 16η Αγωνιστική

Σάββατο 18/1/20, 15:00

Ηρακλής Λεχαίου
-
ΠΑΣ Κύψελος
Αγ. Γεώργιος
-
Αστέρας Κορίνθου



Κυριακή 19/1/20, 15:00


Εθνικός Ξυλοκερίζης
-
Ολυμπιακός Άσσου
Άρης Βοχαϊκού
-
Πανευρωστινιακός
ΠΑΣ Κλένια
-
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού
Αγ. Θεόδωροι
-
Αετός Κρυονερίου
Πανσολυγειακός
-
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου
ΑΟ Ασπροκάμπου
-

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου

Πρεμιέρα 2ου γύρου στην Α΄κατηγορία Κορινθίας με ενδιαφέροντες αγώνες.


 https://streetlife.gr/wp-content/uploads/2019/12/xiliomodi-696x435.jpg
Φτάσαμε στη μέση στο Πρωτάθλημα  της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Απομένουν ακόμα  15 «γύροι» για να ολοκληρωθεί ο αγωνιστικός "μαραθώνιος " για τις 16 ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Κορινθίας για την περίοδο 2019 - 2020.  
Όπως γράψαμε , το προηγούμενο Σάββατο, σε σημείωμά  μας  «Ο πρώτος γύρος

Ραψωματιώτης Δημήτρης: Δημόσια και ειλικρινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ


Εκ μέρους του Ομίλου Εταιρειών Παναγιώτη και Δημήτρη Ραψωματιώτη και της οικογένειας Ραψωματιώτη, θέλω να ζητήσω Δημόσια Ειλικρινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του εργοστασίου μας.
Είναι φυσικά οι μόνοι που δεν φταίνε και δυστυχώς βιώνουν τις δυσάρεστες συνθήκες από τη φωτιά.

Είμαστε στη διάθεση όλων, με την όποια δυνατότητα έχουμε να βοηθήσουμε και σε ότι χρειαστεί παρακαλούμε να μας ζητηθεί.

Ραψωματιώτης Δημήτρης

Όμιλος Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη

Επιλογή προϊσταμένων: Πώς βγαίνουν τα μόρια με το νέο σύστημα -Ποιοι έχουν προβάδισμα

Μεγάλες ανατροπές στις κρίσεις στο Δημόσιο φέρνουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Επέρχεται πλήρης αλλαγή συσχετισμών στην μοριοδότηση των κριτηρίων, ειδικά μεταξύ εργασιακής εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης (παλαιότερες θέσεις προϊσταμένων) η οποία πριμοδοτείται και των τυπικών προσόντων που υποβαθμίζονται. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 6 (αντικαθιστά διατάξεις του άρθρου 84 του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. ν. 3528/2007) από 40% μοριοδότησης με το «νόμο Βερναρδάκη» η μοριοδότηση τυπικών προσόντων μειώνεται στο 33% ενώ η εργασιακή εμπειρία αυξάνεται στο 33% από 25% που ίσχυε. Ισχνή η αλλαγή στα κριτήρια που προσφέρει η δομημένη συνέντευξη: από 35% πέφτουν στο 34%.
Συνεπάγεται ότι οι ευνοούνται οι υποψήφιοι που έχουν διατελέσει και παλαιότερα προϊστάμενοι. Υπενθυμίζεται ότι ο «νόμος Μητσοτάκη» (ν. 4257/2014) προέβλεπε διορισμούς διευθυντών, γενικών διευθυντών και τμηματαρχών με υπουργικές αποφάσεις – απευθείας αναθέσεις και εκτιμάται ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι αποκτούν με τις νέες προβλέψεις ισχυρό προβάδισμα έναντι νεότερων στελεχών του δημοσίου.
Αναλυτικότερα το άρθρο 6:

Κινητικότητα: Τι αλλάζει -Διευκρινήσεις του ΥΠΕΣ (εγκύκλιος)

Προς την Αυτοδιοίκηση η 2η Εγκύκλιος για τον έλεγχο τήρησης ωραρίου


Στους Δήμους και στις Περιφέρειες της Χώρας, καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που αυτοί έχουν συστήσει ή συμμετέχουν, απευθύνεται η δεύτερη Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με αντικείμενο την  ...

Πως θα αποδίδονται στους Δήμους τα πρόστιμα για παραβάσεις ΚΟΚ στην παραλία-αιγιαλό


Στον καθορισμό της διαδικασίας επιβολής και είσπραξης προστίμων από παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) στον αιγιαλό και στην παραλία (εκτός χερσαίων ζωνών λιμένων) και απόδοσής τους στους δικαιούχους Δήμους, προχώρησε ...

Γ. Ψυχογιός: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των ΕΛ.ΤΑ. στην Κορινθία


https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/styles/760x/public/2019/07/georgepsuxogios.jpg?itok=R8R5VaBjΟ Βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, συνυπογράφει ερώτηση 40 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς το αρμόδιο Υπουργείο, σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι οι απολύσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων  υπηρεσιών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΟΧΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ



Η Εφημερίδα «Η Εποχή» σας καλεί στην εκδήλωση/συζήτηση με θέμα «Στο Δρόμο που νικήσαμε, στο Δρόμο της Αριστεράς» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ.
Εισηγητές: Ευκλείδης Τσακαλώτος (βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας, πρώην υπουργός Οικονομικών), Νίκος Φίλης (βουλευτής Α’ Αθήνας, πρώην υπουργός Παιδείας), Σπύρος Δανέλλης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ), Εφη Καλαμαρά (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ).

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χρίστος Δήμας, για την επισημοποίηση της συμφωνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με το ίδρυμα Ωνάση.

 

Μία πολύ σημαντική μέρα για την Έρευνα και την Καινοτομία στην Ελλάδα καθώς, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστου Δήμα επισημοποιήθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αθανάσιο Κυριαζή και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου, η συνεργασία για το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το ΚΥΣΕΑ άλλαξε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΕΝ

Αντιστράτηγοσ Κωνσταντίνος Φλώρος

Διευρυμένες αλλά ήπιες θεωρούνται οι αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων που αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.


Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για την επιλογή νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

*Ομοφώνως, αποφάσισε:*

-Την επιλογή του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Κωνσταντίνου Φλώρου ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του στρατηγού.
-Την επιλογή του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), μέχρι σήμερα διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού.
-Την επιλογή του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ), μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.
-Την παράταση της θητείας του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

Επίσης στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ , αποφασίστηκε να αποστρατευθούν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.