Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗQ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις

  

ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 14/12 - 20/12 2020 



Ο Υπηρέτης

Δευτέρα, 14/12 στις 00:00  

 


Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι με τους: Ντερκ Μπόγκαρντ, Τζέιμς Φοξ, Σάρα Μάιλς (1963). Ένας ξεπεσμένος αριστοκράτης προσλαμβάνει έναν υπηρέ­τη με τον οποίο αποκτάει σταδιακά μια σχέση παράξενης εξάρτησης, η οποία θα τον οδηγήσει στην καταστροφή και την αντιστροφή των μεταξύ τους ρόλων

 

 

Ο Χαφιές

Τρίτη, 15/12 στις 22:00 

 

Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Ζαν Πιέρ Μελβίλ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό,  Σερζ Ρετζιανί (1962). Ένας πρώην φυλακισμένος σκοτώνει κάποιο φίλο του και κλέβει τα λάφυρα μιας ληστείας. Στη συνέχεια αποπειράται να πραγματοποιήσει ο ίδιος ληστεία αλλά πέφτει θύμα προδο­­σίας και την τελευταία στιγμή κατορθώνει να ξεφύγει από την αστυνομία. Από κει και πέρα αρχίζει ένα άγριο κυνηγη­­τό για την ανακάλυψη του "χαφιέ"

 


Ηχογραφώντας τη Μουσική

Τετάρτη, 16/12 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογρα­φημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνε­ντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παρα­γωγών και μουσικών, που με το έργο τους άλλαξαν το το­πίο στη μουσική του 20ου αιώνα. 










Μόνος Απέναντι στον Χίτλερ

Πέμπτη, 17/12 στις 22:00








Ένα ντοκιμαντέρ που μέσω των αρχείων της Γκεστάπο παρουσιάζει την ιστορία  του Ότο και της Ελίζ, ενός ζευ­γαριού που συμμετείχε σε αντιναζιστικές δραστηριότητες από το 1940 μέχρι  το 1943, όταν και εκτελέστηκε από τους Ναζί για τη δράση του.













Κλιματική Αλλαγή: Τα Γεγονότα (1/2)

Παρασκευή, 18/12 στις 21:00





Ντοκιμαντέρ του BBC. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιάζει τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιματική αλλαγή και αναζητά πιθανές λύσεις γι' αυτήν την παγκόσμια απειλή.










Μικροκύματα

Παρασκευή, 18/12 στις 00:00





Ζώνη προβολής ταινιών μικρού μήκους που εγκαινιάζεται με αφιέρωμα σε βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 19/12 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επη­ρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.











Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 19/12 στις 19:00








Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπι­νιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα που αναδεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέ­σεώς μας με την ελληνική γλώσσα.









Ταξίδι στη Μυτιλήνη

Σάββατο, 19/12 στις 23:00







Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη με τους: Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρη Καταλειφό, Χρήστο Στέργιογλου (2010). Έπειτα από 20 χρόνια παραμονής στο Παρίσι, μια υπόθεση κληρονομιάς φέρνει τον Κώστα πίσω στη γενέτειρά του, τη Μυτιλήνη. Εκεί θα συναντήσει μια νέα κοπέλα με την οποία είχαν γνωριστεί στη Γαλλία αλλά και όσους συγγενείς του είναι ακόμη ζωντανοί, ανακαλώντας έτσι τις μνήμες της παιδι­κής του ηλικίας.











Από Τόπο σε Τόπο: Αμφιλοχία

Κυριακή, 20/12 στις 12:00








Σειρά εκπομπών που παρουσιάζει τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τον μουσικολόγο-λαογράφο Χρήστο Μυλωνά.










Wallay

Κυριακή, 20/12 στις 17:30








Ταινία του Μπέρνι Γκολμπλά με τους: Λάρα Μπολντορίνι, Κάουα Μάρτινς (Γαλλία, Μπουρκίνα Φάσο και Κατάρ, 2017). Μετά από ένα ατύχημα, ο 13χρονος Λούκας είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η 12χρονη Λαΐς βοηθά τη μητέρα της σε ένα μικρό εστιατόριο, σε χώρο προσωρινής στάθμευσης φορτηγών, στην κωμόπολη στην οποία ζουν. Το κορίτσι επιθυμεί διακαώς να γνωρίσει τον πατέρα της, έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος τους εγκατέ­λειψε όταν ήταν παιδί και δεν επέστρεψε ποτέ. Η Λαΐς και ο Λούκας γίνονται φίλοι στο σχολείο και όταν εκείνη ανα­καλύπτει που μπορεί να είναι ο πατέρας της, τα δυο παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι.









Όπερα: Μποέμ

Κυριακή, 20/12 στις 22:00






Όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι σε λιμπρέτο των Τζουζέπε Τζακόζα και Λουίτζι Ίλικα, από το δημοτικό θέατρο του Τορίνο. Γενική μουσική διεύθυνση του Τζιαναντρέα Νοσέ­ντα, με τη συμβολή της ορχήστρας, της παιδικής και μι­κτής χορωδίας του δημοτικού θεάτρου του Τορίνο καθώς και της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Βέρντι του Τορίνο.











Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035 


Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία