Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού με την Γουλβς


Η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη έχει φτάσει.  Στις 22:00 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Γουλβς με το βλέμμα στην επόμενη φάση του Europa League, σε μία αναμέτρηση χωρίς αύριο. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι η Γουλβς είναι μία ομάδα που έχει την πολυτέλεια να επιτίθεται με αξιώσεις τόσο από τα "φτερά", όσο και από τα χαφ. 

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε (6/8, 22.00) να πάρει την πρόκριση μέσα στο "Molineux", στο

"σπίτι" της Γουλβς, εκεί όπου οι "λύκοι" έχουν κάνει πάρτι τη φετινή σεζόν στο Europa League. Σε σύνολο 7 αγώνων έχουν 6 νίκες και μάλιστα η μία ήττα από την Μπράγκα, με τον Αχμέντ Χασάν στον πάγκο σε εκείνο το ματς του Σεπτεμβρίου του 2019, δεν ήταν και τόσο δίκαιο αποτέλεσμα. Η Γουλβς έκανε επιθέσεις κατά κύματα, ο Χιμένες δεν ήταν ο... Χιμένες καθώς έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και η Μπράγκα σε μία αντεπίθεση, κατάφερε να βρει δίχτυα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μελετήσει καλά τους "λύκους". Μάλιστα, και στην τελευταία του ανάλυση στους ποδοσφαιριστές, εκείνο που τους εξήγησε είναι ότι το μυστικό για να κόψει τον βήχα στην Γουλβς, είναι να της κόψουν την πρώτη πάσα ή να δυσκολέψουν τέλος πάντων την πρώτη πάσα από την άμυνα προς την επίθεση.

Οι Άγγλοι παίζουν πολύ πειθαρχημένα, μοιάζουν με... ρομποτάκια, είναι "μονταρισμένοι" πάνω στο πλάνο του προπονητή και έχουν τον τρόπο κυκλοφορώντας υπομονετικά την μπάλα, να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή, δίχως να το καταλάβει κανείς!

Αυτό που λέει ο Μαρτίνς είναι ότι η Γουλβς δεν είναι μόνο ο Χιμένες, ο Τραορέ, ο Νέτο ή ο Ζότα. Είναι και ο Νέβες, ο Ντεντόνκερ και ο Μουτίνιο. Στέκεται πολύ στην τριάδα των χαφ των "λύκων", καθώς από τα πόδια τους (κυρίως από το Μουτίνιο) περνάει αρκετές φορές η μπάλα και με μία κάθετη ή με μία διαγώνια μπαλιά, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην αποψινή βραδιά θα έχουν οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά στον περιορισμό των τριών. Να μην επιτρέψουν δηλαδή στον Μουτίνιο να βρει κενό χώρο έξω από την περιοχή του Αλέν, το ίδιο και στον Νέβες, ενώ ο Ντεντόνκερ θυμίζει τον... Στολτίδη, καθώς αρκετές φορές "τρυπώνει" στην περιοχή δίχως να το καταλαβαίνεις!