Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Λέττας Καλαμαρά

Εθνική στρατηγική αποτυχίας οικονομικού lockdown από τον Κ.Μητσοτάκη και τους συμβούλους του που βασίστηκε στο "Λεφτόδενδρο" που δεν υπήρχε ποτέ, αποδεικνύει το Eurοgroup. Απρόβλεπτες και οδυνηρές οι συνέπειες για τη ζωή των Ελλήνων τα επόμενα χρόνια. Η Ενωμένη Ευρώπη και το Eurogroup απορρίπτουν την ιδέα της κοινής χρηματοδότησης των κατεστραμμένων οικονομιών των Κρατών-Μελών της και κάθε χώρα καλείται να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας με τις δυνάμεις της. Ο κάθε λαός καλείται να πορευτεί και να κοιμηθεί τα επόμενα χρόνια όπως έχει στρώσει και επιθυμεί.

Ο Κ.Μητσοτάκης χαμογελαστός σήμερα το πρωί προτάσσει τους εντατικολόγους ενός αποτυχημένου μέχρι χθες ΕΣΥ στα μέσα ενημέρωσης για να στρέψει το βλέμμα από την αποτυχία της στρατηγικής. Αποτυχία τόσο πριν από την επίθεση του COVID-19 όσο και και μετά την πρώτη θετική αντίδραση όσον αφορά τον περιορισμό της διασποράς της νόσου την οποία όμως συνέχισε με στρεβλό τρόπο για να την εκμεταλλευτεί πολιτικά με απαράδεκτο τρόπο. 

Η νέα βαθιά κρίση στην ελληνική κοινωνία και οικονομία ήρθε και θα μείνει για χρόνια πολλά, έπειτα από μια δύσκολη δεκαετία. Μόνο η υγειονομική αντιμετώπιση του ιού που προκαλεί θύματα παγκοσμίως θα συνεχιστεί επί 18μήνου, σύμφωνα με πληροφορίες,  τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο, να παραχθεί μαζικά και να διανεμηθεί παγκοσμίως σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα. Οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες πολλώ δε μάλλον χωρίς οικονομικό βάθος πόρων, κακές δομές και άνευρες πολιτικές αποφάσεις.

Το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων παρά τις αρχικές αντιρρήσεις βασικών Υπουργών της Κυβέρνησης και συμβούλων Μητσοτάκη, επέφερε την απόσυρση του εργατικού δυναμικού από τις δουλειές, έσωσε την κοινωνία και είναι η πραγματική αιτία του μειωμένου αριθμού θυμάτων στη χώρα μας που πολλοί προσπαθούν να καρπωθούν προσωπικά και πολιτικά. Το ολικό lockdown όμως με προσωπική απόφαση του Κ.Μητσοτάκη κατέστρεψε την οικονομία με σκοπό να προκαλέσει και να εκβιάσει γιγαντιαίες ευρωπαϊκές αποζημιώσεις. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν καταρτίστηκε ένα άμεσο πρόγραμμα κρίσης, μετά την πρώτη εβδομάδα, που θα επέτρεπε έστω σε ορισμένες κατηγορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων να επανέλθουν γρήγορα σε λειτουργία με αυστηρό πρόγραμμα εξυπηρέτησης πελατών όπως έγινε με τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Αντίθετα, γίναμε όλοι απαθείς θεατές, ευπαθείς και μη ομάδες, βιώνοντας έναν ισχυρό υγειονομικό σεισμό με αλλεπάλληλες  δονήσεις που θα συνεχιστούν επί μακρόν, το τσουνάμι του οποίου αρχίζει να μας πνίγει. Ο φόβος της εξάπλωσης της νόσου και της κατάρρευσης του νοσοκομειακού ήδη ρημαγμένου συστήματος της χώρας, παρέλυσε κάθε τι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μετά το πρώτο σοκ ως ανάχωμα, βάζοντας πλέον σε νέο κίνδυνο τις ζωές που προσπαθήσαμε να σώσουμε.              

Δυστυχώς, ο Κ.Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, επέλεξαν λάθος δρόμο και η Ελλάδα θα το πληρώσει ακριβά. Οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν κάθε γενναία χρηματοδότηση χωρίς εξασφαλίσεις για να συνεχιστεί το γαϊτανάκι του παρελθόντος και ζητούν ανταλλάγματα για κάθε χορηγία χρήματος με ό,τι αυτό σημαίνει. Ο Κ.Μητσοτάκης έπαιξε και έχασε για να διατηρήσει τα οφίτσια ενός αποτυχημένου Κράτους της Μεταπολίτευσης. Ο Κ.Μητσοτάκης θα φέρει νέο Μνημόνιο θέλει δεν θέλει και ας το βαφτίσει όπως θέλει. Τα Κράτη έγιναν σκληρά και το καθένα θα επιλέξει το βίο του ανάλογα με την παραγωγική του δυνατότητα.

Οι Έλληνες μπαίνουν στο επίδομα των 500 ευρώ μηνιαίως για να υπάρχουν απλά. Να είναι ζωντανοί-νεκροί. Ο τουρισμός βασική πηγή ζωής για την οικονομία νεκρώνει για το επόμενο 18μηνο και το Δημόσιο στυλοβάτης ενός σαθρού κοινωνικού μοντέλου, με την ιδιωτική πρωτοβουλία βδέλλα του δημοσίου χρήματος και των κρατικών δανείων εξαϋλώνονται.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες απαιτούν ειλικρίνεια, καθαρές λύσεις και γενναίες αποφάσεις και όχι στημένα πλάνα. Ο Κ.Μητσοτάκης ενώ εκλέχτηκε με την ψήφο του λαού αποφάσισε αδικαιολόγητα να κυβερνήσει με άλλους. Ας πάει σε αυτούς τώρα και τη Μαντάμ "Ο" να του φυτέψουν το εθνικό λεφτόδεντρο καθώς μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία Ισλαμιστών και απονεκρωμένων γηγενών. Σύντομα θα επιστρέψει σε αυτούς που αγνόησε για να ξαναζητήσει την ψήφο τους για τη μίζερη ζωή που τους περιμένει. Ας αποφασίσει ο λαός και πάλι.
 

Thedayaftergr