Σε συνέχεια της απόφασης για την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας την οποία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας και για τα φροντιστήρια.
Υπενθυμίζουμε, ότι η απόφαση για την αναστολή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αφορά σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή, ενώ θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες.


Nωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη είχε δηλώσει: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη, αλλά είμαστε δυνατοί σαν ομάδα και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε» είπε , μιλώντας στο MEGA.

«Όλο αυτόν τον καιρό αποφασίσαμε να ακολουθούμε πιστά και ευλαβικά τις υποδείξεις και επιταγές των επιστημόνων. Όταν η επιτροπή για την προστασία της δημόσιας υγείας αποφάσισε ότι και λόγω της διασποράς, αλλά και και των κρουσμάτων και με τη συγκεκριμένη υφή θα ήταν καλύτερο να αναστείλουν τη διασπορά για 14 ημέρες, για να μπορέσει να αποτραπεί η διασπορά του ιού» συμπλήρωσε.

Για τα ιδιωτικά φροντιστήρια «η πληροφόρηση που έχουμε τώρα, γιατί πρέπει να δούμε την κοινή υπουργική απόφαση, είναι ότι μιλάμε για τα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία, δεν καλύπτει η απόφαση τα φροντιστήρια και τα κέντρα ελευθέρων σπουδών».
Με τις χαμένες διδακτικές ώρες «για αρχή αν έχουμε μια περίοδο των 14 ημερών, τότε έχουμε ήδη μια υπουργική απόφαση και η εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία τον Φεβρουάριο, μέσα στην οποία αναφέρονται οι τρόποι που μπορεί κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες».
Αναφερόμενη σε αυτή την εγκύκλιο έκανε λόγο για χρήση των περιπάτων, κάποιες ώρες που μπορούν να αξιοποιηθούν για το θέμα των γιορτών. Από κει και πέρα, για διάστημα περισσότερες από 15 ημέρες, μπορεί να γίνει εισήγηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή.
Στη συνέχεια μίλησε για την πιθανότητα χρήσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όμως αναρτημένα βιβλία υλικό και ασκήσεις.
Για τη χρήση πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης «Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας» είπε σε αυτό το πλαίσιο.
Τέλος, σχετικά με την πιθανότητα το κλείσιμο των σχολείων να παραταθεί πέραν των 14 ημερών είπε πως «έχει υπάρξει περίσταση που αξιοποιήθηκαν κάποιες μέρες παραπάνω από το σχολικό έτος και κάποιες μέρες από το Πάσχα και κάποια Σάββατα».
«Πρόκειται για εξελισσόμενη κατάσταση και εμείς ως υπεύθυνο υπουργείο θα δώσουμε όλες τις εναλλακτικές»