Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Αίφνης γεμίσαμε πολιτικές και άλλες φωνές που επιζητούν τη συνέχιση της απρόσκοπτης άφιξης μεταναστών του Πακιστάν, του Μαρόκου και άλλων Κρατών στη δύσμοιρη αποικία της Ελλάδας. Σαθρό επιχείρημά τους η επίκληση του διεθνές δικαίου εις όφελος του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος των διακινητών και των προστατών του. Μαζί και πατριωτικές φωνές που σιωπούσαν όλα αυτά χρόνια στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και την παράδοση ελέγχου των ελληνικών ακτών σε ΜΚΟ και ντόπιους συνεργάτες των διακινητών.

Αλλάζουν οι καιροί, αλλάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προς το καλύτερο ελπίζουμε πριν να είναι αργά και για τον ίδιο και κυρίως για την Ελλάδα. Τη μία μιλάει με την Ούρσουλα και την άλλη με τον Ντόναλντ προσπαθώντας να ακολουθήσει την ψυχή του και την αξιοκρατία του. Δύσκολο το μετέωρο βήμα του Έλληνα Πρωθυπουργού που διψά για εξουσία και προσπαθεί να υπηρετήσει δύο Αφεντάδες. Τον ελληνικό λαό που τον έφερε στην εξουσία και την άλλη, και αυτή με την οποία κυβερνούν όλοι μετέπειτα για να διατηρούν την Ελλάδα την πιο όμορφη αποικία και να γεύονται τους καρπούς της αποκλειστικά εις βάρος του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Το θα μας πει η Γερμανίδα Ούρσουλα που δεν την ψήφισε ούτε η Γερμανία για τους γνωστούς λόγους επί Υπουργίας Αμύνης της θα έχει μικρή σημασία καθώς και η συνεισφορά της Frontex  που σπεύδει να πιάσει στασίδι μην έρθει κανείς άλλος. Η συνεισφορά και οι δυνατότητες της Frontex είναι γνωστές από το 2015 και ουδέν μπορούν να κάνουν για τις ασύμμετρες απειλές. Εκεί χρειάζονται άλλοι μηχανισμοί πολύ πιο ισχυροί που ο κ.Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τους γνωρίζει και δεν τους αναφέρει.

Το παραμύθι πρέπει να τελειώνει αύριο, ημέρα έναρξης των κρίσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων υπό τον Αρχηγό Φλώρο και να σταλθεί μήνυμα επιλογής των πιο άξιων για να αντιμετωπίζουν τις μελλοντικές προκλήσεις. Είναι δικαιολογημένη η αγωνία προστασίας ενός δικτύου που όλα αυτά χρόνια διέπρεψε σε προμήθειες και αναθέσεις καθώς και πατριωτικές αγαθοεργίες, βασάνισε και ώθησε στην παραίτηση εντέχνως εκλεκτούς Αξιωματικούς, και προώθησε τους μέτριους εις όφελος ελαστικών προδιαγραφών μεταξύ άλλων. Τα τεράστια λάθη τους πολλά,  η ώρα όμως απαιτεί την ανάληψη καθηκόντων με ταχείς διαδικασίες από τους πιο άξιους, σύμφωνα με τις αρχές των κριτών. Όσες αφίξεις απαιτηθεί θα γίνουν και όσα δείπνα χρειάζονται για να γεμίσει η μέρα θα παρατεθούν από τη Μαντάμ "Ο" και τους υποτακτικούς της αλλά εις μάτην. 

Την ίδια ώρα τα κανάλια των εμπόρων θα παιανίζουν πατριωτισμό για αποπροσανατολισμό. Η υποκρισία πατριωτισμού έχει ξεπεράσει τα όρια καθώς νεκρική σιγή επικρατεί για την πραγματική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, για υψηλή πληρότητα και προσανατολισμό στις νέες απειλές με συντονισμό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στα πρότυπα ξένων χωρών. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την εθνική υποκρισία των ιθυνόντων.  

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόλις επιτευχθεί ο σκοπός αυτής της αναταραχής, της διατήρησης των εκλεκτών του βαθέως Κράτους, ειδημόνων Εφιαλτών σε θέσεις κλειδιά μεταθέσεων και αναθέσεων, θα πέσουν οι τόνοι στο μεταναστευτικό. Η δουλειά να γίνει και μετά όλα καλά. Γνωστά κόλπα της Μαντάμ "Ο" που κρατάει δεμένη και την Ελλάδα δυστυχώς και μας ρουφάει το μεδούλι ανενόχλητη αξιοποιώντας τις βρωμιές των εξουσιαστών, σε ένα μοντέλο εκβιαστών αποικιοκρατών του περασμένου αιώνα.

Δυστυχώς εξαντλούμαστε στο επικοινωνιακό παιχνίδι του οργανωμένου εγκλήματος που ασφαλίζει τα νώτα του τώρα που επιχειρεί η Τουρκία και κατατροπώνεται στη Συρία και επιδιώκει την κάλυψη της αναξιοκρατίας στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, με ιδανικότερη επιδίωξη την αναβολή τους ανάμεσα σε κραυγές πανικού και δείπνα επισήμων.

Ας απολαύσουμε όμως τη φιέστα της Ούρσουλας και λοιπών, με φλας και κάμερες, και τις ανταποκρίσεις των Τούρκων στα ελληνικά από την άλλη πλευρά του φεγγαριού. Ελπίζουμε η κ.Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να έχει συνεννοηθεί καλά με τα αφεντικά της σε Βερολίνο και Γκρενόμπλ πριν μας πει το παραμύθι της. Μέρκελ και Ερντογάν αποτελούν πολιτικές καρικατούρες του περασμένου αιώνα, της εποχής που τα ρωσικά ρούβλια ξέπλυναν την παγκόσμια σκόνη στην Ευρώπη και δεν έχουν κανένα μέλλον στον ιό της αλλαγής που έρχεται να τους σαρώσει.

Καλές κρίσεις στη ρίζα του κακού για μία Νέα Ελλάδα, με ή χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανάλογα την απόφασή του. Τα υπόλοιπα την επ' αύριο των δείπνων και των εθνικών κρίσεων...    


Thedayaftergr