Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΖΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΑΔΙΣΗ


Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» σε συνεργασία με το παγκοσμίως γνωστό Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ( Ι.Τ.Ε. ) και άλλους έξι φορείς από τον επιστημονικό, τον κλινικό και το βιομηχανικό χώρο υλοποιούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εθνικής εμβέλειας που σαν στόχο έχει να κατασκευάσει στην Ελλάδα τον πρώτο φορετό έξυπνο αισθητήρα ( smartinsole - έξυπνο πέλμα ) που στο μέλλον αναμένεται να αποτελέσει βασικό επιστημονικό εργαλείο για την ανθρώπινη βάδιση.
Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα για την κατασκευή του "έξυπνου πέλματος" συντονίζεται από τον Καθηγητή του ΤΕΙ Κρήτης και μέλος της ΔΕΠ του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος  Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ Εμμανουήλ Τσικνάκη.
Η συμμετοχή του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στο πρόγραμμα "ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ" εκτός από την επιστημονική αξιοποίηση του "έξυπνου πέλματος" δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον του Κέντρου Αποκατάστασης στη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας των θεραπευομένων του αλλά και γενικότερα των ασθενών ( με σκλήρυνση κατά πλάκας, πάρκινσον κ.α. ) αφού η σταθερή βάδιση αποτελεί στόχο για τα περισσότερα περιστατικά και συνδέονται άμεσα με την ψυχοφυσιολογική τους αποκατάσταση.
Στο πλαίσιο αυτού του καινοτόμου επιστημονικού προγράμματος το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα πραγματοποιήσει το πρώτο πειραματικό στάδιο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ( 2ο χλμ ΠΕΟ Τρίπολης Τεγέας - Τρίπολη ). Γι αυτό το σκοπό καλεί εθελοντικά τους πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στο στάδιο αυτού του προγράμματος και να επωφεληθούν δοκιμάζοντας πρώτοι το "έξυπνο πέλμα".Παράλληλα όποιοι εθελοντές δηλώσουν συμμετοχή και λάβουν μέρος στο επιστημονικό πρόγραμμα θα έχουν έκπτωση 50% στα τιμολόγια του Τμήματος Νευροανάδρασης ( δηλ. 60 ευρώ για το εγκεφαλογράφημα και από 15 ευρώ οι 30 συνεδρίες ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι προτεραιότητα στη συμμετοχή θα έχουν οι ασθενείς με νόσο πάρκινσον και πολίτες άνω των 60 ετών σύμφωνα με τις επιστημονικές προδιαγραφές του προγράμματος. Επιστημονικά υπεύθυνη γι αυτό το στάδιο του ερευνητικού προγράμματος είναι η Υπεύθυνη του Τμήματος Νευροανάδρασης -  Βιολόγος κ. Ευγενία Μητροπούλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή καθημερινά ( από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ ) στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ  2716008888.



Γιώργος Καδάς