Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

"Νυν υπέρ πάντων αγώνων" από Ομάδες Νησιωτών απέναντι στο Οργανωμένο Κράτος με αντεπίθεση στις δυνάμεις καταστολής, βανδαλισμούς και ξυλοδαρμούς και τέλος αποκλεισμού τους σε Στρατόπεδο. Ορθή η πολιτική κλειστών κέντρων διαμονής Αφρικανών και Ασιατών οικονομικών μεταναστών, λάθος η δυναμική συνταγή εφαρμογής. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύνολο των Κρατικών Αξιωματούχων αδυνατούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν τη ρίζα του προβλήματος.

Τα δισεκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος διακινητών και ευρωπαϊκών κονδυλίων που "ξεπλύθηκαν" στις παραλίες των Νήσων από το 2015 μέχρι σήμερα, η βαθιά διείσδυση των ξένων δικτύων διακίνησης και φροντίδας των fake "προσφύγων" και ο εξαρτησιογόνος  δεσμός της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας αποτελούν το πανίσχυρο όπλο των εμπνευστών αυτού του υβριδικού πολέμου κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας και του Ελληνικού Κράτους στα Νησιά μας.

Ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να διαλαλεί και να πιστεύει ίσως πως "ό,τι συμβαίνει είναι για το καλό" των Νησιωτών αλλά μόνο αυτοί ξέρουν ή επιλέγουν το καλό τους. Ίσως αν δημοσιεύονταν ο τζίρος της παράνομης διακίνησης ανθρώπων στις ακτές των Νήσων και τα κέρδη της τοπικής οικονομίας από την εκμετάλλευση της ανάγκης των προσφύγων και μεταναστών, να αποτυπωνόταν η ρίζα του σημερινού κακού. Η 98 ΑΔΤΕ που διενέργησε όλα αυτά τα χρόνια διαγωνισμούς κατ' εντολή των Κυβερνήσεων, διαγωνισμούς με απευθείας αναθέσεις και ο προϊστάμενος της ΑΣΔΕΝ, που μεταξύ άλλων διοικούνταν μέχρι πρόσφατα και από το νυν Βουλευτή της ΝΔ κ.Μανωλάκοθα μπορούσαν επίσης να μας ενημερώσουν εύκολα και γρήγορα πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια προκήρυξαν στο Διαύγεια για να φθάσουμε σήμερα ο Στρατός και τα ΜΑΤ να πολιορκούνται από Ομάδες Νησιωτών.

Με λίγα λόγια, κ.Μητσοτάκη, οι Νησιώτες επιλέγουν πλέον συνειδητά σε ατομικό, τοπικό και περιφερειακό βαθμό όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται τη συνέχιση της μπίζνας για εύκολο κέρδος. Είναι τόσο δε αποφασισμένοι που δεν σέβονται το Κράτος και τις Αρχές του και το διεθνή διασυρμό μας και αν απαιτείται το καταλύουν χαρίζοντας χαμόγελα και ευτυχία άθελά τους ή συνειδητά αδιάφορο, στους διακινητές, την Αρχηγό του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος και τον σύμμαχο Ταγίπ φυσικά.

Στο μακρινό Αφγανιστάν, παγκόσμια πατρίδα της παραγωγής οπίου για το δρόμο του μεταξιού μέσω Τουρκίας και Ελλάδας παρά τα 20 χρόνια πολέμου της προηγμένης τεχνολογικά Δύσης και της μόνης παγκόσμιας δύναμης των ΗΠΑ, οι Αφγανοί χωριάτες παρέμειναν πιστοί στους Ταλιμπάν, παρά τις θυσίες και τους ακρωτηριασμούς, για τον απλούστατο λόγο ότι τους παρείχαν απασχόληση και οικονομική ευμάρεια τηρουμένων των αναλογίων. Στην περίπτωση των Νήσων αν το Οργανωμένο Κράτος δεν προσφέρει αντίστοιχα οικονομικά έσοδα με την μπίζνα της διακίνησης ανθρώπων στην τοπική οικονομία οι Νησιώτες θα επιλέγουν σταθερά, με ή χωρίς κέντρα διαμονής, τη συνέχιση της μπίζνας και υπερασπίζοντάς τη μαζί με πολλούς άλλους υψηλά ιστάμενους της ενδοχώρας και του εξωτερικού.

Απορίας άξιον είναι και το γεγονός ότι οι δυναμικοί Νησιώτες που σήμερα είναι εκτός ελέγχου ουδέποτε διαδήλωσαν απέναντι στο Κράτος τόσο αποφασιστικά  όλα αυτά τα χρόνια για τη ροή των μεταναστών, την έλλειψη χώρων διαμονής τους ή τη διέλευση των θαλασσίων συνόρων μας. Τόσο πολύ τους πείραξε το κλειστό κέντρο διαμονής και ελέγχου και σύντομα ελπίζουμε με ψηφιακή καταγραφή και ταυτότητες;

Συμπερασματικά, οι Νησιώτες υπερασπίζονται το ψωμί τους, θύματα ή θύτες άγνωστο, που δεν τους παρέχει δυστυχώς ούτε ο σημερινός Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, εφόσον δεν δίνει στη χώρα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εργασία και υψηλές αμοιβές νομίμως. Έτσι οι Νησιώτες θα συνεχίσουν να αντιστέκονται μέχρι να ξεριζωθεί αυτό το φαινόμενο κυριαρχίας του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας από τη ρίζα του. Ακόμα χειρότερα εν όψει και των κρίσεων των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαρτίου και την απειλή ξεριζώματος ενός σάπιου συστήματος ειδημόνων σε προμήθειες, μεταθέσεις και δημόσιες σχέσεις, ορατή για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, πολλά θα συμβούν μέχρι τότε στον πυρήνα του Κράτους μας. Το παρακράτος απαιτεί την προστασία του δικτύου του και την ήπια κρίση του πάση θυσία. Ακόμα και υπηρεσιακός θάνατος, ακόμα και αποκλεισμός πόλεων του Βορρά, ακόμα και ανασχηματισμός, ακόμα και αναβολή των κρίσεων μπορεί να βγουν στο προσκήνιο.

Νυν υπέρ πάντων αγώνων και όποιος αντέξει το ξερίζωμα. Κράτος ή Παρακράτος. Το μέλλον, η ιστορία και η ζωή μας είναι μπροστά μας. Τα στοιχήματα πολλά από τη Μάλτα, το ανεξέλεγκτο πια UK και πέρα από τον Ατλαντικό, το Νew Jersey και New York και μετά τη χθεσινή ντροπιαστική απόφαση Μητσοτάκη για νόμιμο ξέπλυμα εκατοντάδων εκατομμυρίων με το πρόσχημα των "επενδύσεων" και το αποτέλεσμα αβέβαιο. Ντέρμπι και όποιος αντέξει. 

Να τελειώνει το ματς πριν μας βρει και ιός στο κέντρο του Συντάγματός και της Δημοκρατίας μας. Να καταφέρουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια τουλάχιστον με αυτά που παραλάβαμε και οφείλουμε να παραδώσουμε το λιγότερο ως Έλληνες, Νησιώτες και Στεριανοί... 


Thedayaftergr