Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ντόρα Μπακογιάννη: «Πρέπει να υπάρχει εθνική ομοψυχία στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια. Χρειάζεται κοινή συμπεφωνημένη μακροπρόθεσμη στρατηγική».

https://www.nooz.gr/images/900/900/873600

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
                                                                      
                                                                                           Αθήνα,  16 Δεκεμβρίου 2019
                                              
                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική οφείλει σήμερα να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της έναντι της Τουρκίας. Πορευτήκαμε επί 20 χρόνια, μετά το Ελσίνκι, με μια λογική που σήμερα δεν ισχύει. Την λογική της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Μια λογική που δεν μπορεί πλέον να υλοποιηθεί, ούτε από πλευράς Ευρώπης, ούτε από

ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Της Λέττας Καλαμαρά 

A la carte επαύξηση της αμυντικής ισχύος, με πλήθος τηλεοπτικών δηλώσεων για την ανάγκη καταβολής περισσότερων χρημάτων φορολογουμένων πολιτών σε εξοπλισμούς αλλά ελάχιστες αναφορές στους νέους και νέες που θα τα χρησιμοποιήσουν. Ο πόλεμος από τα αρχαία χρόνια γίνεται μόνο με

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κορίνθου - Εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες




Κόρινθος, 16 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κορίνθου, ολοκλήρωσε το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019, το τελευταίο από μια σειρά 8 εκπαιδευτικών προγραμμάτων του τρέχοντος έτους, που είχαν ως στόχο την παροχή γνώσεων πρώτων βοηθειών σε πολίτες.
Στα υπόψη προγράμματα συμμετείχαν και πιστοποιήθηκαν συνολικά 181 άτομα, απλοί πολίτες, εργαζόμενοι σε εταιρείες (Motor Oil Hellas) και μέλη συλλόγων (Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας) της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας.
Την εκπαίδευση παρείχαν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του Τμήματος Σαμαρειτών Κορίνθου, υποστηριζόμενοι από Εθελοντές Σαμαρείτες, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ποιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία."
Στόχος του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου για τον εγγύς μέλλον αποτελεί η ενημέρωση και η προσέλκυση το δυνατόν περισσότερων πολιτών και συμμετεχόντων σε ομάδες-συλλόγους και η συνεχής διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε ακόμη περισσότεροι πολίτες να εκπαιδευτούν , να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια και να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

                                           ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου

 


Η Ύφεση, Τα Οικονομικά της Εκπαίδευσης, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός & τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα (μεταξύ άλλων)


 
Αυτόν τον Δεκέμβριο δημοσιεύσαμε μια σειρά από άρθρα που ασχολούνται με σημαντικά και επίκαιρα θέματα. Τι προβλέπει το νέο "Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα" που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Πόσα χρήματα δαπανούν το κράτος και τα ελληνικά νοικοκυριά για την εκπαίδευση των παιδιών τους; Ποια είναι τα πέντε μέτρα που πρέπει να λάβουν πολίτες, κράτος και επιχειρήσεις για να προσαρμοστούν στις αλλαγές της ψηφιακής εποχής; Και θα πρέπει να περιμένουμε, πράγματι, μια παγκόσμια ύφεση το 2020;
Και, μαζί μ' αυτά, είδαμε και τα πρώτα αποτελέσματα του PISA 2018. Ήταν αναμενόμενα.

Πριν από λίγες εβδομάδες η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε για πρώτη φορά ένα πλήθος δεδομένων για τα οικονομικά της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα που προέρχονται από διάφορους φορείς, στο πλαίσιο συμμόρφωσης της Ελλάδας με ευρωπαϊκό κανονισμό. Από την

ΟΑΕΔ -Κοινωφελής Εργασία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 36.500 θέσεις

 
Το δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου και κατά πάσα πιθανότητα προς τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα εκδοθεί η προκήρυξη του νέου μεγάλου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που θα αφορά την πρόσληψη 36.500 ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας με την έκδοση της προκήρυξης θα οριοθετηθεί και ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου ή λίγο νωρίτερα στα τέλη Ιανουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, από το βήμα της Βουλής είχε ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. 
Σημειώνουμε ότι οι θέσεις του προγράμματος αυξήθηκαν από τις 35.000 στις

Ο Γιώργος Ψυχογιός για τα 50 χρόνια από την «Ελληνική Υπόθεση» του Συμβουλίου της Ευρώπης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Συνέδριο για την “Ελληνική Υπόθεση – The Greek Case” του Συμβουλίου της Ευρώπης παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ και για χρόνια μέλος του Συμβουλίου, Γιώργος Ψυχογιός. «Η Ελληνική Υπόθεση» του 1969 αποτέλεσε την πρώτη φορά που κράτη – μέλη (Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία και Σουηδία), προσέφυγαν στην αρμόδια Επιτροπή και κατάφεραν να υπάρξει καταδίκη μιας χώρας για τα βασανιστήρια που συνέβαιναν στο έδαφός της,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: Συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/3/3a/Elas.png


Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και σε όλα τα στελέχη, το προσωπικό και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας του νομού Κορινθίας, για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό και συντονισμό που υπέδειξαν στον χειρισμό της υπόθεσης των Αγίων Θεοδώρων, καθ' όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων για τον εντοπισμό των δραστών.
 Αξίζουν συγχαρητήρια στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων και το τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξιχνίαση της υπόθεσης
.
 Το ζήτημα της Ασφάλειας είναι μείζον θέμα. Έχω πλήρη εικόνα των ελλείψεων και των προβλημάτων που υπάρχουν στα αστυνομικά τμήματα της περιοχή μας και τα έχω μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και πιέζουμε να συνεχιστεί. Η Ελλάδα οφείλει να είναι μια ασφαλής χώρα. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε ότι χρειαστεί για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας.

Χρίστος Δήμας
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Βουλευτής Κορινθίας | Νέα Δημοκρατία

Ευχές προέδρου Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Αρκαδίας Ασμία (ΕΤΗΕΤΗ) Ευάγγελου Κουτρουφίνη για την περίοδο των Χριστουγέννων 2019 και Νέου Έτους 2020 - Βίντεο .


Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

Η Σοφία Σακοράφα στην Κόρινθο την Πέμπτη 19/12/19 σε πολιτική εκδήλωση του ΜέΡΑ 25

https://edessaikoskosmos.gr/wp-content/uploads/2019/07/67326167_372906446751248_3594256459833016320_n.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΜέΡΑ 25 Κορινθίας σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου (Κολιάτσου 32) στις 8.00΄ μ.μ. με θέμα:
«Οι θέσεις του ΜέΡΑ 25 για την πολιτική επικαιρότητα και η πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ 25»
με τη
Σοφία Σακοράφα
Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών 


Θοδωρής Βασιλακόπουλος


ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ Δήλωση κτηματολογίου: από τα 35€ στα 3.000€, ένας έλεγχος δρόμος…

https://mydimosio.gr/wp-content/uploads/2019/12/topography.jpg 
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ*

Η δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα είναι γεγονός. Με την τελευταία ανάθεση μελετών, το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας κτηματογραφείται. Αποτέλεσμα αυτού του τεράστιου έργου είναι οι κτηματολογικοί πίνακες και διαγράμματα να αποτελούν το βασικό υπόβαθρο για κάθε ενέργεια που αφορά στην ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.
Αγοραπωλησία ακινήτου;  Χρειάζεται Κτηματολόγιο.
Γονική παροχή του σπιτιού μας;  Χρειάζεται Κτηματολόγιο.
Αποδοχή κληρονομιάς;  Χρειάζεται Κτηματολόγιο.
Έκδοση οικοδομικής άδειας;  Χρειάζεται Κτηματολόγιο.
Λήψη τραπεζικού δανείου;  Χρειάζεται Κτηματολόγιο.
Επιδότηση από ΕΣΠΑ; Χρειάζεται Κτηματολόγιο.
Δικαστική αγωγή που αφορά ακίνητο;  Χρειάζεται Κτηματολόγιο.
Δήλωση του Ε9;  Χρειάζεται Κτηματολόγιο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εγγραφές του Εθνικού Κτηματολογίου θα αποτελούν το βασικό υπόβαθρο της ακίνητης περιουσίας σε όλη την χώρα και οποιοδήποτε σφάλμα ή ανακρίβεια στις εγγραφές του, θα μεταφέρεται σε όλες τις πράξεις των ακινήτων αυτών.
Αυτό, λοιπόν, που πλέον είναι απολύτως απαραίτητο, είναι:

Κύπελλο Ελλάδος: Με Καλαμάτα ο Ολυμπιακός, με ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ - Όλα τα ζευγάρια

Κύπελλο Ελλάδος: Με Καλαμάτα ο Ολυμπιακός - Όλα τα ζευγάρια
Σημαντικές αναμετρήσεις αναμένεται να δούμε στους διπλούς αγώνες της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδoς. Η κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ δεν θα μπορούσε να βγάλει κάποιο ντέρμπι, αλλά τα ζευγάρια που προέκυψαν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
 Με την Καλαμάτα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, με τον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ, με τον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ και με τα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός.
Στην κλήρωση, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο, Τάκη Αγραφιώτη, ο ΠΑΟΚ από τον νομικό εκπρόσωπο Λάμπρο Μπίρδα, η ΑΕΚ από μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου ενώ ο Παναθηναϊκός από τον διοικητικό σύμβουλο Κώστα Κωνστάντο.
Να σημειωθεί τέλος, πως οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7-9 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 14-16 του μήνα.Να θυμίζουμε επίσης ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είναι προγραμματισμένος για τις 23/5 σύμφωνα με το καλεντάρι της χρονιάς.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που κληρώθηκαν είναι τα εξής:
Βόλος - Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ
Καλαμάτα - Ολυμπιακός
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
Τρίκαλα - Λαμία
Ξάνθη - Άρης
Παναιτωλικός - Πανιώνιος