Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ελλάδα - Φινλανδία 2-1: Τρίτωσε το καλό με ανατροπή!

Ελλάδα – Φινλανδία: “Χτίζεται” κάτι καλό! Το “φινάλε” άφησε… ελπίδες
Η Εθνική μας Ομάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με αντίπαλο τη Φινλανδία στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην επανάληψη πέτυχε την ολική ανατροπή (2-1) και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  
Η πρόκριση μπορεί να είχε χαθεί εδώ και καιρό, ωστόσο η Εθνική μας ομάδα, αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ματιές στα τοπικά πρωταθλήματα της Πελοποννήσου


https://sportin.gr/sites/default/files/styles/panopoly_image_full/public/68897314_2703543756337185_4572443134172069888_o.jpg?itok=zUCAKMby

 ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Με τα παιγνίδια της 8ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίστηκε, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Ο πρωτοπόρος Ατρόμητος Χιλιομοδίου, επικράτησε εντός έδρας με 3 – 2 επί του Ισθμιακού, σημειώνοντας το 8Χ8. 
 Την ίδια στιγμή ο ΠΑΣ Κόρινθος πέρασε με 0 – 4 απο το Πετρί επί της ουραγού τοπικής Θύελλας. Νικηφόρα με 0 – 1 πέρασε από το Ξυλόκαστρο,επί του Ηρακλή ο Πέλοπας Κιάτου στο γειτονικό ντέρμπι. 
Στο «Κώστας Βυζάς» ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 2 - 0 του Σαρωνικού Γαλατακίου και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας 
Στο Βέλο η τοπική Ελλάς έχασε με 0 – 1 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο «Θώδειον» ο ΑΟ Λουτρακίου «ισοπέδωσε» με το συντριπτικό 8 – 2 τον ΑΟ Ζευγολατιού. 
Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός, σάρωσε με 5 - 0 τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ τέλος ο Πανκαμαριακός πέρασε νικητής 0- 1 από την Τραγάνα του Κιάτου επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού.-

Η 8η Αγωνιστική

Μετακίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων σε ΟΤΑ – Έκτακτα κονδύλια σε Δήμους για το προσφυγικό


Συνέντευξη στη “Βραδυνή της Κυριακής” παραχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Π.Θεοδωρικάκος.  Από το περιεχόμενό της αναδεικνύονται, ιδίως, δύο θέματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το πρώτο αφορά τη μετακίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων σε ΟΤΑ, που θα συνοδεύσει την επανειλημμένως  ...

Συναγερμός στη NASA: Αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη – Η πρόσκρουση ισούται με δύναμη 15 πυρηνικών βομβών

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/asteroeidis-500.jpg
Αστεροειδής στο μέγεθος της πυραμίδας του Χέοπα κατευθύνεται προς τη Γη και δεν αποκλείεται να τη… χτυπήσει!
Ένας αστεροειδής σε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου συγκρούεται με τη Γη κάθε 2.000 χρόνια, σύμφωνα με τη NASA και ένας τέτοιος μπορεί να χτυπήσει σύντομα τον πλανήτη μας.
Ο αστεροειδής JF1 φέρεται πιθανό να συγκρουστεί με τη Γη την 6η Μαΐου

Ο Χρίστος Δήμας στο Thessaloniki Summit 2019 «Στόχος μας είναι να συνδέσουμε την Έρευνα με την επιχειρηματικότητα»

 
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το δικό μας μοντέλο όσον αφορά την Έρευνα, το οποίο θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τα αντίστοιχα διεθνή και όχι να αντιγράψουμε το μοντέλο κάποιας άλλης χώρας » τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία, βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, από το βήμα των εργασιών του Thessaloniki Summit 2019.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κόμβους Ξυλοκάστρου , Καλαβρύτων και Επιδαύρου

Όχημα περιπολίας Ολυμπίας Οδού
Από σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, εφαρμόζονται  οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κόμβους Επιδαύρου, Ξυλοκάστρου και Καλαβρύτων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών. 
Προσωρινός Αποκλεισμός της εισόδου προς Πάτρα του κόμβου Ξυλοκάστρου


Για την εκτέλεση εργασιών γεωτεχνικών διερευνήσεων στον κόμβο Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 119,5) από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ, μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος),θα εφαρμοστεί ολιγόωρος αποκλεισμός της εισόδου προς Πάτρα από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2019 μέχρι τις 19:00 το βράδυ της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2019.
Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από τους κοντινούς κόμβους Κιάτου και Δερβενίου και της Παλαιάς Εθνικής Οδού
(δείτε το ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα).
 

 Ολιγοήμερος Αποκλεισμός της εισόδου προς Πάτρα του κόμβου Καλαβρύτων

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χώρος για την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών και εργασιών οδοστρωσίας στην περιοχή του κόμβου Καλαβρύτων (Χ.Θ. 156,8), από τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 06:00 έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00, θα αποκλειστεί η είσοδος του κόμβου προς Πάτρα.
Η κυκλοφορία για το διάστημα αυτό, θα εξυπηρετείται μέσω της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, του τοπικού δικτύου της περιοχής και του κόμβου Ανατολικού Αιγίου(Χ.Θ. 170,3), όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα.


Ολιγόωρος Νυχτερινός Αποκλεισμός Κυκλοφορίας στον κόμβο Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,4)
Οι εργασίες για το νέο αναλογικό σύστημα διοδίων της Ολυμπίας Οδού συνεχίζονται με την ανέγερση μεταλλικών προβόλων στον κόμβο Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,4) τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα από 22:00 έως τις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης.  
Στο διάστημα αυτό θα είναι κλειστές η έξοδος από Πάτρα και η είσοδος προς Αθήνα και η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, του τοπικού δικτύου της περιοχής και των Κόμβων Λουτρακίου (Χ.Θ. 75,6) και Αρχαίας Κορίνθου (86,0), όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα.


Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή τεχνικού προβλήματος, οι εργασίες θα υλοποιηθούν κατ’ αναλογία την επόμενη μέρα.


Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές 

ypodomes.com