Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ανάλυση Πόθεν Έσχες: Οι «φτωχοί» & «πλούσιοι» βουλευτές (λίστα)


εταξύ των «πόθεν έσχες» των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου κατά το διάστημα 2015-2017, περιλαμβάνονται και αυτά των λεγομένων «πλούσιων» και «φτωχών» βουλευτών. Από τους πρώην υπουργούς, ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ισχυρό χαρτοφυλάκιο σε μετοχές. Διαθέτει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στη Pioneer, μετοχές στην Blackrock στην Invesco, και στην εφημερίδα «Αυγή», ομόλογα στην FTIF, ενώ έχει προβεί σε ανταλλαγές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Ο πρώην υπουργός διαθέτει πέντε ακίνητα, μεταξύ των οποίων μια μονοκατοικία 200 τ.μ., ένα διαμέρισμα

Δείτε τα Πόθεν Έσχες των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών

 
Δημοσιεύθηκαν την 26η Σεπτεμβρίου οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης (γνωστές ως “Πόθεν Έσχες”) των προσώπων των περ.α΄ έως και ε΄ της παρ.1 του αρ.1 του ν.3213/2003 ως ισχύει, στην οποία περ.ε’ ο νόμος περιλαμβάνει ρητά τόσο τους Δημάρχους όσο και τους Περιφερειάρχες.

Οι Δηλώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφορούν τρία έτη και είναι

Καμία λύση για πρόσφυγες – μετανάστες χωρίς τη συμμετοχή Περιφέρειας και Δήμων στο σχεδιασμό υποδοχής των μεταναστευτικών ροών. - - Η Κόρινθος εξάντλησε τη μέγιστη ικανότητα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Δελτίο Τύπου
Τοποθετούμενος για το κρίσιμο ζήτημα της μεταφοράς των μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, που αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 26ης Σεπτεμβρίου 2019, ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, κατήγγειλε τη λογική αιφνιδιασμού και προχειρότητας από πλευράς Κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Πελοπόννησο. Όπως σημείωσε στην ομιλία του, αναδεικνύεται το

Ο Χρ. Δήμας στο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας - Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. (VIDEO)


Στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας παρευρέθηκε σήμερα 27/9/2019 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. Με το πέρας των εργασιών ο κ. Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

Συμμετοχή κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης


Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα μετάσχει στις εργασίες της φθινοπωρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθούν στο Στρασβούργο, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2019. Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Φωτεινή Πιπιλή, Δημήτριος Καϊρίδης, Νίνα Κασιμάτη, Γεώργιος Κατρούγκαλος, Γεώργιος Παπανδρέου, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Σωκράτης Φάμελλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Λιάνα Κανέλλη.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα

Πρεμιέρα και στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας ( Πανευρωστινιακός - Άρης Βοχαϊκού & Αστέρας Κορίνθου - Άγιος Γεώργιος)

https://apopsi24.gr/wp-content/uploads/2017/11/fb52ee832b10262551e9595ce41c308d_XL.jpg

Μία ακόμα πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κορινθίας. Εκτός από την πρεμιέρα της Α΄ κατηγορίας,, «σέντρα»  και  για τις 14 ομάδες της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Το εναρκτήριο  παιγνίδι  της κατηγορίας θα διεξαχθεί  το Σάββατο (16:30) στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας ανάμεσα στις δύο συμπολίτισσες  ομάδες της Κορίνθου, τον Αστέρα Κορίνθου και τον Άγιο Γεώργιο.
Οι υπόλοιποι αγώνες  της πρεμιέρας διεξάγονται το απόγευμα της Κυριακής (16:30). Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ",στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός μάχεται με τον Άρη Βοχαϊκού, την στιγμή που στο γήπεδο  Λεχαίου,ο Ολυμπιακός Άσσου υποδέχεται τον Εθνικό Ξυλοκερίζης. Στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Βελλερεφών φιλοξενεί τον Πανσολυγειακό. Στο Ζευγολατιό ο ΑΣ Ρομά,αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Κλένια, ενω στο Κιάτο (πλαστικό) ο Αετός Κρυονερίου μάχεται με την ομάδα των Αγίων Θεοδωρων. Στον Άγιο Βασίλειο η τοπική Πρόοδος υποδέχεται τον Α. Ο. Ασπροκάμπου, ενω τέλος στο Συνοικισμό ο Κύψελος αγωνίζεται με τον Ηρακλή Λεχαίου.
Η 1η Αγωνιστική

Σάββατο 28/9/19, 16:30 
 Αστέρας Κορίνθου - Αγ. Γεώργιος 

Κυριακή 29/9/19, 16:30 
 Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου -  Πανσολυγειακός 
 Πανευρωστινιακός - Άρης Βοχαϊκού 
Ολυμπιακός Άσσου - Εθνικός Ξυλοκερίζης 
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού - ΠΑΣ Κλένια  
Αετός Κρυονερίου -  Αγ. Θεόδωροι
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου -  ΑΟ Ασπροκάμπου 
ΠΑΣ Κύψελος - Ηρακλής Λεχαίου

Πρεμιέρα πρωταθλήματος στην Α΄ Κορινθίας ( Αστέρας Δερβενίου - Π'ελοπας Κιάτου & Ηρακλής Ξυλοκάστρου - ΠΑΣ Κόρινθος)

 Αποτέλεσμα εικόνας για πρωταθλημα κορινθιας
Αύριο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019,στις 16:30, ξεκινά ένας ακόμα "μαραθώνιος " 30 αγωνιστικών για 16 ομάδες  στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας για την περίοδο 2019 - 2020. 
 Η αυριανή πρεμιέρα περιλαμβάνει αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες . Στο Δερβένι και στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", ο ανανεωμένος Αστέρας , αντιμετωπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα τον Πέλοπα Κιάτου και έχει στόχο τη νίκη, την ίδια ώρα  που ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, υποδέχεται τον ΠΑΣ Κόρινθος. 
Ο Πανκαμαριακός δοκιμάζεται εκτός έδρας, στο Χιλιομόδι κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ η νεοφώτιστη στην κατηγορία Θύελλα Κάτω Διμηνιό, αντιμετωπίζει στο Κιάτο (πλαστικό) τον Σαρωνικό Γαλατακίου.  
Στο " ΘΩΔΕΙΟΝ" στάδιο Λουτρακίου διεξαγεται το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο. Λουτρακίου και του Ισθμιακού, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αγωνίζεται στο Πετρί , κόντραστην τοπική Θύελλα. 
ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες  του ΑΟ Ζευγολατιού με τον Παννεμεατικό και του Τενεάτη Αθικίων με την Ελλάδα Βέλου.

Η 1η αγωνιστική
 Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου 
Ηρακλής Ξυλοκάστρου -  ΠΑΣ Κόρινθος 
 Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Πανκαμαριακός 
ΑΟ Λουτράκι - Ισθμιακός 
Θύελλα Πετρίου -  ΣΦΛ Ολυμπιακός 
Θύελλα Κ. Διμηνιού - Σαρωνικός Γαλατακίου
ΑΟ Zευγολατιού - Παννεμεατικός 
Τενεάτης Αθικίων -  Ελλάς Βέλου

ΔΕΡΒΕΝΙ: Έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας της Εύας Τερζή ( Lost Paradise)