Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Με αφορμή την Τελετή Λήξης της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, η Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου ξεκινά δυναμικά τις χειμερινές της εμφανίσεις με συναυλία, την Παρασκευή 27/9 και ώρα 17:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Ξυλοκάστρου ''Βασίλης Γεωργιάδης''.  
Η Φιλαρμονική μας θα ντύσει με όμορφες μελωδίες την Τελετή Λήξης της Φλόγας της Αγάπης, παίζοντας διαχρονικές ποπ και ροκ επιτυχίες, αλλά και μουσικά θέματα από γνωστές ταινίες.

Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου

 

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Σε Πολιτική εξαθλίωση και χτίσιμο παρακράτους οδηγεί την Πελοπόννησο ο Π. Νίκας


Νέα Πελοπόννησος: Σε Πολιτική εξαθλίωση και χτίσιμο παρακράτους οδηγεί την Πελοπόννησο ο Π. Νίκας
Δελτίο Τύπου
«Νέα Πελοπόννησος»
23 Σεπτεμβρίου 2019

«Σε πολιτική εξαθλίωση  οδηγείται η Πελοπόννησος»
Σχολιάζοντας τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο κ. Παναγιώτης Νίκας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης, η Νέα Πελοπόννησος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία πολιτικής εξαθλίωσης στην οποία οδηγεί την Πελοπόννησο η νέα της διοίκηση.

Στη δημοσιότητα πίνακες με στοιχεία για επιδοτήσεις σε σωματεία από τον Παναγιώτη Νίκα.

Στη δημοσιότητα πίνακες με στοιχεία για επιδοτήσεις σε σωματεία από τον Παναγιώτη Νίκα.
Για “χρηματοδοτήσεις σε προεκλογική περίοδο” μίλησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δημοσιοποιώντας σχετικούς πίνακες
Περί τις 900.000 ευρώ διατέθηκαν με αποφάσεις της απελθούσας περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου μέσα στο 2019, χρονιά διεξαγωγής των εκλογών, για την ενίσχυση εκδηλώσεων συλλόγων και σωματείων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.
Το συνολικό ποσόν ανέρχεται,

Συγκροτεί νομική υπηρεσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συγκροτεί νομική υπηρεσία η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στην πρόσληψη δύο δικηγόρων ανά Περιφερειακή Ενότητα θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.
Η πρόσληψη θα γίνει με την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, μέσω επιτροπής στην οποία προεδρεύει δικαστικός.
Οι δικηγόροι, που θα προσληφθούν με έμμισθη εντολή, θα αποτελούν υπηρεσία επικεφαλής της οποίας θα είναι διευθυντής και θα επιλαμβάνονται όλων των θεμάτων που αφορούν την Περιφέρεια., σημείωσε ο Π. Νίκας και πρόσθεσε:

Την Τρίτη θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Τράμπ - Οι τρεις στόχοι της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ


Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ).
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και

Οι Γέφυρες της Ελλάδας


Νέα μελέτη

Τον Αύγουστο του 2018, ένα τμήμα μήκους 210 μέτρων της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα της Ιταλίας που αποτελούσε μέρος της εθνικής οδού, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα σαράντα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Κρούσματα κατάρρευσης γεφυρών έχουν σημειωθεί και σε διάφορες περιοχές της χώρας μας όπως στην Κρήτη, στην Καβάλα και αλλού.

Ποια είναι όμως η κατάσταση των γεφυρών στην Ελλάδα σήμερα; Πόσες και ποιες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας, ή άλλα; Πόσο επιβαρύνουν η

Απονομή του βραβείου “Ανθρώπινες Αξίες” σε ταινία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Εξαιρετικά σημαντικό θεσμό, με εθνική αλλά και διεθνή ακτινοβολία, ο οποίος στηρίζει και αναδεικνύει την καλλιτεχνική έκφραση των κινηματογραφιστών» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στον χαιρετισμό του για τη φετινή 42η διοργάνωση.
Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι «η Βουλή των Ελλήνων απονέμει και φέτος, για

Ανακοίνωση οικογένειας Παύλου Μπακογιάννη

 Αποτέλεσμα εικόνας για παυλοσ μπακογιαννησ

Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ανακοίνωση οικογένειας Παύλου Μπακογιάννη


Ευχαριστούμε θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε "Παύλος Μπακογιάννης", την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.
Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε  το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα.
Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.
Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.
Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ.
 
Οικογένεια Παύλου Μπακογιάννη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ