Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Νέες υποψηφιότητες στον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνοhttps://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53179292_325236068129927_2490439496709963776_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=54fbbfeb9c6731238bf4fda08c575057&oe=5D0CAE3E
























 Τέσσερις νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε , σήμερα , ο Δήμαρχος Ευρωστίνης - Ξυλοκάστρου κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ,προσθέτονται  στην λίστα του δημοτικού συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ", εν ΄όψει των Δημοτικών Εκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019 και οι επαναλήπτικές, όπου υπάρξει, στις 2 Ιουλίου 2019
Η δήλωση του κ. Ανδρικόπουλου
"Καλωσορίζω στον συνδυασμό «Ομόνοια» την κ. Αφροδίτη Μαρκαντώνη, τον κ. Ευάγγελο Δρίτσα και τον κ. Ιωάννη Γώγο οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου, καθώς και τον κ. Ηλία Βυζά, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης. Πρόκειται για τέσσερις άξιους συμπολίτες μας που με την αρωγή τους θα συντελέσουν στην προσπάθεια που καταβάλουμε για ανάπτυξη στο Δήμο μας. Ανάπτυξη που στηρίζεται στην εμπειρία, στο σχεδιασμό και στη θέληση"

Ποίοι είναι οι νέοι υποψήφιοι:

Εκπρόσωποι των κομμάτων και φορείς στην Ημερίδα της Βουλής για την «Ενίσχυση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Ενσωμάτωσης των Μεταναστών/Μεταναστριών στην Ελλάδα»

Τις προτάσεις τους για τις πολιτικές και τα αποφασιστικά βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσει η Πολιτεία προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ένταξης των μεταναστών στον κοινωνικό ιστό, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, στο πλαίσιο της Ημερίδας με τίτλο «Ενίσχυση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Ενσωμάτωσης των Μεταναστών/Μεταναστριών στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.
Την ενότητα που είχε ως θέμα «Ελληνική νομοθεσία περί κοινωνικής ένταξης μεταναστών/μεταναστριών. Προκλήσεις και προσαρμογές», συντόνισε ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεώργιος Ψυχογιός αναφέρθηκε στη μεγάλη, όπως τόνισε, προσπάθεια για την εκπαίδευση των  προσφυγόπουλων σε τάξεις υποδοχής στα σχολεία. Όπως είπε

Στοιχήματα για αυτοδιοικητικές εκλογές -Τα «φαβορί» σε Δήμους-Περιφέρειες (πίνακες)


Λίγους μήνες πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές άνοιξαν ήδη οι πρώτες στοιχηματικές σελίδες στις γνωστές εταιρείες στοιχημάτων όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα στις 13 περιφέρειες της χώρας καθώς και στους μεγαλύτερους δήμους. Οι αποδόσεις σε αυτές τις στοιχηματικές σελίδες δείχνουν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ αυτών των εκλογών (χωρίς βέβαια να περιλαμβάνουν όλα τα ονόματα) με βάση τις εκτιμήσεις των bookmakers καθώς, όσο μικρότερη είναι η απόδοση όσον αφορά το πρόσωπο ενός υποψηφίου τόσο μεγαλύτερες θεωρούνται οι πιθανότητες εκλογής του. Τα πρώτα στοιχήματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στην ιστοσελίδα της εταιρείας stoiximan.gr. Δείτε αποδόσεις:

Πέτρος Τατούλης «Σπουδαίο στοιχείο του πολιτισμού της Αρκαδίας οι εκκλησιαστικοί της θησαυροί»



«Η Αρκαδία και οι εκκλησιαστικοί της θησαυροί συνιστούν μια σπουδαία απόδειξη της ευρύτητας του πολιτιστικού περιεχομένου της Αρκαδίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσημη παρουσίαση του θρησκευτικού – τουριστικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας», στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συνδέσμου Παρνασσός στην Αθήνα, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.
«Η Αρκαδία και η οικολογική της θέση, η περιβαλλοντική της οντότητα ήταν αυτή που για πολλές χιλιετίες ήταν άρρηκτα δεμένη με τη θεολογική συμπεριφορά των κοινωνιών. Η Αρκαδία αποτελεί το Άγιον Όρος της Πελοποννήσου με τις πολλές μονές και τα πολλά εκκλησιαστικά μνημεία και ασκηταριά, όπως προσφάτως πολύ επιμελημένα αναδείχθηκαν από τον παπά Γιώργη Πετρή στο χώρο της Κυνουρίας. Αυτό το στοιχείο επιβάλλει την προστασία και το σεβασμό των εκκλησιαστικών χώρων» σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι ως Υπουργός Πολιτισμού τη διετία 2004 – 2006 ενέταξε ένα σημαντικό πρόγραμμα διάσωσης, συντήρησης και αναστήλωσης των εκκλησιαστικών μνημείων, κάτι που πλέον έχει γίνει κανόνας από τις μετέπειτα ηγεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συνέντευξη τύπου Πέτρου Τατούλη με θέμα «Ολοκληρωμένα προγράμματα καταπολέμησης διαβιβαστών / κουνουπιών στην περιφέρεια Πελοποννήσου».


http://new.loutraki-agioitheodoroi.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%A0%CE%99%CE%91_Logo.jpg
Συνέντευξη τύπου θα δώσει την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 13:30 μ.μ στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με θέμα «Ολοκληρωμένα προγράμματα καταπολέμησης διαβιβαστών / κουνουπιών στην περιφέρεια Πελοποννήσου».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για το Νικόλαο Μουτσόπουλο


http://arcadiap.playground.mediacdn.com/sites/default/files/field/image/54518558_1272584322889281_5040675293346398208_n.jpg«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια μιας κορυφαίας προσωπικότητας των γραμμάτων και των επιστημών, του Νικολάου Μουτσόπουλου.
Υπήρξε Αρκάς στην καταγωγή και στη συνείδηση, διέπρεψε στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο με σπουδαίες σπουδές, έρευνες και δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διακρίθηκε για το ευρύ και ανήσυχο πνεύμα του, για το ήθος και την αξιοπρέπειά του, το πολυσχιδές έργο του και σίγουρα αποτελεί λαμπρό πρότυπο ανθρώπου που έχει αναδείξει η Ελλάδα. Αποτελεί αναμφίβολα μέλος της ομάδας των ανθρώπων που «ψήλωσαν» την Ελλάδα και αυτό το έκανε με σκληρή δουλειά, συνέπεια, αφοσίωση, αυταπάρνηση, ταπεινότητα και άδολη αγάπη για την πατρίδα.  
Εύχομαι η παρακαταθήκη του, το σπουδαίο έργο που αφήνει, να αποτελεί εσαεί κίνητρο και αντικείμενο έρευνας από τη νέα γενιά.
Η μακρόχρονη γνωριμία μας υπήρξε ιδιαίτερη τιμή για εμένα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Αλλαγές σε άδειες, προσλήψεις, μισθολογική εξέλιξη δημοσίων υπαλλήλων (εγκύκλιος)

 
Εγκύκλιο εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα και ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.
Η υπουργός, με αφορμή την αποστολή εγκυκλίου, κατ’ εφαρμογήν του Ν.4590/19 «Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιατί μας αφορούν όλους τα ψυχικά προβλήματα στην εγκυμοσύνη», την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μαρτίου, στις 6μμ., επόμενο μάθημα Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας

Αποτέλεσμα εικόνας για επόμενο μάθημα Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας

«Γιατί μας αφορούν όλους τα ψυχικά προβλήματα στην εγκυμοσύνη» είναι το επόμενο μάθημα της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου κορινθίων, την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Μαρτίου, στις 6μμ.

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΟΡΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΣΙΠΡΑ

"Τι έγινε; μια δημοκρατική επανάσταση, ξεσηκωθήκαμε με πρωταγωνιστές τους αγρότες» πρόσθεσε. «Κάναμε ένα κοινοβούλιο για να φτιάξουμε τη Βολιβία που στηρίζεται στο κοινωνικό κομμάτι, την οικονομία" είπε ο Βολιβιανός Πρόεδρος Μοράλες

ΕΘΝΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ

Μετά τη Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα χάσαμε και τη θρησκευτική ταυτότητά μας μετά από 191 χρόνια σύστασης του Κράτους μας από τους δανειστές. Έτσι είναι η πρόοδος κατά τον Αλέξη Τσίπρα και τους θεοσεβούμενους και μη Υπουργούς του. Αφού δεν τα έχουμε αυτά πια τα χαρακτηριστικά ως Έθνος θα ήταν χρήσιμο να μας προδιορίσει κάποιος

Ντέρμπι στο Κιάτο Πέλοπας - ΑΟ Λουτρακίου


 https://ytimg.googleusercontent.com/vi/DZUB7D8C_g8/mqdefault.jpg
Με την 23η αγωνιστική ημέρα , συνεχίζεται, αύριο Σάββατο 16/3/2019, 15:00, το πρωτάθλημα της  Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.  Της  αγωνιστικής δεσπόζει  το ντέρμπι ανάμεσα στον Πέλοπα  Κιάτου και τον ΑΟ. Λουτρακίου, την στιγμή που  η πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 , στο ΔΑΚ , αντιμετωπίζει  τον Παννεμεατικό. Εκτός έδρας , στο Ζευγολατιό, αγωνίζεται ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου κόντρα στην Ελλάδα Βέλου, ενώ  στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός, μάχεται με τον ΑΟ Ζευγολατιού. Στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» Δερβενίου, ο Αστέρας αναζητά θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Τενεάτη Αθικίων, την στιγμή που η Θύελλα Πετρίου υποδέχεται την ομάδα του Αγίου  Γεωργίου. Στο Γαλατάκι ο φιναλίστ  του Κυπέλλου Κορινθίας , Σαρωνικός , αντιμετωπίζει  τον ΠΑΣ Κλένια, ενώ την ίδια ώρα  στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος «φιλοξενεί» την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων,.



23η Αγωνιστική

Αστέρας Δερβενίου
-
Τενεάτης Αθικίων
Θύελλα Πετρίου
-
Αγ. Γεώργιος
Α.Σ. Κόρινθος 2006
-
Παννεμεατικός
Σαρωνικός Γαλατακίου
-
ΠΑΣ Κλένια
Ελλάς Βέλου
-
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Πέλοπας Κιατου
-
ΑΟ Λουτράκι
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
-
Αγ. Θεόδωροι
Πανκαμαριακός
-  
ΑΟ Zευγολατιού