Ο Παναθηναϊκός γέννησε υψηλές προσδοκίες με τις εμφανίσεις του στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι η άμυνα της γηπεδούχου Λαμίας αποδείχτηκε άλυτος γρίφος (1-1).
Οι Πράσινοι μόλις στο 20′ είδαν τους… εφιάλτες να επιστρέφουν. Σε ένα γήπεδο όπου κάθε φορά που πηγαίνει υποφέρει, δεν μπήκε καλά για ακόμα μια φορά, είδε τη Λαμία να κάνει το παιχνίδι της, δεν είχε απάντηση στο σκληρό – στα όρια του αντιαθλητικού – παιχνίδι των παικτών του Αντωνίου. Και βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα τραγικό λάθος του Διούδη, αν και ο διαιτητής… χαρίστηκε στη
Λαμία που δευτερόλεπτα πριν δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε χέρι του Βύντρα.
Συγκεκριμένα, σε μια πάσα του Μακέντα προς τον Δώνη, ο Βύντρα βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον Σκουλά να μη δίνει το πέναλτι. Ο Βελλίδης μπλόκαρε και από το βολέ που επιχείρησε η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής του Διούδη. Ο τελευταίος έκανε τραγική έξοδο, ο Ρόμανιτς την «τσίμπησε» με το κεφάλι και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Από το VAR δεν έστειλαν τον Σκουλά να πάει να δει τη φάση του Βύντρα (μάλλον… έτρωγαν τα σουβλάκια εκείνη την ώρα που είχαν παραγγείλει νωρίτετα), με αποτέλεσμα να είναι γεγονός το 1-0.
Από το γκολ και μετά ο Παναθηναϊκός ανέβασε την ένταση του στον αγωνιστικό χώρο. Οι γραμμές του ήρθαν πιο κοντά (μεγάλο το πρόβλημα στα πρώτα 20 λεπτά), οι ακραίοι του μπήκαν πιο πολύ στην εξίσωση της ανάπτυξης, τα μπακ του ανέβηκαν και έφερναν έξτρα παίκτη, με αποτέλεσμα να αρχίζει να παρουσιάζει κενά η άμυνα της Λαμίας. Οι παίκτες του Δώνη έψαχναν την απειλή κυρίως από διαγώνιες πάσες προς την περιοχή και σε μία απ’ αυτές ο Μακέντα λίγο έλειψε με το κεφάλι να απειλήσει.
Οι πράσινοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στην ισοφάριση πριν τελειώσει το ημίχρονο, σε μια φάση που αυτή τη φορά ο Σκουλάς πήγε στο VAR και είδε το χέρι του Πλιάτσικα, δίνοντας το πέναλτι, με τον Μακέντα να ευστοχεί και να ισοφαρίζει σε 1-1. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ιταλός ήταν πρωταγωνιστής στη δεύτερη φορά που πήγε στο VAR ο Σκουλάς, προκειμένου να δει αν το μαρκάρισμά του πάνω στον Βάντερσον «σήκωνε» κόκκινη, αλλά τελικά τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.
Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, που είχε καλό ρυθμό, διάθεση και ένταση και από τις δύο ομάδες, στο δεύτερο ημίχρονο δε συνέβη το ίδιο. Μια καλή στιγμή του Ζαχίντ στο 49′, όταν με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπαλα άουτ και μια κεφαλιά του Τουράμ που έφυγε ψηλά έξι λεπτά αργότερα ήταν οι… υπόνοιες ευκαιρίας μπροστά στις δύο εστίες.
Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, προσπάθησε να διασπάσει τη σφιχτή άμυνα των γηπεδούχων, αλλά κανένας από τους παίκτες – κλειδιά δε βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο Κολοβός ήταν άφαντος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο Χατζηθεοδωρίδης ήταν κακός, ο Μολό δε βοήθησε όσο αγωνίστηκε, ο Μπουζούκης μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα.
Η Λαμία, που οι περισσότεροι παίκτες της μαζεύτηκαν μόλις πριν από λίγες μέρες, κουραζόταν όλο και περισσότερο, αλλά έκλεινε καλά τους χώρους και δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να γίνει απειλητικός. Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε τις πολλές στημένες φάσεις, με τον Ζαχίντ να εκτελεί άσχημα τα περισσότερα ελεύθερα χτυπήματα και να αναγκάζει τον Δώνη να… αγανακτεί, σηκώνοντας τα χέρια έπειτα από μια εκτέλεση κόρνερ.
Οι πράσινοι δε δημιούργησαν ούτε μια κλασική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και φυσιολογικά «γκέλαραν» για ακόμα μια φορά σε μια έδρα που αποτελεί τον κακό τους δαίμονα.
Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Τουράμ (62′ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (76′ Σκόνδρας), Δημούτσος, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας (92′ Τσουκαλάς)
Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (82′ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60′ Μολό), Κολοβός, Μακέντα