Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τα διόδια, θα τα βρούμε και στο… γάλα!

baznr-s.png
Πρόσφατα, η Ολυμπία οδός, η διαχειρίστρια εταιρία των Εθνικών  Οδών που διέρχονται από τον Νομό Κορινθίας, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αυξήσει τα διόδια, γενικά +60% και για όλα τα οχήματα.
Η εκπνέουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στον πανικό της για την αποκάλυψη του φιάσκου της πολιτικής της σε σχέση και με το θέμα αυτό, αλλά και του ολοφάνερου ξεπουλήματος του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των
δρόμων, προσπάθησε –για τα μάτια του κόσμου- με δικονομικά τερτίπια να αναβάλει την αύξηση των διοδίων, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή, στην θητεία της επόμενης κυβέρνησης.
Αυτό που πρέπει να ξέρει ο λαός της Κορινθίας είναι ότι η αύξηση της τιμής διέλευσης κατά 60%, δεν θα επιβαρύνει μόνο όσους χρησιμοποιούν άμεσα τις Εθνικές Οδούς, αλλά όλους τους κατοίκους του Νομού: Το αυξημένο κόστος θα διαχυθεί και θα πολλαπλασιαστεί μέσα σε όλα τα προϊόντα που διακινούνται οδικώς, δηλαδή σε σχεδόν όλα τα αγαθά!
Κανένας παραγωγός, ή έμπορος δεν είναι σε θέση να απορροφήσει μια τέτοια αύξηση.
Η αύξηση της τιμής των διοδίων είναι ένα σαφώς αντι-αναπτυξιακό μέτρο και στο οποίο προφανώς δεν πρόκειται να αντιταχθούν ουσιαστικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις, είτε ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ.
Αποτελεί μάλιστα και μια ξεδιάντροπη απαίτηση από την μεριά της Ολυμπίας Οδού, καθότι τώρα ολοκληρώνει την αντικατάσταση εκατοντάδων εργαζόμενων από αυτόματα μηχανήματα είσπραξης, μειώνοντας έτσι κι άλλο το κόστος διαχείρισης, σε βάρος πάντα της κοινωνίας και των εργαζομένων.
Είναι αδιανόητο, η διαχείριση βασικών υποδομών της χώρας να αφήνεται έρμαιο στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας και να γίνονται ανεκτές επιχειρηματικές συμπεριφορές που υπονομεύουν την ανάπτυξη της οικονομίας και υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού μας.
Επίσης αναδεικνύεται και ένα άλλο ζήτημα:
Με δεδομένο ότι η μνημονιακή «αριστερά» (sic) του ΣΥΡΙΖΑ, με την προδοτική συμπεριφορά της απέναντι στο Κίνημα Ενάντια στα Διόδια, δεν θα μπορέσει να ξαναβρεθεί στους μελλοντικούς αγώνες αμφισβήτησης της κυριαρχίας της οικονομικής ολιγαρχίας, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί εκλογικά το Νέου Τύπου Κόμμα για τον 21ο Αιώνα, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, που θα μπορέσει να οργανώσει το αναγκαίο για την κοινωνία Μέτωπο Ρεαλιστικής Ανυπακοής – δηλαδή το ΜέΡΑ25.

Δημήτρης Βουζουναράς 
υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στην Κορινθία.