Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ που προηγούνται - Σκληρή μάχη για τις 7-8 έδρες που αναμένεται να εκλέξει η ΝΔ Η ΝΔ θα κινηθεί σε ποσοστά από 32%-34% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 22%-24%


Πολύ σκληρή θα είναι η μάχη για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές της ΝΔ οι οποίοι έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα. Από τις πρώτες μετρήσεις στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί και οι 39 υποψήφιοι, οι 13 πρώτοι σε αναγνωρισιμότητα είναι οι εξής:

  1. Στ. Κυμπουρόπουλος
  2. Μ. Σπυράκη
  3. Α. Ασημακοπούλου
  4. Ε. Βόζεμπεργκ
  5. Β. Μεϊμαράκης
  6. Μ. Κεφαλογιάννης
  7. Β. Μιχαλολιάκος
  8. Γ. Κύρτσος
  9. Μ. Μαυρομμάτης
  10. Μ. Αγγελόπουλος
  11. Ν. Τζαβέλλα
  12. Κ. Δέρβος
  13. Α. Τσελέντης
Να σημειωθεί ότι εφόσον η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα και επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα βγάλει 7 ίσως και 8 βουλευτές. Με δεδομένο ότι τα ποσοστά της ΝΔ παρά την χαλαρότητα της ψήφου στις ευρωεκλογές θα κινηθούν πάνω από το 32% και μόνο 5 κόμματα θα ξεπεράσουν το όριο για να βγάλουν ευρωβουλευτές ίσως τελικά το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη εκλέξει 9 ευρωβουλευτές. Σημειώνεται επίσης ότι στην μέτρηση δεν έχει συμπεριληφθεί το όνομα του Γ. Αυτιά, ένα όνομα το οποίο εάν τελικά ανακοινωθεί θα ανατρέψει πλήρως την σειρά εκλογής καθώς θα έρθει πρώτος.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, με ποσοστά από 32%-34% θα κερδίσει η ΝΔ τις ευρωεκλογές στις Μαΐου 2019 με βάση συγκλίνουσες αναλύσεις και τα δημοσκοπικά ευρήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει ποσοστό από 22%-24% % και η Χρυσή Αυγή θα δώσει μάχη με το ΚΙΝΑΛ σε ποσοστά κοντά στο 8%.
Με βάση τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλεια περίπου 12,5% ή 620 χιλιάδες ψήφους.
Η ΝΔ από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 θα έχει αύξηση περίπου 5% και 350 χιλιάδες ψήφους.
Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι η ΝΔ κερδίζει όχι γιατί διαθέτει μεγάλη δυναμική αλλά γιατί χάνει και αποσυσπειρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Με πιο απλά λόγια σε αυτές τις ευρωεκλογές το σύνθημα που θα κυριαρχήσει θα είναι «να φύγει πάση θυσία ο ΣΥΡΙΖΑ«.


fimotro.gr