Προσομοίωση αναδιάρθρωσης: Ποιοι θα έπαιζαν που τη σεζόν 2019-2020! (πίνακες)
Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων φαίνεται πως προχωράει κανονικά (μέχρι... νεωτέρας), κάτι που σημαίνει ότι το ποδοσφαιρικό τοπίο αλλάζει άρδην στην Ελλάδα σε ό,τι έχει να κάνει με τη σεζόν 2019-2020.
Στο πρωτάθλημα της Super League απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του, σε αυτό της Football League τρεις, ενώ η δράση στη Γ' Εθνική τελείωσε την Κυριακή (14/4) και σειρά παίρνουν τα μπαράζ των δευτεραθλητών.
Το fosonline.gr επιχειρεί να ρίξει... φως στη μορφή που θα έχουν τα εθνικά
πρωταθλήματα την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία θα περιλαμβάνει δράση σε τέσσερις κατηγορίες: Τη Super League, τη Super League 2, τη Football League και τη Γ' Εθνική.
Τι ισχύει σύμφωνα με την αναδιάρθρωση:
  • Ο 13ος της Super League θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League και ο νικητής θα αγωνιστεί στη Super League της επόμενης σεζόν.
  • Στη Super League 2 θα αγωνιστούν οι τρεις τελευταίοι της Super League και οι ομάδες από την 3η ως τη 10η θέση της φετινής Football League
  • Στη νέα Football League θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές της φετινής Γ' Εθνικής, οι 4 εκ των 8 δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής, όπως και ο 11oς και ο 12ος της φετινής Football League.
  • Στη νέα Γ' Εθνική θα παίξουν οι 4 εκ των 8 δευτεραθλητών της φετινής Γ' που δεν θα προβιβαστούν μέσω των μπαράζ, όπως και όλες οι ομάδες της φετινής Γ' που παρέμειναν στην κατηγορία.
Ακολουθούν οι τέσσερις πίνακες που αντιστοιχούν στα τέσσερα πρωταθλήματα της σεζόν 2019-2020 και τις ομάδες που θα μετείχαν σε αυτά, αν αν τα φετινά πρωταθλήματα ολοκληρώνονταν σήμερα!

Super League (14 ομάδες)

ΑΕΚ
ΑΕΛ
Άρης
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Βόλος
Λαμία
Ξάνθη
Ολυμπιακός
ΟΦΗ ή Πλατανιάς
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ

Super League 2 (12 ομάδες)

Απόλλων Λάρισας
Απόλλων Πόντου
Απόλλων Σμύρνης
Δόξα Δράμας
ΑΟΧ/Κισσαμικός
Εργοτέλης
Καραϊσκάκης Άρτας
Κέρκυρα
Λεβαδειακός
ΟΦΗ ή Πλατανιάς
Παναχαϊκή
ΠΑΣ Γιάννινα

Football League (14 ομάδες)

Αιγάλεω
Ασπρόπυργος
Βέροια
Ηρακλής
Ιάλυσος
Καβάλα
Κρόνος Αργυράδων
Ολυμπιακός Βόλου
ΟΦ Ιεράπετρας
Τρίκαλα

+ 4 ομάδες από τις δευτεραθλητές της φετινής Γ': Νέστος Χρυσούπολης, Τρίγλια, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδου, Αιολικός, Καλαμάτα

Γ' Εθνική

Αήττητος Σπάτων
Αιγινιακός
Ηρόδοτος
Σπάρτη

+ 4 ομάδες από τις δευτεραθλητές της φετινής Γ': Νέστος Χρυσούπολης, Τρίγλια, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδου, Αιολικός, Καλαμάτα
+ όλες οι ομάδες της φετινής Γ' που δεν προβιβάστηκαν και δεν υποβιβάστηκαν

fosonline.gr