Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΓΓΥΣ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ



Ο βαθμός σήψης της κοινωνίας και η διείσδυση του διεθνούς παρακράτους των ναρκωτικών είναι λιγο-πολύ γνωστά. Το χάλι μας δεν θα μπορούσε να υπάρχει αν δεν είχε διεισδύσει σε κάθε λειτουργία του Κράτους και της κοινωνίας προβάλλοντας τους συνεργούς του με διάφορα ανταλλάγματα σε είδος ή σε δόξα και εξοντώνοντας τους κοινωνικά υγιείς.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες δεν επιχειρούν για δεκαετίες πουθενά αλλά εξοπλίζονταν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, το πεδίο για κατάληψη υπήρξε λαμπρό, από κάτω μέχρι πάνω και την κορυφή, όπως απεδείχθη.

Κάθε χρόνο 1η Μαρτίου με βάση το νόμο ξεκινούν οι ετήσιες κρίσεις κάθε Ανωτάτου Αξιωματικού. Μία ομάδα σοφών αξιολογεί τον καθένα ξεχωριστά –ίσως είναι και ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που υπάρχει αξιολόγηση– και αποφασίζει θεωρητικά ανεξάρτητη. Κατά καιρούς πολλά έχουν ακουστεί για παρεμβάσεις, αλλά ας μείνουμε στα τυπικά.

Δύο αγαπημένες μεθόδους είχε πάντα το παρακράτος την περίοδο αυτή Μεταπολιτευτικά επ’ωφελεία του αλλά και των όποιων εχθρών μας. Η πρώτη μέθοδος ήταν η προβολή των συνεργατών του. Ξαφνικά τέτοιες μέρες προέβαλλαν συγκεκριμένες δραστηριότητες έχοντας φυσικά την ατζέντα των επισκέψεων των κριτών φιξαρισμένη. Μία φρέσκια εντύπωση πάντα έχει την επίδρασή της στο συναισθηματικό κόσμο του υπεράνω όλων κριτή. Δεν έχει κανείς παρά να δει αυτές τις επισκέψεις και θα καταλάβει από τις φωτογραφίες ποιοι ήταν οι αρεστοί του σκότους.
Η δεύτερη μέθοδος πιο ύπουλη και ιδιαίτερα αποτελεσματική ήταν η αποστολή ανωνύμων επιστολών και καταγγελιών από διάφορες πηγές για την εξουδετέρωση αρίστων ή μη συνεργάσιμων Αξιωματικών. Οι περισσότεροι δεν το έμαθαν ποτέ ή το έμαθαν πολύ αργά μετέπειτα. Όλα φυσικά τα ξαφνικά καταγγελόμενα ήταν κατασκευάσματα αλλά η δημιουργία μίας ατμόσφαιρας αμφιβολίας σε κρίσιμες ισορροπίες είχε πολλές φορές αποτέλεσμα δυστυχώς για πολλούς άξιους Αξιωματικούς.

Φέτος που η σύνθεση των κριτών ανέτρεψε τα σχέδια για το βαθύ Κράτος της Ελλάδας ή καλύτερα άλλων χωρών και παράκεντρων εξουσίας το αποτέλεσμα όποιο και αν είναι, θα έχει την εγγύηση των αρίστων, εκτός αν υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις που δεν αναμένεται.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στους κρινόμενους και καλή φώτιση στους κρίνοντες.

Λ.ΚΑΛ.

Thedayaftergr