Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΝΟΔΕ Κορινθίας: Ηχηρές παρουσίες και πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας - Βορίδης: Τη ΝΔ την ενδιαφέρει να έχουμε Νεοδημοκράτη Δήμαρχο στο Δήμο Κορινθίων



Στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου έκοψε την πίτα της η ΝΟΔΕ Κορινθίας, χθες, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019.
Το παρών έδωσαν οι Βουλευτές  Μάκης Βορίδης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και  Χρίστος Δήμας, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου  Παναγιώτης Νίκας,οι πρώην βουλευτές κ.κ. Νίκος Ταγαράς, Αθηνά Κόρκα και Κώστας Κόλλιας, Πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ στην Κορινθία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και είσοδο συνοδευόμενος από 30 περίπου άτομα, συνεργάτες του. Το παρών επίσης έδωσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης , μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας, αυτοδιοικητικοί, πολιτευτές και πολίτες. Απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Πελοπίδας Καλλίρης, παρευρισκόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου , στην Τρίπολη, αλλά παρόντες στην αίθουσα ήσαν υποψήφιοι του συνδυασμού του . Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Κορδώσης
Ο Μάκης Βορίδης βρέθηκε στην Κόρινθο μετά από μια δύσκολη μέρα για τον ίδιο και την οικογένειά του, αφού νωρίς το μεσημέρι είχε κηδέψει τον αγαπημένο του πατέρα, αλλά το καθήκον μου είναι εδώ, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πατέρας μου ήταν στρατιώτης του στρατού ενάντια στον κομμμουνισμό, είπε. Η Κορινθία μετράει θύματα από τότε, αλλά αγωνιστήκαμε και δεν κάναμε την Ελλάδα χώρα της Σοβιετικής Ενωσης. Καταφέραμε να έχουμε δημοκρατία και ελεύθερη χώρα.
Η ομιλία του ήταν ενωτική, σε αντίθεση με το λόγο του στην Καλαμάτα που ήταν “καταπέλτης” για Τατούλη και “αντάρτες” τους κόμματος.
Πρέπει να συστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας να κερδίσουμε τις βουλευτικές εκλογές, τόνισε. Να σκεφθούμε όλοι σαν δεξιοί για το καλό της παράταξης. Οσο για τις δημοτικές εκλογές στην Κόρινθο, είπε πως αυτό που ενδιαφέρει την παράταξη είναι να βγει δήμαρχος δεξιός. Ο Μάκης Βορίδης στην ομιλία του τόνισε ότι  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης  δεν πρόκειται να δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 1ου βαθμού και ότι η ΝΔ θα περιοριστεί στη στήριξη την οποία έχει δώσει στις περιφέρειες και συγκεκριμένα για την Πελοπόννησο στον Παναγιώτη Νίκα. Δήλωσε πως υπάρχουν στον Δήμο Κορινθίων δύο Νεοδημοκράτες υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο Πελοπίδας Καλλίρης και ο Βασίλης Νανόπουλος. Μάλιστα επεσήμανε πως είχε στο παρελθόν  εξαιρετική συνεργασία και με τους 2 μονομάχους της ΝΔ.
 Όταν πρότεινε δε να τα βρουν μεταξύ τους ακούστηκε ένα μεγάλο “ΟΧΙ” από μερίδα του πλήθους. Τότε επεσήμανε πως αν δεν γίνει αυτό, καλό είναι τουλάχιστον να υπάρξει ανατροπή στο κατεστημένο του Δήμου Κορινθίων. « Εμείς θέλουμε να εκλεγεί δήμαρχος Νεοδημοκράτης» είπε ο Βορίδης αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και η βουλευτής και υποψήφια Ευροβουλευτής κ. Άννα Μισελ Ασημακοπούλου , η οποία τόνισε πως έχει πέσει πολύ το πολιτικό επίπεδο στη Βουλή με τους Κυβερνώντες και τόνισε πως το διακύβευμα είναι να φυγουν, να φύγουν, να φύγουν.