Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της ΛΩΖΑΝΗΣ - ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ

 
Δίπλα σε σπουδαία κειμήλια του Παγκόσμιου Αθλητισμού που χρονολογούνται από τους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα ,  βρίσκονται από χθες τα αντικείμενα που διέθεσε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης η Κοζομπόλη Βούλα.

Πιο αναλυτικά η 2 φορές Olympian και Αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης, στο περιθώριο των εργασιών της Επιτροπής Marketing της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία είναι μέλος, δώρισε στο Ολυμπιακό Μουσείο Λωζάνης το μαγιό και το σκουφάκι με τα οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε οι χιλιάδες των επισκεπτών του να ενημερωθούν για την ιστορία και τις επιτυχίες της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης Γυναικών.


Μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης-παραλαβής των ενθυμίων που οργάνωσε το Μουσείο, η κα Κοζομπόλη δήλωσε:

«Η ανάδειξη της Ολυμπιακής Ιστορίας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη όχι μόνο για την νέα γενιά αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία! Έτσι  το να διαθέτουμε προσωπικά αθλητικά αντικείμενα στα μεγάλα Ολυμπιακά Μουσεία και Εκθέσεις, είναι το λιγότερο που εμείς οι Ολυμπιονίκες μπορούμε να κάνουμε, ώστε να παρακινήσουμε το κοινό να ενημερωθεί για τις ιστορίες που υπάρχουν πίσω από αυτά και να πάρει έμπνευση από τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.
 
Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη που τα δικά μου Ολυμπιακά Ενθύμια (μαγιό και σκουφάκι) τα οποία δώρισα στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης θα αποτελέσουν την αφορμή ώστε να ενημερωθεί το διεθνές κοινό για τις επιτυχίες της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης, της και την προβολή της χώρας και της Ολυμπιακής ιστορίας μας στο εξωτερικό».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ