Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Τα δύο σχέδια του παρακράτους.

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Από την πρώτη στιγμή που οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς, με τη θερμή συμπαράσταση Καμμένου αποφάσισαν να μας επιβάλουν τη χειρότερη συμφωνία που μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί για το Σκοπιανό, ξεκίνησαν δύο προπαγανδιστικές εκστρατείες:
Η μία αφορούσε στην προσπάθεια να ταυτιστούν με τη διαφθορά όσοι διαφωνούσαν με τη συμφωνία της λίμνης. Και γεννήθηκε η δήθεν υπόθεση της Νοβάρτις – για την οποία έχουν ήδη παραιτηθεί τρεις εισαγγελείς - ακριβώς την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία της 4ης Φεβρουαρίου 2018. Και μια μέρα μετά τις νυχτερινές ανακοινώσεις Παπαγγελόπουλου περί του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης, στις 6
Φεβρουαρίου 2018, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «πατριωτισμό της μίζας» - οπότε οι «πατριώτες της μίζας» δεν δικαιούνται δια να ομιλούν.
Η δεύτερη προπαγανδιστική εκστρατεία αφορούσε στην προσπάθεια να ταυτιστεί ο λαός που διαδηλώνει με την Μακεδονία με «ακραία στοιχεία».
Έτσι, ο κ. Τσίπρας άρχισε να απευθύνει τα προσκλητήριά του προς τους ακραίους την ίδια ακριβώς περίοδο πέρσι:
Στις 12 Φεβρουαρίου 2018 μίλησε ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας για «ετεροκλήτους όχλους» στους οποίους, όπως είπε, αναζητά κάλυψη η Νέα Δημοκρατία.
Και συνέχισε το ίδιο βιολί μέχρι και σήμερα. Στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου που πνίγηκε στα δακρυγόνα και ποδοπατήθηκε από τη βία, ο κ. Τσίπρας το πρωί προανήγγειλε τα επεισόδια και το βράδυ κατήγγειλε για αυτά τη… Νέα Δημοκρατία.
Σε συνέντευξή του στην «Αυγή», ο κ. Τσίπρας είπε πως «είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες – που φαντάζομαι ότι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο…». Ουσιαστικά, προανήγγειλε την παρουσία των ακραίων και καλούσε τους ανθρώπους που πήγαν εκεί με τα παιδιά τους να… κάνουν την περιφρόνηση.
Και το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο Τσίπρας, με ανακοίνωση κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ταυτίζονται με τους ακραίους της Χ.Α.».
Δηλαδή, ένα χρόνο τώρα κάνει γενικά προσκλητήρια προς τους ακραίους και μετά του φταίει η αντιπολίτευση, οι βουλευτές της οποίας δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Και μετά τα βίαια επεισόδια, ενός από τα οποία υπήρξα και εγώ θύμα, την επομένη, 21 Ιανουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος μας είπε μιλώντας στο News 24/7 ότι… καταδικαστέα μεν η επίθεση, αλλά «σε αυτές τις καταστάσεις οδηγεί το φλερτ με τον φασισμό και τον εθνικισμό».
Μιλάμε για τον Τζανακόπουλο που ως νεολαίος διαδήλωνε στα Σκόπια υπέρ του δικαιώματος των Σκοπιανών να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία».
Ποιος μιλάει και για ποιον μιλάει!
Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι όλα έγιναν για να ταυτιστούν οι ειρηνικοί διαδηλωτές με τους ακραίους.
Γι’ αυτό και επέτρεψαν τις αντισυγκεντρώσεις, γι’ αυτό και αφού επέτρεψαν στους ακραίους να προκαλέσουν βίαια επεισόδια στη Βουλή τα οποία ξεκίνησαν παράλληλα με την έναρξη των ομιλιών του συλλαλητηρίου, γι’ αυτό και αφού διέλυσαν με τα χημικά το συλλαλητήριο επέτρεψαν να αφεθεί το κέντρο της Αθήνας στο έλεος των παρακρατικών συμμοριών που επετίθεντο σε όποιον περπατούσε στο δρόμο.
Παρακρατικοί, ναι. Διότι οι παρακρατικοί δρουν πλάι στο κράτος (παρά το κράτος). Και από όσο γνωρίζω υπεύθυνη για το κράτος είναι η κυβέρνηση, την οποία οι παρακρατικοί προβοκάτορες εξυπηρέτησαν στην επιχείρηση ταύτισης των διαδηλωτών με τους ακραίους, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου.
Και αφού ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ταυτίζουν τη Ν.Δ. με τους ακραίους, τότε πώς αυτοί οι ακραίοι επιτέθηκαν σε βουλευτή του κόμματός της;
Κλωσούν τόσον καιρό τα αυγά της βίας και τώρα μας καλούν να ξεχωρίσουμε τους ακραίους – λες και έχει σημασία.
Και όλα αυτά για να περάσει μια συμφωνία με την οποία διαφωνεί ο ελληνικός λαός!
Δυστυχώς για την πατρίδα μας, στην παράκρουσή του ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι η εικόνα του διχασμένου λαού αποτελεί επίσης ένα εθνικό ατόπημα…

elzoni.gr