Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος: Άμεση η παρέμβαση του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ηλίας Ανδρικόπουλος
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις σοβαρότατες πλημμυρικές συνέπειες τους,  ενημερώνει τους δημότες ότι το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου εργάζεται ασταμάτητα, τόσο για την καταγραφή των ζημιών σε υποδομές και νοικοκυριά/επιχειρήσεις, όσο και για την αποκατάστασή τους.
Από την έναρξη της θεομηνίας, όλα τα συντονιστικά και τεχνικά κλιμάκια του

Δήμου, κατέβαλλαν και καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων και των συνεπειών τους, με φυσική παρουσία και στα 36 χωριά του Δήμου που επλήγησαν.  
Τεχνικά κλιμάκια Μηχανικών του Δήμου διενεργούν συνεχώς επιτόπιες αυτοψίες, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, για την καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων (οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις, κλπ) με τη συνεργασία και των  Προέδρων των Τ.Κ. 
Παράλληλα, με Απόφαση Δημάρχου, συστήνονται Επιτροπές καταγραφής ζημιών για τη διευκόλυνση της διαδικασίας της οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων. Οι συνδημότες μας, που έχουν υποστεί ζημίες στις περιουσίες τους (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, κ.λ.π.) μπορούν να προσέρχονται στο Δήμο για υποβολή της κατά περίπτωση αίτησης προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου (1/10/20180).
Σημαντικότατη ήταν η βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που διενήργησε περισσότερες από 90 απαντλήσεις από πλημμυρισμένες οικίες και καταστήματα, καθώς επίσης και απεγκλωβισμούς αυτοκινήτων.  
Για την άμεση ανταπόκρισή της στις ανάγκες των δημοτών μας και την καθοριστική συμβολή της στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικώς όλους τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.
Για την άμεση επίσης ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου και την αποστολή τριών (3) μηχανημάτων του στρατού, τα οποία και επιχειρούσαν με το τεχνικό δυναμικό τους στις πληγείσες περιοχές, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, ευχαριστούμε θερμά  τη Διεύθυνση Μηχανικού του ΓΕΣ και το ανθρώπινο δυναμικό που μας διέθεσε.
Τέλος, ευχαριστούμε τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου (Σύλλογος «Κυλλήνιος Άδωνις») και μεμονωμένους πολίτες  που εργάστηκαν νυχθημερόν για να συνδράμουν το έργο μας.
Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες πλημμυροπαθείς συνδημότες μας και διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς την Πολιτεία, τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια, για την αποκατάσταση των ζημιών  και την επίλυση των προβλημάτων.