Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Πρέσπες: Τραυματίες και χημικά στο συλλαλητήριο κατά της «Βόρειας Μακεδονίας»

Πρέσπες: Τραυματίες και χημικά στο συλλαλητήριο κατά της «Βόρειας Μακεδονίας» | in.gr 
 Μπορεί οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων να υπέγραψαν ήδη τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ωστόσο την ίδια στιγμή η ένταση παραμένει, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.


Σύμφωνα με τον ιστότοπο Life-events.gr, στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με την Μακεδονία, σημειώνονται συνεχώς εντάσεις με ρίψεις αντικειμένων από τους διαδηλωτές και χρήση χημικών από τις Αρχές.
Στα δακρυγόνα έχουν πνιγεί οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία». Οι συμπλοκές συνεχίζονται από το πρωί, ακόμη και μετά την υπογραφή της συμφωνίας.


Η αστυνομία απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών σε κάθε προσπάθεια των διαδηλωτών να σπάσουν το μπλόκο στο Πισοδέρι και να κατευθυνθούν στις Πρέσπες. Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο πραγματοποιείται περίπου 30 χλμ μακριά από τους Ψαράδες Πρεσπών, όπου στήθηκε η «φιέστα» για την υπογραφή της συμφωνίας.
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν εκ νέου να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό το μεσημέρι, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με χημικά. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ σύμφωνα με το voria.gr, υπάρχουν και 8 τραυματίες, τους οποίους παρέλαβε το ΕΚΑΒ
https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/epeisodia-prespes2-500.jpg.
 Τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ άρχισαν από νωρίς το πρωί, λίγο πριν από την τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ.
 Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες.
 in.gr