Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mparmparousis-syllipsi-500.jpg
Στην Πεντέλη συνελήφθη τελικά προ ολίγου ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Η αστυνομία αναζητούσε τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση από την Παρασκευή, έπειτα από ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για εσχάτη προδοσία.  Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε στην Πεντέλη, στο σπίτι ενός φίλου του.


Είχε προηγηθεί η ευθεία προτροπή, μέσα από το χώρο του Κοινοβουλίου, για την διάπραξη δύο εγκληματικών πράξεων, δηλαδή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και πραξικόπημα, και άσκηση δολοφονικής βίας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.
Κατόπιν αυτών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Την Παρασκευή το βράδυ ο Μπαρμπαρούσης είχε διαφύγει από τις αρχές με κινηματογραφικό τρόπο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, καθώς παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή. Η αστυνομία είχε χάσει τα ίχνη του τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
eleftherostypos.gr