Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Εισβολή ατόμων στη Βουλή – Επίθεση σε αυτοκίνητα βουλευτών με ρόπαλα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/epesiodia-vouli-500.jpg
Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στην Βουλή από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο οποίο μετείχαν μέσα σε αυτά και βουλευτές της οργάνωσης, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης. 


Η επίθεση αυτή που εκδηλώθηκε από τις ομάδες που πετούσαν μάρμαρα και μολότοφ το Σάββατο, κράτησε τρείς ολόκληρες ώρες, από τις επτά περίπου το απόγευμα και μέχρι και μετά τη λήξη της συνεδρίασης και εκδηλώθηκε περιμετρικά σε όλες τις εισόδους της Βουλής, όπου οι ομάδες αυτές προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο του κοινοβουλίου θέλοντας να προκαλέσουν σοβαρότατα επεισόδια.
Οι επιθέσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκτός του προαυλίου της Βουλής και από την Φρουρά της Βουλής.
Σύμφωνα με πηγές, ο σχεδιασμός αυτών των επιθέσεων για την πρόκληση σοβαρών επεισοδίων ήταν γνωστός από την Πέμπτη (14.06.2018) ο σχεδιασμός ήταν να γίνουν επεισόδια και τις τρείς ημέρες συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας και οι πληροφορίες αυτές ήταν σε γνώση και άλλων κομμάτων.
Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, ανέφεραν πως εάν η Βουλή δεν χειριζόταν με τον τρόπο που χειρίσθηκε τα πράγματα, τότε τα θα είχαν γίνει πολύ σοβαρότερα επεισόδια…

Το τελείωσε νωρίτερα ο Βούτσης για να προλάβουν τα χειρότερα

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι οι επισημάνσεις και η σπουδή που καταδείχτηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση νωρίς το απόγευμα είχε αυτό και μόνο το στόχο.
Να μην δοθεί ο χρόνος που ήθελαν προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Δύο άτομα εισέβαλαν πριν από λίγο στη Βουλή, πιθανότατα από τους διαδηλωτές που βρίσκονταν απ’ έξω κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας
Τα δύο άτομα εισέβαλαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, αλλά απωθήθηκαν εγκαίρως, σύμφωνα με πληροφορίες, από άνδρες της αστυνομίας.
Την ίδια στιγμή επίθεση με ρόπαλα δέχτηκαν αυτοκίνητα βουλευτών, την ώρα που αποχωρούσαν μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Η επίθεση σημειώθηκε από την πάνω πλευρά της Βουλής, απ’ όπου και αποχωρούν τα βουλευτικά οχήματα, ενώ επεισόδια είχαν σημειωθεί και στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Συγκεκριμένα, μετά τις αψιμαχίες των συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ, όπου έγινε και χρήση χημικών, ένα άτομο τραυματίστηκε. Αργότερα διαδηλωτές ανακάλυψαν ανάμεσά τους ένα νεαρό άνδρα που τους φαινόταν ύποπτος. Προχώρησαν στον έλεγχο του σακιδίου που κρατούσε και βρήκαν μέσα σε αυτό πέτρες.Επόμενο βήμα ήταν να τον παραδώσουν στους αστυνομικούς.
Νωρίς το απόγευμα στη δεξιά πλευρά εισόδου του κτιρίου της Βουλής, ομάδα ατόμων προσπάθησε να ανέβει τα σκαλοπάτια. Ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν και χρήση χημικών.
Αργότερα, ξέσπασαν νέα επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Λίγη ώρα μετά έκανε την εμφάνιση του ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής.
Περίπου στις 9.30 το βράδυ, σημειώθηκαν νέα επεισόδια των διαδηλωτών με την αστυνομία όταν ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε και πάλι να εισέλθει στη Βουλή από πλαϊνή είσοδο.