Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Στον αέρα το πρωτάθλημα! Παράνομος ο διορισμός του εισαγγελέα Λαϊνη

Στον αέρα το πρωτάθλημα! Παράνομος ο διορισμός του εισαγγελέα Λαϊνη
Toυ Πέτρου Κουσουλού 
Τα πάνω-κάτω φέρνει στο (πολύπαθο) ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου η σημερινή αποκάλυψη ότι ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Λαΐνης, τοποθετήθηκε παράνομα στη θέση του. Πρόκειται για τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος άσκησε δίωξη στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ, που είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία των «ερυθρολεύκων» με αφαίρεση τριών βαθμών, χρηματικό πρόστιμο 90.000 ευρώ αλλά και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Όπως
προκύπτει όμως από το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη δίωξη εμφανίζει προβλήματα εγκυρότητας, καθώς ο κ. Λαΐνης «κατέλαβε» τη θέση του αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα με μη σύννομο τρόπο, αφού το όνομά του δεν περιλαμβανόταν στη λίστα που απέστειλαν οι εισαγγελικές αρχές προς την ΕΠΟ όταν τέθηκε ζήτημα αντικατάστασης του Στέφανου Μπαξεβάνη, ο οποίος με τη σειρά του «πλήρωσε» τους πανηγυρισμούς στον αγώνα μεταξύ ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακού στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.
Τότε, στη λίστα που απέστειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς την ΕΠΟ περιλαμβάνονταν τα ονόματα των κ.κ. Γεώργιου Καράτσαλου, Αντώνιου Μαθιουδάκη και Χάιδως Σγουρδή, όχι όμως εκείνο του νυν αναπληρωτή αθλητικού εισαγγελέα ο οποίος τελικά επελέγη. Μάλιστα, ανώτατοι δικαστικοί κύκλοι εμφανίζονται εμφανώς ενοχλημένοι από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΕΠΟ, η οποία, όπως χαρακτηριστικά λένε, προχώρησε «εντελώς αυθαίρετα και παράνομα» στην τοποθέτηση του κ. Λαΐνη, παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόταν στη σχετική λίστα.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος έστειλε έγγραφο προς την ΕΠΟ χαρακτηρίζοντας «μη νόμιμη» την τοποθέτηση Λαΐνη. Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει αριθμό πρωτοκόλου 177741/19-6-17 , και έχει επικυρωθεί και από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης (αρ. πρωτοκόλλου 5380-28/6/17).
Ως εκ τούτου, αναφέρουν δικαστικές «πηγές», τα πάντα βρίσκονται στον αέρα, καθώς είναι προφανές ότι οι θιγόμενες ομάδες θα αναδείξουν την «ακυρότητα» του περίεργου διορισμού Λαΐνη από την ΕΠΟ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «ο αγώνας τώρα αρχίζει» 

Το θέμα δημοσιεύτηκε και στην «ΜΠΑΠ» της Δευτέρας.

ereportaz.gr